تقویت همکاری ایران و هلند در مبارزه با مواد مخدر



به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه پنجاه و نهمین اجلاس مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در وین در دیدار با مارتین فان رین، وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند این مطلب را بیان کرد.
وی تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی ایران به گونه ای است که بین تولیدکنندگان مواد مخدر و مصرف کنندگان قرار گرفته است، یعنی در مسیر انتقال مواد از افغانستان به اروپاست؛ در نتیجه، اعتیاد جوانان یکی از هزینه هایی است که ایران به واسطه این موقعیت می پردازد و تاکنون نزدیک به چهار هزار تن از کارکنان نیروی انتظامی در جهت مقابله با عبور موادمخدر به شهادت رسیده اند.
وی با بیان اینکه ما در ایران نسبت به معتادان رویکردی بیمار انگارانه داریم، افزود: شمار مراکز درمان سرپایی سوء مصرف مواد مخدر در کشور ۶ هزار و ۱۷۰ مرکز است که تعداد ۴۰۳ مرکز در بخش دولتی و پنج هزار و ۷۶۷ مرکز در بخش خصوصی فعالیت دارند.
وزیر کشور گفت: فعالیت های ایران در حوزه درمان و کاهش آسیب الگوئی موفق است و این تجارب در اختیار کشورهای همسایه و به ویژه افغانستان قرار گرفته است؛ همچنین ایران در خصوص تولید علم در زمینه درمان مواد افیونی جزء کشورهای مطرح دنیا است.
رحمانی فضلی گفت: در زمینه پیشگیری با انتخاب رویکرد اجتماعی، آموزش های گسترده ای از سطح مهد کودک تا دانشگاه در سیستم آموزشی و سایر محیط های هدف مانند خانواده، محله و محیط کار در جریان است. برنامه ما این است که طی پنج سال ۴۰ درصد از جمعیت کل کشور را تحت پوشش برنامه های آموزشی و مهارت زندگی قرار دهیم.
وی در ادامه از عدم حمایت و پشتیبانی حداقلی کشورهای غربی و به ویژه اروپایی از برنامه های داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر از مسیر بالکان به اروپا، همچون تامین تجهیزات کشف و شناسایی مواد و حتی تبادل اطلاعات مربوط به فعالیت های قاچاقچیان مواد مخدر و رابطین آنان به بهانه های واهی و غیر قابل قبولی چون تحریم های ظالمانه گلایه کرد.
وی تصریح کرد: چنانچه کشورهای اروپایی در قبال معضل جهانی مواد مخدر نیز، همان مواضع چندگانه و مشابهی اتخاذ شده در قبال مبارزه با تروریسم را در پیش گیرند و در رویکرد خود تجدید نظر نکنند در آینده نه چندان دور، به دلیل شیوع و تنوع انواع مواد مخدر و روانگردان ها، گسترش دامنه و سازمان یافتگی فعالیت قاچاقچیان و همکاری آنان با گروه های تروریستی، کشورهای اروپایی نیز با گسترش شیوع اعتیاد و فعالیت های بیش از پیش قاچاقچیان در آن قاره مواجه خواهند شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: مبارزه با پدیده پیچیده ای چون مواد مخدر و حصول توفیق در این راستا، مستلزم همکاری صادقانه، عملی و جدی تمامی کشورهای جهان به منظور مبارزه همه جانبه و فراگیر با این معظل جهانی است.
مارتین فان رین وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند و دبیرکل شورای اتحادیه اروپا در این دیدار از فعالیت های جمهوری إسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر تقدیر و بر اهتمام هلند جهت اجرای تعهدات خود برای کمک و تامین مالی اجرای برنامه های مصوب UNODC (دفتر جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد) در ایران در قالب تفاهمات سال های ٢٠١٩- ٢٠١۵ تاکید کرد.
وی افزود: در اتحادیه اروپا، موضع متوازنی برای « برخورد و مقابله سخت در قبال بروز جرائم مربوط به مبارزه با مواد مخدر و تأمین کننده منابع مالی گروه های تروریستی» و «تامین و ارائه خدمات درمانی و کاهش اسیب برای معتادان» وجود دارد.
وزیر بهداشت هلند در ادامه بر انجام رایزنی با اتحادیه اروپا به منظور افزایش و توسعه همکاری ها و تحکیم بخشیدن به روابط ایران با اتحادیه مذکور تاکید کرد.
وی در ادامه خواستار انتقال تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در خصوص درمان معتادان و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران یکشنبه شب برای شرکت در پنجاه و نهمین کمیسیون نشست مبارزه با مواد مخدر با حضور مقامات عالی رتبه کشورهای جهان ، وارد وین شد.
در این نشست سه روزه که از دوشنبه آغاز شد، کشورهای عضو در خصوص جلسه اصلی اجلاس بین المللی مواد مخدر که قرار است ۱۹ تا ۲۱ آوریل در مجمع سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود، بحث و گفت و گو می کنند.
در نشست وین بیش از ۷۴ برنامه جانبی در خصوص موضوعات مختلف از جمله بررسی مواد روانگرد های جدید، ایدز و قاچاق مواد مخدر گفت و گو می شود.
در این نشست بیش از یک هزار و ۵۰۰ تن از کشورهای مختلف نمایندگان جامعه مدنی و سازمان های غیر دولتی شرکت دارند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰