0 نظر
123 بازدید

محور مقاومت و «عقیق سرخ» یمن

double-quot
تهران – جارپرس – روزنامه خراسان در شماره چهارشنبه سوم شهریور در یادداشتی به قلم امیرحسین یزدان پناه نوشت: فروردین سال گذشته وقتی عربستان سعودی حملات هوایی خود به مردم بی گناه یمن را آغاز کرد، برخی برآوردها از شکست انصارا… و مردم این کشوردر مقابل آن چه سعودی ها آن را «توفان قاطعیت» نام نهاده بودند حکایت می کرد.
کد خبر : 16190
تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 شهریور 1395 - 5:33
محور مقاومت و «عقیق سرخ» یمن

در ادامه این یادداشت می خوانیم: این برآوردها ۳ علت را برای این پیش بینی ذکر می کرد:۱- شرایط اقتصادی و اجتماعی یمن که فقیرترین کشور عربی است، ۲- عدم دسترسی ساده به نیروهای مردمی برای رساندن کمک های نظامی و تسلیحاتی و۳- بهره گیری سعودی از امکانات بسیار پیشرفته لجستیکی و کمک های اطلاعاتی کشورهای عربی منطقه و به خصوص رژیم صهیونیستی در کنار حمایت های غرب از آل سعود در شورای امنیت.
اکنون سوال این است: پس از ۱۸ ماه بمباران مردم بیگناه و مظلوم یمن در خانه ها، بیمارستان ها، بازارها و نقاط مختلف شهری و روستایی این کشور فقیر که فقط در میان غیرنظامیان حدود ۴ هزار قربانی و بیش از ۷ هزار مجروح برجای گذاشته است، آیا مردم یمن بریده و در پستوی خانه های خود منتظر پایان جنگ اند؟
دوربین های تلویزیونی و عکاسی که تصاویر اجتماع صدها هزار نفری چند روز قبل مردم صنعا در حمایت از شورای عالی سیاسی این کشور(*) را ثبت کردند، پاسخ منفی به این پرسش می دهند. مردمی که در سایه ترس از حملات هوایی سعودی در میدان «سبعین» صنعا تجمع کرده بودند، نقطه عطف مهمی را در تحولات منطقه آفریدند. شرایط ظاهری نشان می داد که با توجه به اوج گیری کشتار مردم بیگناه یمن توسط آل سعود، نباید چندان استقبالی از این تجمع می شد.
در همین روز نیز گزارش هایی از حملات شیمیایی سعودی ها به نقاطی از شهر صنعا منتشر شده بود. با این حال هیچکدام مانع از حضور مردم نشد وبا توجه به تصمیماتی که هفته گذشته در پارلمان یمن برای اولین بار پس از آغاز حملات عربستان گرفته شد که مهم ترین بخش های آن، تصویب طرح تشکیل «شورای عالی سیاسی» و اعلام «عدم مشروعیت رئیس جمهور مستعفی و فراری» یمن بود، حمایت صدها هزار نفری مردم از این مصوبات انصارا… ۱۸ ماه پس از مقابله سخت با تهاجم همه جانبه جبهه سعودی به یمن، از پشتیبانی روزافزون ملت یمن برخوردار است.
این شرایط عملا نشان داد که جبهه مردمی مقاومت در جنوب شبه جزیره عربستان، مقاوم تر از همیشه مقابل آمریکا و متحدان منطقه ای اش ایستاده است. پیوند تحرکات نظامی و منطقه ای با مقاومت مردمی یکی از نشانه های تثبیت جایگاه «اسلام انقلابی» و حتی «انقلاب اسلامی» در میان مردمی است که کم کم دارند با شعاع های نورانی اسلام ناب محمدی(ص) ارتباط برقرار می کنند. مردمی که در سرزمین تاریخی یمن، با ایستادگی و خون خود، عقیق سرخ یمنی را معنی و مفهومی دیگر بخشیده اند.
این قدرت نمایی مردمی در یمن البته با نشانه های دیگری نیز در منطقه همراه شده است:
نخست؛ زمین گیر شدن طرح های غربی و عربی برای به هم زدن ساختار قدرت در منطقه که توسط عربستان و متحدانش از راه مقابله سخت با قدرت نرم اسلام ناب در جنگ های نیابتی در عراق، سوریه و یمن دنبال می شود. عربستان از ۱۸ ماه کوبیدن بی امان یمنی ها راه به جایی نبرده و اکنون دیگر حتی قادر نیست این شرایطی که خودش ایجاد کرده را پایان دهد. آمریکایی ها نیز که برای سوریه و یمن طرح های مختلفی داشتند، اکنون سردرلاک انتخابات ریاست جمهوری فرو برده و تقریبا می شود گفت نقش فعالانه خود را از دست داده اند و در این میان جبهه مقابل غرب است که زمزمه حضورش در یمن هم شنیده می شود.
دوم؛ قدرت گرفتن محوری است که عمده قدرت آن برپایه تداوم حضور مردم استوار است، محور مقاومت.
قدرت های بزرگ همواره از دل بحران های بزرگ بیرون آمده اند. اکنون نیز که منطقه غرب آسیا دستخوش تحولات بسیار مهم و خطرناکی است، جریان های مقاوم در مقابل تروریست ها و پشتیبانان آن ها، به شرط ایستادگی بر آرمان ها و اهداف ناب خود، می توانند قدرت های تاثیرگذار در آینده منطقه و حتی جهان باشند، اتفاقی که رگه هایی نورانی از آن در دل بحران های تاریک منطقه دیده می شود.
۳۷ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نمی شود درباره تحولات مهم منطقه حرف زد و قدرت موثر ایران را کنارگذاشت. امروز حتی اگر کشوری مانند روسیه در سوریه عملیات نظامی انجام می دهد،اقداماتش تحت اشراف عملیاتی و اطلاعاتی ایران است. در عراق و یمن نیز شرایط فرقی ندارد. هرچند مدیریت این شرایط نا به سامان منطقه ای و حفاظت این عقیق های یمانی و درهای گرانبهای جریان مقاومت، توسط ایران، ۲ شرط بسیار مهم دارد و آن:
۱- حفظ انسجام داخلی و فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی و ۲- تحرک بخشیدن به دیپلماسی انقلابی در منطقه و مقابله توامان با «گفتمان سازش و تکفیر» است که هدف اصلی آن به زانو درآوردن گفتمان انقلاب اسلامی و تضعیف ایران است.
پی نوشت:
* شورای عالی سیاسی یمن متشکل از ۱۰ عضو است که هر یک از گروه های کنگره ملی یمن و متحدانش و همچنین انصارا… به همراه متحدانش، به صورت مساوی ۵ عضو در آن دارند و هدف از تشکیل این شورا تلاش برای مبارزه با تجاوز سعودی ها و اعضای ائتلاف ضد یمن است.
*منبع: روزنامه خراسان، سوم شهریور ۱۳۹۵

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.