0 نظر
209 بازدید

سیزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه سیزدهم اردیبهشت ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و چهارم رجب ۱۴۳۷ هجری قمری، دوم می ۲۰۱۶ میلادی است. ۱۴ سال پیش در چنین روزی، اتحادیه اروپا نام گروهک منافقین را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد.

کد خبر : 14608
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 اردیبهشت 1395 - 3:59
سیزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۱
اتحادیه اروپا نام گروهک منافقین را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد. این سازمان اما پس از گذشت هفت سال به سبب سیاست های دوگانه ای که داشت، نام این گروهک را از فهرست خارج کرد.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۷۹
اتحادیه اروپا نگرانی خود را از استقرار سیستم دفاع ضدموشکی در آمریکا اعلام کرد و اجرای این طرح را عامل شکاف میان آمریکا و اتحادیه اروپا دانست.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۰
هواپیمای حامل محمد صدیق بن یحیی وزیر امور خارجه وقت الجزایر که برای ماموریتی میانجیگرانه درباره جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به این منطقه سفر کرده بود، در مرز مشترک ایران و عراق هدف آتش بارهای ضد هوایی حکومت صدام قرار گرفت و سقوط کرد. در این رویداد وزیر امور خارجه الجزایر کشته شد اما صدام مسئولیت این حادثه را نپذیرفت.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۴۸
وزارت امور خارجه ایران با اعلام لغو قرارداد ۱۹۳۷ مرزی با عراق، اعلام کرد که هیچ قدرتی نمی تواند این قرارداد را دوباره به ایران تحمیل کند.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۲۲
مجلس شورای ملی لایحه اختیارهای آرتور میلسپو رئیس کل دارایی ایران و حق قانون گذاری وی را تصویب کرد.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۱۳
بخشنامه پرهیز از کاربرد واژه های خارجی در متن قراردادها و گزارش ها از طرف وزارت مالیه صادر شد. در این بخشنامه آمده که کاربرد این واژه ها در ارتباط با گزارش های داخلی است و شامل معامله های خارجی نمی شود.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۱۳
هیات وزیران موافقت خود را برای پرداخت ۱۲ هزار و ۲۲۶ ریال اعتبار به منظور هزینه های تعمیر و بزرگ کردن پهنای باند فرودگاه بوشهر اعلام کردند.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۰۲
مهدی ملک زاده به دنبال کناره گیری مسئول وزارت داخله (کشور)، مامور شد تا مسئولیت این وزارتخانه را به عهده بگیرد.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۰۰
بنا به پیشنهاد وزارت پست و تلگراف، هیات وزیران سه فقره قرارداد پستی را که مولیتور رئیس کل پست و نماینده ایران در کنگره پستی مادرید در ۱۲۹۹ هجری خورشیدی به امضا رسانده بود، تصویب کرد و مقرر شد وزارت امور خارجه تصویب این قراردادها را به سفارت ایران در مادرید اطلاع دهد.

۱۳ اردیبهشت ۱۳۰۰
سیدضیاء الدین طباطبایی رئیس الوزرا و نرمن وزیر مختار دولت انگلیس با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند.

۱۳ اردیبهشت ۱۲۸۶
میرزا علی اکبرخان اتابک امین السلطان کابینه خود را تشکیل داد. این کابینه تا هشتم شهریور به مدت چهار ماه فعالیت کرد.

۱۳ اردیبهشت ۱۲۳۳
میرزا حبیب الله قاآنی شیرازی که از جمله شاعران وارسته کشور به شمار می رود در ۴۷ سالگی درگذشت. از او آثاری همچون دیوان شعر و پریشان به یادگار مانده است.

۱۳ اردیبهشت ۱۱۸۶
در زمان فتحعلی شاه قاجار قرارداد فین کن اشتاین میان ایران و فرانسه بسته شد. برپایه این پیمان فرانسه تعهد کرد که با فرستادن اسلحه و کارشناس نظامی، ایران را در باز پس‏گیری گرجستان و دیگر متصرفات روسیه در خاک ایران یاری کند. در برابر؛ ایران پذیرفت که علاوه بر قطع تمامی روابط سیاسی و تجاری خود با انگلیس به این کشور اعلام جنگ دهد و همچنین در جنگ فرانسه با انگلیس و روس، هم پیمان فرانسه باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.