تنش آبی در بوشهر و دشتستان/ حاشیه نشینان برخی شهرها با کمبود آب مواجه اند



به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، «کیقباد یاکیده» امروز (سه شنبه) با اشاره به بروز شرایط تنش آبی در استان بوشهر در فصل گرما افزود: کمتر از هشت درصد آب آشامیدنی استان از منابع داخل منطقه و مابقی ۹۲ درصد آن از استان های همجوار تامین می شود.
به گفته این مقام مسوول، ۶۰ درصد آب استان از سد «کوثر» واقع در شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویر احمد و مابقی آن از منابع آبی شهرستان کازرون استان فارس تامین می شود،
یاکیده با اشاره به این که امسال ذخیره آب سد کوثر نسبت به سال گذشته با کاهش فاحشی روبرو شده است، ادامه داد: چشمه «ساسان» کازرون که روزگاری ۲۰ هزار لیتر بر ثانیه آبدهی داشت، دبی آن در دو سال گذشته به کمتر از ۱۰۰ لیتر در ثانیه تقلیل یافته و در شرایطی که بوشهر از سال ۱۳۴۸ از این منبع حقابه بر بوده، اما ضربه مهلکی از بروز خشکسالی ها متحمل شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر می گوید، در سال های گذشته ۶۰۰ لیتر بر ثانیه از چاه های موجود در شهرستان کازرون به بوشهر آبرسانی می شد، اما به دلیل کاهش سطح آب اینک به کمتر از ۱۵۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.
یاکیده افزود: رودخانه «شاپور» نیز به عنوان دیگر منبع تامین آب بوشهر با کاهش بیش از ۸۰ درصدی آورد آب مواجه شده است که حقابه بران آن کشاورزان بوشهری و تصفیه خانه این شهر بوده اند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: هم اینک شهرستان های بوشهر و دشتستان با جمعیت بیش از ۴۰۰ هزار نفر با تنش جدی آب مواجه اند.
وی بیان داشت: دبی استاندارد ۲۴۰ لیتر در روز، آب مورد نیاز مردم این شهرستان ها را تامین می کند، اما از آنجایی که در سال های گذشته اصرار به کاهش مصرف آب نکرده ایم، مردم کماکان خواهان مصرف ۲۸۰ تا ۳۰۰ لیتر در روز هستند و همزمانی برداشت آب سبب شده است با مشکل جدی افت فشار در این شهرها مواجه باشیم.
یاکیده گفت: همچنین در نقاط کور و مرتفع و نقاط طولانی کم قطر شبکه این شهرها نیز با افت بالای فشار آب مواجه ایم.
وی بیان کرد: ۲۶۰ هزار انشعاب آب شهری و ۱۲۰ هزار انشعاب آب روستایی در استان وجود دارد که در روزهای کم فشاری آب، از ابتدای خردادماه هفته ای یک تا دو بار در چند شهر استان از جمله بوشهر تعداد ۲۵۰ تا ۳۰۰ واحد مسکونی و … با مشکل قطعی آب مواجه شده و با تانکر آبرسانی می شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: ۶ هزار انشعاب غیرمجاز در حاشیه شهر بوشهر، سه هزار انشعاب غیرمجاز در بخش حاشیه نشین برازجان، ۶ هزار انشعاب در مناطق حاشیه نشین شهر «آب پخش» و دو هزار و ۵۰۰ انشعاب غیرمجاز در حاشیه شهر «سعدآباد» با این مشکل مواجه اند.
یاکیده گفت: برای رفع این مشکل، سال گذشته یک واحد آب شیرین کن به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در روز در «کنگان» به بهره برداری رسید و آب شیرین کن بوشهر که هم اینک مراحل پایانی اجرای خط انتقال خود را می گذراند تا دو ماه آینده تکمیل و آماده بهره برداری می شود.
به گفته این مقام مسوول، مجوز تخصیص آب یک واحد دیگر آب شرین کن به ظرفیت ۳۵ هزار مترمکعب در روز اخذ شده است که در روزهای آینده به مناقصه می رود و در صورت بهره برداری از آن، آب ورودی به بوشهر تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به تازگی در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به آبرسانی با تانکر به برخی نقاط شهرستان های بوشهر و برازجان در هفته های گذشته، راه اندازی آب شیرین کن ها را به عنوان راهکار اساسی خروج این استان از مشکل کم آبی عنوان کرده بود.
به گفته کارشناسان وزارت نیرو، امسال ۳۰۱ شهر کشور تنش آبی دارند و با شرایط سر به سر تولید و مصرف آب در پیک (اوج مصرف) مواجه ند.
مشکل آب در ایران بیش از آن که مربوط به کم آبی باشد به عواملی چون مدیریت نادرست منابع آب، حفر چاه های غیرمجاز بسیار و ناتوانی دستگاه های مسوول برای جلوگیری از بهره برداری بی رویه از سفره های آب زبر زمینی، تفکیک نشدن آب قابل شرب و آبی که در سایر مصارف به کار گرفته می شود، ضعف فرهنگ مصرف و کم بارشی سال های اخیر مربوط است که همه این عوامل دست به دست هم داده اند تا در ایام اخیر استان بوشهر با مشکلات بزرگی در تامین آب مواجه باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰