طوفان به حدود ۳۷ هزار هکتار مزارع و باغ های سیستان خسارت وارد کرد

double-quot
زاهدان – جارپرس – رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: طوفان در چند روز اخیر به حدود ۳۷ هزار هکتار مزارع و باغ های سیستان خسارت وارد کرده است.
کد خبر : 4380
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 تیر 1393 - 9:28
طوفان به حدود ۳۷ هزار هکتار مزارع و باغ های سیستان خسارت وارد کرد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ˈرضا نجفیˈ روز یکشنبه در نشست ستاد بحران منطقه سیستان در فرمانداری زابل افزود: از این میزان خسارت وارد شده ۳۵ هزار هکتار مزرعه کشاورزی و بقیه باغ بوده است.

وی اظهار کرد: با کاهش میزان آب ورودی به رودخانه هیرمند بخش زیادی از مزارع جالیزی منطقه سیستان وضعیت بحرانی پیدا کرده اند.

وی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار از باغ های منطقه سیستان امسال بیمه شده است، گفت: مردم منطقه بویژه کشاورزان و باغداران و سایر خسارت دیدگان انتظار دارند از سوی ستاد بحران کشور و ریاست جمهوری کمک های بلاعوض دریافت کنند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل نیز در این نشست گفت: خسارات وارده ناشی از خشکسالی و ریزگردهای چندین ساله منطقه سیستان به مردم را نمی توان با مسائل مالی محاسبه کرد.

ˈهوشنگ ناظریˈ حرکت شن های روان، افزایش شمار معتادان و ادامه خشکسالی را سه عامل مهم بحرانی کردن شرایط منطقه دانست و افزود: برای حل این بحران ها باید بدنبال راهکاری سریع باشیم، در غیر این صورت فاجعه ملی در سیستان رخ خواهد داد.

وی اظهار کرد: موضوع حرکت شن های روان مختص چند سال اخیر نیست بلکه ریشه در تمدن و تاریخ سیستان دارد و اگر برای آن تدبیری اندیشیده نشود، همچنان ادامه خواهد شد.

فرماندار شهرستان ویژه زابل راه اندازی دوباره سازمان عمران سیستان را ضروری برای منطقه دانست و بیان کرد: طرح جامع تثبیت شن های روان چند سال پیش به وسیله سازمان عمران سیستان تدوین و در آن ۲۰ پروژه تعریف و محل اصلی کانون شن های روان در خاک افغانستان و ایران شناسایی شد و بستر رودخانه ها، تالاب هامون، سواحل، بادشکن مزارع و فضای سبز شهر و روستاهای منطقه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه ریزگردهای ناشی از طوفان باعث بروز و گسترش بیماری های فراوانی در منطقه شده، نیاز است دولت با توزیع بسته های حمایتی و ماسک مخصوص به مردم خدمات رسانی کند.

ناظری با بیان اینکه پارسال بیش از ۷۰۰میلیارد ریال به بخش کشاورزی منطقه خسارت وارد شد افزود: ستاد بحران تاکنون هیچ هزینه ای برای خسارت های وارده پرداخت نکرده اما بیمه کشاورزی ۷۰میلیارد ریال پرداخت کرده است.

وی با بیان اینکه پس از ورود آب به منطقه سیستان ۳۰ درصد از سرقت ها کاهش یافت گفت: طرح لوله گذاری آب به مزارع بهترین راهکار برای هدر رفت آب در منطقه است که باید هرچه سریعتر اجرایی شود.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: کارشناسان پس از بررسی منطقه سیستان خسارات وارده بر اثر طوفان اخیر را تا چند روز آینده اعلام می کنند.

ˈرضا اربابیˈ با تاکید بر اینکه برای رفع مشکلات مردم ذره ای کوتاهی نخواهد شد از دانشگاه های منطقه سیستان خواست در زمینه انجام کارهای علمی و مطالعاتی برای کنترل و مهار ریزگردها همکاری کنند.

فرماندار شهرستان نیمروز نیز گفت: خسارت های وارده ناشی از خشکسالی و وجود ریزگردها باعث ناامیدی و مهاجرت مردم از منطقه شده و روند اجرای کارهای عمرانی در منطقه بشدت کاهش یافته است.

ˈتقی طاهریˈ اظهار داشت: تقویت مراکز بهداشتی و درمانی روستاها، مدیریت یکپارچه تالاب هامون و جلوگیری از ورود دام و شتر به تالاب در دستور کار قرار گیرد.

طوفانی با سرعت ۱۰۰کیلومتر بر ساعت اواخر هفته گذشته منطقه سیستان استان سیستان و بلوچستان را فرا گرفت که موجب کاهش دید به کمتر از ۵۰متر شد.

منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی ولایت نیمروز افغانستان واقع است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.