0 نظر
216 بازدید

یکصد قطعه ماهی خاویاری مولد در گیلان شناسنامه دار شدند

double-quot
انزلی – جارپرس – رییس مرکز بازسازی و ذخایر ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی گیلان از تهیه شناسنامه ژنتیکی برای ۱۰۰ قطعه ماهی خاویاری مولد توسط کارشناسان این مرکز خبر داد.

کد خبر : 16732
تاریخ انتشار : شنبه 27 شهریور 1395 - 7:03
یکصد قطعه ماهی خاویاری مولد در گیلان شناسنامه دار شدند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، صمد درویشی اظهار کرد : یکی از اقدامات برجسته و در نوع خود بی سابقه ما در کشور تهیه شناسنامه ژنتیکی برای تعداد ۱۰۰ قطعه ماهی خاویاری مولد و پیش مولد از بین پنج هزار ماهی موجود در مرکز به روش بهره گیری از نشانگرهای ریزماهواره (Micro Satellite) در قالب پروژه مشترک مطالعاتی با مؤسسه تحقیقات تاس ماهیان بود.
وی با اشاره به تلاش برای به حـداقل رساندن تلاقـی های خـویشاونـدی و حفـظ خـزانه های ژنی ماهیان خاویاری پرورشی خاطرنشان کرد : خوشبختانه نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر وجود خصوصیات ژنتیکی مجزا و منحصر به فرد و وجود تنوع ژنتیکی در داخل جمعیت های موجود در این مرکز است.
وی تصریح کرد: نتایج نشان داد ماهیان نگهداری شده همگی حاصل مولدین وحشی صید شده از دریا و دارای خزانه ژنتیکی متنوع است که این امر از بروز بیماری ها و نقص در ماهیان پرورشی تا حد زیادی پیشگیری کرده و اهمیت فوق العاده در زمینه بازسازی ذخایر این ماهیان بعنوان یک ثروت ملی دارد.
درویشی با اشاره به وجود جمعیت ماهیان خاویاری پرورشی در بخشهای دولتی و غیردولتی گیلان خاطرنشان کرد : در بخشهای دولتی مثل مرکز شهید بهشتی و مرکز سیاهکل به دنبال تولید گوشت و خاویار نیستیم بلکه به دنبال ایجاد جمعیت و توده زنده مولدین پرورشی ماهیان خاویاری به ویژه گونه های نادری چون فیل ماهی هستیم .
وی با اشاره به این که در این شناسنامه شاخصه هایی نظیر سن ، وزن ، زمان تکثیر و غیره مورد توجه قرار می گیرد افزود: با توجه به پرورشی بودن جمعیت ماهیان خاویاری در این مراکز این نگرانی وجود داشت که استفاده متوالی از مولدین منجر به تنگناهای ژنتیکی شود.
وی گفت : اگر سال آینده بخواهیم این ماهیان را وارد چرخه تکثیر و تولید مصنوعی کنیم با استفاده از این اطلاعات می توانیم به گونه ای عمل کنیم که تنوع ژنی داشته باشیم .
*تولید و رهاسازی ۱۷۰ میلیون بچه ماهی
رییس مرکز بازسازی و ذخایر ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی گیلان یادآور شد: حاصل تلاش این مرکز تاکنون تکثیر ، تولید و رهاسازی بیش از ۱۷۰ میلیون بچه ماهی برغم تمامی محدودیتهای مربوط به تامین مولدین وحشی از مراکز صیدگاهی بوده است .
*پرورش پنج هزار مولد و پیش مولد ماهیان خاویاری
درویشی افزود: از دیگر اقدامات ماندگار و موثر این مرکز نگهداری و پرورش توده زنده گونه های کمیاب و نادر ماهیان خاویاری از سال ۱۳۶۹ به همت مرحوم دکتر یوسف پور در این مرکز بوده است که حاصل آن دستیابی به بیوتکنیک نگهداری و پرورش ماهیان خاویاری در محیطهای محصور در کشور و نیز تولید تعداد چهار تا پنج هزار پیش مولد و مولد ماهیان خاویاری از جمله فیل ماهی بعنوان یکی از گونه اصلی در صنعت آبزی پروری کشور بوده است .
مرکز بازسازی ذخایر شهید بهشتی یکی از قدیمی ترین مراکز بازسازی ذخایر در کشور است که سابقه فعالیت آن به سال ۱۳۴۸ باز می گردد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.