تحقق رویای ۵۲ ساله والیبال با چاشنی تلاش و تدبیر
![double-quot](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/double-quot.png)
![](images/stories/3548a.jpg)
![تحقق رویای ۵۲ ساله والیبال با چاشنی تلاش و تدبیر تحقق رویای ۵۲ ساله والیبال با چاشنی تلاش و تدبیر](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/no-thumbnail2.jpg)
به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، والیبال از سال ۱۹۶۴(۵۲ سال پیش) و در بازی های المپیک توکیو در کشور ژاپن به این رقابت ها اضافه شد و تاکنون به عنوان یکی از رشته های جذاب و تماشاگر پسند در بازی های المپیک حضور داشته است.
والیبال ایران نیز از ۱۲ سال پیش و در رقابت های انتخابی المپیک ۲۰۰۴ آتن به صورت عملی وارد رقابت های انتخابی شد تا در المپیک حضور یابد اما بعد از سه دوره ناکامی، در چهارمین حضور خود موفق به کسب سهیمه شد.
به یقین این موفقیت بدون برنامه ریزی دقیق و حمایت های مدیریت ورزش کشور حاصل نمی شد و این برنامه ریزی از مدت ها قبل آغاز و در یک سال گذشته و پس از ناکامی تیم ملی والیبال در جام جهانی ۲۰۱۵ ژاپن به شکل گسترده تری پیگیری شد.
فدراسیون والیبال در نخستین گام بعد از جام جهانی، نشست های آسیب شناسی برای ناکامی ایران با گروه های مختلف خبرنگاران، کارشناسان، مربیان و پیشکسوتان والیبال برگزار کرد تا مشکلات والیبال ایران را در مسیر ریو ۲۰۱۶ برطرف کند.
نخستین نتیجه این نشست ها تغییر سرمربی تیم ملی والیبال بود. فدراسیون با اسلوبودان کواچ سرمربی وقت تیم ملی والیبال قطع همکاری کرد و پس از بررسی گزینه های متعدد با رائول لوزانو سرمربی فعلی به توافق برای همکاری رسید.
نکته مهم این همکاری، استفاده از خوان سیچلو در کادر فنی تیم ملی والیبال بود که ملی پوشان والیبال ایران اعتقاد خاصی به این مربی داشتند و حضورش برای تیم ایران همراه با افزایش انگیزه در تیم ملی والیبال همراه بوده است. سیچلو در زمان حضور خولیو ولاسکو نیز مربی تیم ملی ایران بود و شناخت کافی نسبت به بازیکنان داشت.
آغاز اردوهای آماده سازی تیم ملی والیبال از اسفندماه سال ۹۴ یکی دیگر از برنامه ریزی های فدراسیون برای حضور شایسته در رقابت های انتخابی بود که این اردوها از هشتم فروردین ماه امسال با حضور ۳۲ بازیکن در دو گروه الف و ب کامل شد و دو ماه مستمر ملی پوشان تمرینات خود را بدون هیچ کم و کاستی پیگیری کردند.
برنامه ریزی برای دیدارهای تدارکاتی و دوستانه با تیم های مطرح جهان والیبال از دیگر کارهای انجام شده در مسیر ریو بود که تیم ملی والیبال در دهه سوم اردیبهشت ماه با ۱۶ بازیکن راهی فرانسه شد و دو دیدار تدارکاتی با تیم ملی والیبال این کشور برگزار کرد. ملی پوشان در این دو مسابقه مغلوب قهرمان لیگ جهانی شدند، اما کادر فنی به خوبی با نقاط ضعف و قوت بازیکنان آشنا شدند و در ادامه تمرینات این موارد را برطرف کردند.
یکی از نکات مهم بحث های آسیب شناسی والیبال ایران در جام جهانی، نبود تطابق آب و هوایی برای بازیکنان در رقابت های جام جهانی بود. به همین دلیل تیم ملی والیبال ایران در رقابت های انتخابی المپیک هشت روز زودتر راهی توکیو شد و در این شهر اردوی آمادگی خود را برگزار کرد تا مشکل تطابق شرایط آب و هوایی برطرف شود.
مشکلات روحی و روانی دیدار نخست یکی دیگر از بحث های آسیب شناسی تیم ملی والیبال بود. بازیکنان از نظر روانی در بازی های نخست هر تورنمنت با مشکل روبرو می شدند و نتیجه را به حریفان خود واگذار می کردند. فدراسیون والیبال برای برطرف کردن این مشکل، دو دیدار تدارکاتی تیم ملی را در توکیو و قبل از شروع مسابقه رسمی قرارداد تا بازیکنان با این مشکل روبرو نشوند. ملی پوشان در دو مسابقه تدارکاتی چین و لهستان را شکست دادند تا با انگیزه کافی رقابت های انتخابی را شروع کنند. نتیجه این برنامه ریزی در دیدار نخست تیم ایران و کسب پیروزی با اقتدار برابر استرالیا کاملا مشهود بود.
البته نباید از حمایت های وزارت ورزش و جوانان و وزیر ورزشی آن و همچنین کمیته ملی المپیک از تیم ملی و فدراسیون والیبال در تحقق این هدف بزرگ غافل شد، زیرا این دو نهاد ورزشی ایران در تمامی مراحل حامی و همراه والیبال بودند. حضور دو معاون وزیر ورزش و جوانان در توکیو نیز گواهی بر این مدعا است که لحظه ای این تیم را تنها نگذاشتند.
همکاری با حامیان مالی جدید در راستای برطرف کردن دغدغه های مالی فدراسیون والیبال نیز یکی دیگر از کارهای انجام شده در مسیر ریو بود، که این حامیان نیز با ورود به موقع هم فرصت مناسبی برای معرفی خود پیدا کردند و هم والیبال با اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری به سمت ریو حرکت کرد.
به یقین این برنامه ریزی ها برای کسب سهمیه المپیک محقق نمی شد مگر با همکاری و همدلی خانواده بزرگ والیبال و مدیریت عالی ورزش کشور و در راس آن حمایت دولت تدبیر و امید که اولویت کاری نخست خود در ورزش را حمایت از کاروان اعزامی ایران به المپیک ۲۰۱۶ ریو می داند.
در مسابقات والیبال مردان المپیک ۲۰۱۶ برزیل ۱۲ تیم شرکت می کنند که تاکنون حضور ۱۱ تیم شامل آمریکا، ایتالیا، آرژانتین، روسیه، کوبا، مصر، فرانسه، لهستان، ایران، کانادا و برزیل به عنوان میزبان در این رقابت ها قطعی شده است. یک سهمیه دیگر در رقابت های انتخابی مکزیک مشخص می شود.
منبع: ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰