گزارش رسانه آلمانی از آغاز ماراتن دو ماهه کاخ سفید برای تصویب نهایی توافق وین

double-quot

تهران – جارپرس -رئیس جمهوری آمریکا بلافاصله پس از امضای توافقنامه هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی تلاشی گسترده برای جلب حمایت جناح های مختلف از توافق را آغاز کرد. تا تصویب نهایی توافقنامه دو ماه پرکار در انتظار کاخ سفید است.

کد خبر : 10484
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 تیر 1394 - 5:07
گزارش رسانه آلمانی از آغاز ماراتن دو ماهه کاخ سفید برای تصویب نهایی توافق وین

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا٬ پایگاه اینترنتی صدای آلمان در گزارشی نوشت: روز سه شنبه و بلافاصله پس از حصول توافق، کاخ سفید نمایندگان دولت های خارجی در آمریکا، سازمان های غیردولتی و روزنامه نگاران را در جریان توافق حاصل شده در وین گذاشت. به گفته جاش ارنست، اوباما خبر توافق را شخصا به برخی از نمایندگان کنگره آمریکا داده است.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفت وگو کرد. او البته مخالفان و منتقدان توافق هسته ای را هم فراموش نکرد. اوباما با بنیامین نتانیاهو و سلمان بن عبدالعزیز(پادشاه عربستان) نیز تلفنی صحبت کرد.

رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر بر «حمایت مستمر کشورش» از اسرائیل تأکید کرد.

پایگاه اینترنتی دویچه وله در ادامه گزارش خود به «راه دشوار باراک اوباما» پرداخت و نوشت: باراک اوباما به خوبی می داند که تا تصویب نهایی توافقنامه وین راه دشواری در پیش دارد. او با توجه به مخالفت های تاکنونی و آگاهی از موضع مخالفان و منتقدان، در نطق رسمی خود پس از توافق وین اعلام کرد که رأی منفی کنگره به توافقنامه را وتو می کند.

اوباما تا روز یکشنبه فرصت دارد توافق نهایی با ایران را به صورت رسمی به کنگره اعلام کند. کنگره نیز ۶۰ روز فرصت دارد جزئیات توافقنامه را بررسی کند. البته نمایندگان کنگره بخشی از این فرصت را – در ماه اوت – در تعطیلات به سر می برند و زمان نهایی برای بررسی توافقنامه کمتر از دو ماه است.

جمهوری خواهان بزرگترین مانع بر سر راه اوباما هستند. بسیاری از نمایندگان این حزب که اکثر کرسی های کنگره را در اختیار دارد، مخالفت خود با توافقنامه وین را اعلام کرده اند.

جان بونر رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان، اوباما را به بی اعتنایی به منافع آمریکا متهم کرد.

برخی از نمایندگان هم حزبی اوباما (دموکرات ها) نیز به مفاد توافقنامه با تردید نگاه می کنند، اما دیگر دموکرات ها از آن حمایت کرده اند. ۱۵۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از جمله نانسی پلوسی رهبر دموکرات ها در مجلس نمایندگان در ماه مه با انتشار نامه ای از مذاکره با ایران حمایت کردند.

منتقدان از جمله معتقدند که ابزار نظارتی پیش بینی شده در توافقنامه کارایی لازم را ندارند.

کنگره در صورتی می تواند حق وتو اوباما را بی اثر کند که هم در مجلس نمایندگان و هم در سنا دو سوم نمایندگان با توافقنامه مخالفت کنند؛ امری که تحقق آن به اعتقاد کارشناسان دور از انتظار به نظر می رسد.

دو سوم رأی مخالف در کنگره به این معنی است که در مجلس سنا ۱۳ نماینده دموکرات و همه ۵۴ نماینده جمهوری خواه و در مجلس نمایندگان نیز ۴۳ نماینده دموکرات و همه ۲۳۶ نماینده جمهوری خواه به توافقنامه رأی منفی دهند.

این منبع خبری در ادامه این گزارش به مواضع نامزدهای ریاست جمهوری پرداخت و نوشت: برخی از نامزدهای ریاست جمهوری ایالات متحده نیز با توافقنامه وین مخالفت کرده اند.

لیندسی گراهام نامزد جمهوری خواه به شبکه خبری سی ان ان گفت: «این خطرناکترین و غیرمسئولانه ترین گامی است که در تاریخ خاورمیانه سراغ دارم».

هیلاری کلینتون از حزب دموکرات و وزیر خارجه پیشین آمریکا با توجه به اطلاعات تاکنون منتشرشده، از توافقنامه پشتیبانی می کند. او در عین حال وعده داده است که در صورت تصدی مقام ریاست جمهوری تمام توان خود را برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای به کار خواهد بست: «به عنوان رئیس جمهوری همه ظرفیت های آمریکا را برای اجرای دقیق تعهدات ایران به کار خواهم بست».

این پایگاه خبری در ادامه به «معیار موفقیت توافقنامه از نظر اوباما» پرداخت و نوشت: باراک اوباما در مصاحبه با روزنامه ‘نیویورک تایمز’ آمریکا، جزئیاتی از توافق هسته ای با تهران را تشریح کرد.

اوباما در ماه مه، قانون نظارت کنگره بر توافقنامه هسته ای قدرت های جهانی با جمهوری اسلامی را امضا کرد. در ایران نیز در اقدامی مشابه قانون «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای» در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ قانونی که حسن روحانی اندکی پیش از توافق وین آن را ابلاغ کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.