کشاورزی ارگانیک ، نیازمند حمایت و فرهنگ سازی
![double-quot](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/double-quot.png)
![](images/stories/2940a.jpg)
کد خبر : 14291
تاریخ انتشار :
یکشنبه 15 فروردین 1395 - 11:19
![کشاورزی ارگانیک ، نیازمند حمایت و فرهنگ سازی کشاورزی ارگانیک ، نیازمند حمایت و فرهنگ سازی](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/no-thumbnail2.jpg)
به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، تمام مراحل در تولید محصول ارگانیک هماهنگ با سیستم طبیعی است و حتی برای مهار آفات نیز از روش های طبیعی استفاده می شود و مصرف سموم دفع آفات گیاهی از جمله علف هرزکش ها، قارچ کش ها و مواد شیمیایی از چرخه تولید آن ها حذف شده است.
به دلیل گرانی روش های کاشت، داشت و برداشت محصول ارگانیک، قیمت آن نسبت به نمونه غیرارگانیک گرانتر است اما سالم بودن این محصولات مزیتی است که مصرف کننده، گرانی را ترجیح می دهد چرا که می داند تفاوت قیمت این محصولات در سبد غذایی باید در دراز مدت صرف درمان شود.
در ایران و در استان مرکزی با اینکه از چند سال پیش با همت فعالان زیست محیطی و سلامت، اهمیت مصرف محصولات ارگانیگ گفته شده اما هنوز اطلاع رسانی درست و رغبت کافی برای استفاده از این محصولات سالم آنطور که باید ایجاد نشده که علل آن را باید در مشکلات حوزه تولید و فرهنگ سازی جست وجو کرد.
به عقیده کارشناسان افزایش تولید محصولات ارگانیک در سایه فرهنگ سازی مصرف این محصولات و بازاریابی آنها امکان پذیر است و ارائه آموزش های علمی و کاربردی به کشاورزان برای تولید این محصول ضروری است.
اتخاذ سیاست های تشویقی برای تولیدکنندگان با راه اندازی غرفه های فروش محصولات سالم در بازار و میادین شهرها از دیگر راهکاری تاثیرگذار برای افزایش تولید و مصرف این محصول ها خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به مزایای تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، تولید این محصول از سال ۱۳۹۰ با نظارت کارشناسان دامپزشکی استان آغاز شد و با اقدام ها و حمایت های انجام شده ظرفیت تولید این محصول در سال جاری به حدود ۲۵۰ تن افزایش یافته است.
محسن شانقی افزود: با رفع موانع موجود و نهادینه شدن فرهنگ مصرف، ظرفیت های ساختاری و مدیریتی افزایش تولید این محصول در استان مرکزی وجود دارد.
وی با یادآوری سیاست های راهبردی دولت درخصوص حمایت از تولیدات سالم و ارگانیک افزود: نیاز است مسئولان با اقدام های حمایتی شامل تخصیص تسهیلات به مرغداران متقاضی برای بهینه سازی واحدهای مرغداری و تخصیص یارانه های تولید (سود کم تسهیلات، پرداخت مستقیم یارانه ) به تولیدکنندگان، زمینه افزایش تولید این محصولات سالم را در استان افزایش دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، بازاریابی را از مهمترین مشکل ها و دغدغه های مرغداران عنوان کرد و ادامه داد: تضمین خرید مرغ تولیدی بدون آنتی بیوتیک از طریق نهادهای مسئول کنترل بازار، ایجاد انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک در استان، اختصاص امکانات و همکاری لازم رسانه ها برای فرهنگ سازی در ترویج تولید و مصرف این محصول ضروری است.
شانقی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را از مهمترین برنامه ها و سیاست های سازمان دامپزشکی برای بهبود کیفیت فرآورده های خام دامی و تولید غذای سالم در راستای تامین امنیت مواد غذایی عنوان کرد.
وی ادامه داد: در طول دوره پرورش ۴۳ تا ۴۵ روزه مرغ بدون آنتی بیوتیک از هیچ نوع آنتی بیوتیک به صورت تزریقی، آشامیدنی یا خوراکی استفاده نمی شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با اطمینان از نبود باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ، آب و دان مصرفی با آزمایش های لازم ، اجازه استفاده از عنوان تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک با نام مرغ سبز به مرغدار داده می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: استفاده از فناوری های روز دنیا در پرورش، ساختار مناسب واحدهای مرغداری، رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه ای، مدیریت هوشمند و به موقع در واحد، استفاده از نهاده های سالم با نظارت دامپزشکی از مهمترین عوامل جلوگیری و پیشگیری از بروز بیماری و عدم استفاده از آنتی بیوتیک در تولید مرغ سبز است.
شانقی جلوگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در طیور و انسان، کاهش طول دوره پرورش، افزایش کیفیت گوشت (طعم و مزه)، افزایش تعداد دوره پرورش در طول سال، افزایش تعداد جوجه ریزی در واحد، جلوگیری از بیماری های طیور و افزایش درآمد ملی و صادرات را ازمهمترین مزایای پرورش مرغ فاقد آنتی بیوتیک عنوان کرد.
وی بیان کرد: در صورت مشارکت مرغداران در گسترش تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک نه تنها منافع اقتصادی مرغداران تامین می شود بلکه مصرف کنندگان نیز از این محصولات استقبال می کنند.
شانقی گفت: مرغ بدون آنتی بیوتیک برای ارتقای کیفیت محصول تولیدی و اطمینان کامل از نبود آنتی بیوتیک در گوشت مرغ تولید می شود و به معنای این نیست که سایر مرغ های تولیدی از نظر سلامت دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: بررسی های آزمایشگاهی و نمونه برداری های انجام شده از مرغ های گوشتی قبل از کشتار نشان داده میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در مرغ های تولیدی استان خارج از فرآیند بدون آنتی بیوتیک، کمتر از حد مجاز است و برای سلامت مصرف کنندگان ضرری ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در صورتی که در بررسی و نظارت در تولید های گوشت مرغ میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در آن بیشتر از حد مجاز باشد مرغ تولیدی توسط بازرسان این اداره کل از چرخه تولید خارج و اجازه کشتار آن داده نمی شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: محصول های ارگانیک آنهایی هستند که در تولید آنها به جای استفاده از مواد شیمیایی، از کودها و سموم با پایه گیاهی و با فرمول آلی بهره گیری شود.
علی اصغر زارعی افزود: تولیدکنندگان و باغداران برای تولید محصول های ارگانیک باید زیر نظر و بانظارت شرکت های مجاز که از استانداردهای تولید این محصول ها برخوردار هستند، فعالیت کنند.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان محصول های باغی استان برای اینکه بتوانند مجوز تولید ارگانیک را از این شرکت ها در یافت کنند باید به مدت سه سال بانظارت این شرکت ها به فعالیت پرداخته و محصول آنها توسط این شرکت ها مورد ارزیابی قرار گیرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری فعالیت برخی از شرکت ها داخلی و خارجی دارای مجوز تولید محصول های ارگانیک در کشور گفت: محصول هایی که توسط شرکت های خارجی مجوز تولید محصول ارگانیک دریافت می کنند می توانند محصول های خود را بدون محدودیت و بازرسی در سر مرز به این کشورها صادرکنند.
زارعی افزود: همچنین محصول هایی که توسط شرکت های داخلی مجوز تولید محصول ارگانیک را دریافت می کنند می توانند محصول های خود را در بازار داخلی و نمایشگاه های عرضه محصول های ارگانیک که در استان های کشور برگزار می شود، عرضه کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان پسته و انار ارگانیک این استان توانسته اند با رعایت استانداردهای لازم زیر نظر شرکت BCF آلمان محصول های خود را تولید و به صورت مستقیم به این کشور صادر کنند و انار ارگانیک که زیرنظر شرکت های داخلی انجام می شود هم در داخل کشور عرضه شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: هم اکنون در سطح ۲۱۰ هکتار از باغ های پسته و ۱۱۴ هکتار از باغ های انار این استان محصول های ارگانیک تولید می شود که سالانه به سطح زیر کشت آنها افزوده می شود.
زارعی گفت: سالانه از سطح این باغ ها حدود ۳۱۵ تن پسته و یک هزار و ۹۳۸ تن انار برداشت می شود که این مهم استان مرکزی را به یکی از استان های پیشرو در تولید در کشور تبدیل کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این استان از جمله استان های برتر کشور در تولید محصولات ارگانیک است ولی با توجه به ظرفیت های خاص منطقه ای به تحقیق و کارشناسی بیشتری در حوزه تولید محصولات ارگانیگ نیازمند است.
وی ترویج و گسترش تولید محصول های ارگانیک را یکی از اولویت های جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و افزود: این سازمان آمادگی دارد با پرداخت تسهیلات و مشوق ها، اعتبارها و امکانات لازم را برای تولید محصول ارگانیک در اختیار تولیدکنندگان این محصول ها قرار دهد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی هم گفت: هم اکنون پنج هزار و ۳۰۰ هکتار باغ پسته در دشت سلطان احمدلو شهرستان زرندیه وجود دارد که از سطح ۲۱۰ هکتار آن پسته ارگانیک برداشت می شود که با دریافت مجوز های لازم به ۳۵۰ هکتار افزایش می یابد.
محمود بارانی افزود: تبدیل این باغ ها به ارگانیک در یک دوره زمانی سه ساله در مراحل مختلف و با فراهم شدن شرایط خاص تحت نظارت و بازرسی کارشناسان شرکت BCF آلمان انجام می شود.
وی عمده صادرات پسته ارگانیک را به کشورهای اروپایی عنوان کرد و گفت: تولید محصول ارگانیک موجب افزایش صادرات و ارز آوری بیشتر برای کشور می شود.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی بیان کرد: در تولید محصولات ارگانیک از سموم شیمیایی استفاده نمی شود و این امر منجر به تولید محصولات کشاورزی سالم، با کیفیت و توام با افزایش ارزش می شود.
بارانی گفت: با وجود برخی مشکلات همچنان پسته به عنوان محصولی ارزآور، یکی از مهمترین کالاهای جایگزین نفت است و می توان با توجه بیشتر، سودآوری کشت پسته ایران را به چند برابر افزایش داد.
وی، کمبود آب را یکی از مهمترین مشکل ها بر سر راه توسعه باغ های پسته این شهرستان عنوان کرد و افزود: با توجه به اقلیم مناسب زرندیه، در صورت تامین آب مورد نیاز زمینه احداث ۲۰ هزار هکتار باغ پسته در این منطقه وجود دارد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی مسافت کم زرندیه با فرودگاه امام خمینی(ره) و سرعت در انتقال محصول پسته به فرودگاه و صادرات آن را از جمله مزیت های شهرستان زرندیه عنوان کرد.
بارانی اجرایی شدن برجام را فرصتی مناسب برای تولید و صادرات محصول های کشاورزی و رهایی از اقتصاد نفتی عنوان کرد و گفت: با اجرای برجام و لغو تحریم ها زمینه صادرات پسته زرندیه فراهم شده و پیش بینی می شود به زودی ۵۰۰ تن پسته ارگانیک از شهرستان زرندیه به اروپا صادر شود.
بارانی گفت: سالانه بیش از ۱۰ هزار تن پسته در شهرستان زرندیه تولید می شود که بیش از ۸۰ درصد انواع این محصول قابلیت صادرات به بازارهای جهانی را دارا می باشد که مقدمات و رایزنی هایی برای برای صادرات این محصول به خارج از کشور در حال انجام است.
وی نبود زیر ساخت های مناسب فرآوری و بسته بندی صادراتی را یکی از مهمترین مشکل های تولیدکنندگان پسته شهرستان زرندیه عنوان کرد و گفت: پسته کاران این شهرستان به دلیل ضعف امکانات زیرساختی فرآوری و بسته بندی هر سال محصول صادراتی خود را برای صادرات به دیگر استان های کشور ارسال می کنند.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی گفت: ارسال محصول پسته شهرستان زرندیه به دیگر استان ها علاوه برتحمیل هزینه های سنگین حمل ونقل برای تولیدکنندگان و احتمال آلودگی محصول ها تولیدی، موجب ناشناخته ماندن محصول های این منطقه می شود.
بارانی افزود: ۷۰ درصد سطح باغ های پسته استان مرکزی در زرندیه واقع شده است که تولید و صادرات محصول این شهرستان سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد.
وی گفت: استان مرکزی با بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتارسطح زیر کشت باغ های پسته، رتبه ششم تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است که از این میزان سطح زیر کشت پسته در استان، بیش از هشت هزار و ۴۰۰ هکتار در زرندیه واقع شده است.
استان مرکزی با وجود شهرت صنعتی بودن، از نظر کشاورزی جایگاه ویژه ای را دارد به طوری که در تولید برخی محصولات استراتژیک رتبه های اول و دوم و در مجموع جزء ۱۰ استان اول کشور محسوب می شود.
این استان به واسطه موقعیت راهبردی جغرافیایی در نقشه کشور، قرارگرفتن در دالان شمال – جنوب و شرق – غرب، همچنین وجود امکانات مناسب حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی می تواند نقش کلیدی در تکمیل چرخه پس از تولید و خدمات پشتیبانی محصولات بخش کشاورزی کشور ایفا کند.
بخش کشاورزی استان مرکزی ۲ و ۹۶ درصد ارزش افزوده این بخش درکشور را به خود اختصاص داده است و شاغلان آن در استان بالغ بر ۸۲ هزار نفر هستند.
به دلیل گرانی روش های کاشت، داشت و برداشت محصول ارگانیک، قیمت آن نسبت به نمونه غیرارگانیک گرانتر است اما سالم بودن این محصولات مزیتی است که مصرف کننده، گرانی را ترجیح می دهد چرا که می داند تفاوت قیمت این محصولات در سبد غذایی باید در دراز مدت صرف درمان شود.
در ایران و در استان مرکزی با اینکه از چند سال پیش با همت فعالان زیست محیطی و سلامت، اهمیت مصرف محصولات ارگانیگ گفته شده اما هنوز اطلاع رسانی درست و رغبت کافی برای استفاده از این محصولات سالم آنطور که باید ایجاد نشده که علل آن را باید در مشکلات حوزه تولید و فرهنگ سازی جست وجو کرد.
به عقیده کارشناسان افزایش تولید محصولات ارگانیک در سایه فرهنگ سازی مصرف این محصولات و بازاریابی آنها امکان پذیر است و ارائه آموزش های علمی و کاربردی به کشاورزان برای تولید این محصول ضروری است.
اتخاذ سیاست های تشویقی برای تولیدکنندگان با راه اندازی غرفه های فروش محصولات سالم در بازار و میادین شهرها از دیگر راهکاری تاثیرگذار برای افزایش تولید و مصرف این محصول ها خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به مزایای تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، تولید این محصول از سال ۱۳۹۰ با نظارت کارشناسان دامپزشکی استان آغاز شد و با اقدام ها و حمایت های انجام شده ظرفیت تولید این محصول در سال جاری به حدود ۲۵۰ تن افزایش یافته است.
محسن شانقی افزود: با رفع موانع موجود و نهادینه شدن فرهنگ مصرف، ظرفیت های ساختاری و مدیریتی افزایش تولید این محصول در استان مرکزی وجود دارد.
وی با یادآوری سیاست های راهبردی دولت درخصوص حمایت از تولیدات سالم و ارگانیک افزود: نیاز است مسئولان با اقدام های حمایتی شامل تخصیص تسهیلات به مرغداران متقاضی برای بهینه سازی واحدهای مرغداری و تخصیص یارانه های تولید (سود کم تسهیلات، پرداخت مستقیم یارانه ) به تولیدکنندگان، زمینه افزایش تولید این محصولات سالم را در استان افزایش دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، بازاریابی را از مهمترین مشکل ها و دغدغه های مرغداران عنوان کرد و ادامه داد: تضمین خرید مرغ تولیدی بدون آنتی بیوتیک از طریق نهادهای مسئول کنترل بازار، ایجاد انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک در استان، اختصاص امکانات و همکاری لازم رسانه ها برای فرهنگ سازی در ترویج تولید و مصرف این محصول ضروری است.
شانقی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را از مهمترین برنامه ها و سیاست های سازمان دامپزشکی برای بهبود کیفیت فرآورده های خام دامی و تولید غذای سالم در راستای تامین امنیت مواد غذایی عنوان کرد.
وی ادامه داد: در طول دوره پرورش ۴۳ تا ۴۵ روزه مرغ بدون آنتی بیوتیک از هیچ نوع آنتی بیوتیک به صورت تزریقی، آشامیدنی یا خوراکی استفاده نمی شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با اطمینان از نبود باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت مرغ، آب و دان مصرفی با آزمایش های لازم ، اجازه استفاده از عنوان تولید مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک با نام مرغ سبز به مرغدار داده می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: استفاده از فناوری های روز دنیا در پرورش، ساختار مناسب واحدهای مرغداری، رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه ای، مدیریت هوشمند و به موقع در واحد، استفاده از نهاده های سالم با نظارت دامپزشکی از مهمترین عوامل جلوگیری و پیشگیری از بروز بیماری و عدم استفاده از آنتی بیوتیک در تولید مرغ سبز است.
شانقی جلوگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در طیور و انسان، کاهش طول دوره پرورش، افزایش کیفیت گوشت (طعم و مزه)، افزایش تعداد دوره پرورش در طول سال، افزایش تعداد جوجه ریزی در واحد، جلوگیری از بیماری های طیور و افزایش درآمد ملی و صادرات را ازمهمترین مزایای پرورش مرغ فاقد آنتی بیوتیک عنوان کرد.
وی بیان کرد: در صورت مشارکت مرغداران در گسترش تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک نه تنها منافع اقتصادی مرغداران تامین می شود بلکه مصرف کنندگان نیز از این محصولات استقبال می کنند.
شانقی گفت: مرغ بدون آنتی بیوتیک برای ارتقای کیفیت محصول تولیدی و اطمینان کامل از نبود آنتی بیوتیک در گوشت مرغ تولید می شود و به معنای این نیست که سایر مرغ های تولیدی از نظر سلامت دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: بررسی های آزمایشگاهی و نمونه برداری های انجام شده از مرغ های گوشتی قبل از کشتار نشان داده میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در مرغ های تولیدی استان خارج از فرآیند بدون آنتی بیوتیک، کمتر از حد مجاز است و برای سلامت مصرف کنندگان ضرری ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در صورتی که در بررسی و نظارت در تولید های گوشت مرغ میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در آن بیشتر از حد مجاز باشد مرغ تولیدی توسط بازرسان این اداره کل از چرخه تولید خارج و اجازه کشتار آن داده نمی شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: محصول های ارگانیک آنهایی هستند که در تولید آنها به جای استفاده از مواد شیمیایی، از کودها و سموم با پایه گیاهی و با فرمول آلی بهره گیری شود.
علی اصغر زارعی افزود: تولیدکنندگان و باغداران برای تولید محصول های ارگانیک باید زیر نظر و بانظارت شرکت های مجاز که از استانداردهای تولید این محصول ها برخوردار هستند، فعالیت کنند.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان محصول های باغی استان برای اینکه بتوانند مجوز تولید ارگانیک را از این شرکت ها در یافت کنند باید به مدت سه سال بانظارت این شرکت ها به فعالیت پرداخته و محصول آنها توسط این شرکت ها مورد ارزیابی قرار گیرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری فعالیت برخی از شرکت ها داخلی و خارجی دارای مجوز تولید محصول های ارگانیک در کشور گفت: محصول هایی که توسط شرکت های خارجی مجوز تولید محصول ارگانیک دریافت می کنند می توانند محصول های خود را بدون محدودیت و بازرسی در سر مرز به این کشورها صادرکنند.
زارعی افزود: همچنین محصول هایی که توسط شرکت های داخلی مجوز تولید محصول ارگانیک را دریافت می کنند می توانند محصول های خود را در بازار داخلی و نمایشگاه های عرضه محصول های ارگانیک که در استان های کشور برگزار می شود، عرضه کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان پسته و انار ارگانیک این استان توانسته اند با رعایت استانداردهای لازم زیر نظر شرکت BCF آلمان محصول های خود را تولید و به صورت مستقیم به این کشور صادر کنند و انار ارگانیک که زیرنظر شرکت های داخلی انجام می شود هم در داخل کشور عرضه شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: هم اکنون در سطح ۲۱۰ هکتار از باغ های پسته و ۱۱۴ هکتار از باغ های انار این استان محصول های ارگانیک تولید می شود که سالانه به سطح زیر کشت آنها افزوده می شود.
زارعی گفت: سالانه از سطح این باغ ها حدود ۳۱۵ تن پسته و یک هزار و ۹۳۸ تن انار برداشت می شود که این مهم استان مرکزی را به یکی از استان های پیشرو در تولید در کشور تبدیل کرده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این استان از جمله استان های برتر کشور در تولید محصولات ارگانیک است ولی با توجه به ظرفیت های خاص منطقه ای به تحقیق و کارشناسی بیشتری در حوزه تولید محصولات ارگانیگ نیازمند است.
وی ترویج و گسترش تولید محصول های ارگانیک را یکی از اولویت های جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و افزود: این سازمان آمادگی دارد با پرداخت تسهیلات و مشوق ها، اعتبارها و امکانات لازم را برای تولید محصول ارگانیک در اختیار تولیدکنندگان این محصول ها قرار دهد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی هم گفت: هم اکنون پنج هزار و ۳۰۰ هکتار باغ پسته در دشت سلطان احمدلو شهرستان زرندیه وجود دارد که از سطح ۲۱۰ هکتار آن پسته ارگانیک برداشت می شود که با دریافت مجوز های لازم به ۳۵۰ هکتار افزایش می یابد.
محمود بارانی افزود: تبدیل این باغ ها به ارگانیک در یک دوره زمانی سه ساله در مراحل مختلف و با فراهم شدن شرایط خاص تحت نظارت و بازرسی کارشناسان شرکت BCF آلمان انجام می شود.
وی عمده صادرات پسته ارگانیک را به کشورهای اروپایی عنوان کرد و گفت: تولید محصول ارگانیک موجب افزایش صادرات و ارز آوری بیشتر برای کشور می شود.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی بیان کرد: در تولید محصولات ارگانیک از سموم شیمیایی استفاده نمی شود و این امر منجر به تولید محصولات کشاورزی سالم، با کیفیت و توام با افزایش ارزش می شود.
بارانی گفت: با وجود برخی مشکلات همچنان پسته به عنوان محصولی ارزآور، یکی از مهمترین کالاهای جایگزین نفت است و می توان با توجه بیشتر، سودآوری کشت پسته ایران را به چند برابر افزایش داد.
وی، کمبود آب را یکی از مهمترین مشکل ها بر سر راه توسعه باغ های پسته این شهرستان عنوان کرد و افزود: با توجه به اقلیم مناسب زرندیه، در صورت تامین آب مورد نیاز زمینه احداث ۲۰ هزار هکتار باغ پسته در این منطقه وجود دارد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی مسافت کم زرندیه با فرودگاه امام خمینی(ره) و سرعت در انتقال محصول پسته به فرودگاه و صادرات آن را از جمله مزیت های شهرستان زرندیه عنوان کرد.
بارانی اجرایی شدن برجام را فرصتی مناسب برای تولید و صادرات محصول های کشاورزی و رهایی از اقتصاد نفتی عنوان کرد و گفت: با اجرای برجام و لغو تحریم ها زمینه صادرات پسته زرندیه فراهم شده و پیش بینی می شود به زودی ۵۰۰ تن پسته ارگانیک از شهرستان زرندیه به اروپا صادر شود.
بارانی گفت: سالانه بیش از ۱۰ هزار تن پسته در شهرستان زرندیه تولید می شود که بیش از ۸۰ درصد انواع این محصول قابلیت صادرات به بازارهای جهانی را دارا می باشد که مقدمات و رایزنی هایی برای برای صادرات این محصول به خارج از کشور در حال انجام است.
وی نبود زیر ساخت های مناسب فرآوری و بسته بندی صادراتی را یکی از مهمترین مشکل های تولیدکنندگان پسته شهرستان زرندیه عنوان کرد و گفت: پسته کاران این شهرستان به دلیل ضعف امکانات زیرساختی فرآوری و بسته بندی هر سال محصول صادراتی خود را برای صادرات به دیگر استان های کشور ارسال می کنند.
رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی گفت: ارسال محصول پسته شهرستان زرندیه به دیگر استان ها علاوه برتحمیل هزینه های سنگین حمل ونقل برای تولیدکنندگان و احتمال آلودگی محصول ها تولیدی، موجب ناشناخته ماندن محصول های این منطقه می شود.
بارانی افزود: ۷۰ درصد سطح باغ های پسته استان مرکزی در زرندیه واقع شده است که تولید و صادرات محصول این شهرستان سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد.
وی گفت: استان مرکزی با بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتارسطح زیر کشت باغ های پسته، رتبه ششم تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است که از این میزان سطح زیر کشت پسته در استان، بیش از هشت هزار و ۴۰۰ هکتار در زرندیه واقع شده است.
استان مرکزی با وجود شهرت صنعتی بودن، از نظر کشاورزی جایگاه ویژه ای را دارد به طوری که در تولید برخی محصولات استراتژیک رتبه های اول و دوم و در مجموع جزء ۱۰ استان اول کشور محسوب می شود.
این استان به واسطه موقعیت راهبردی جغرافیایی در نقشه کشور، قرارگرفتن در دالان شمال – جنوب و شرق – غرب، همچنین وجود امکانات مناسب حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی می تواند نقش کلیدی در تکمیل چرخه پس از تولید و خدمات پشتیبانی محصولات بخش کشاورزی کشور ایفا کند.
بخش کشاورزی استان مرکزی ۲ و ۹۶ درصد ارزش افزوده این بخش درکشور را به خود اختصاص داده است و شاغلان آن در استان بالغ بر ۸۲ هزار نفر هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰