دوم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران
تهران- جارپرس-امروز دوشنبه دوم فروردین ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، یازدهم جمادی الثانی۱۴۳۷ هجری قمری و بیست و یکم مارس سال ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۴ سال پیش در چنین روزی، رزمندگان اسلام عملیات گسترده فتح المبین را با رمز «یا زهرا (س)» در جبهه جنوب آغاز کردند.
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۲ فروردین ۱۳۶۷
بر اثر بمباران شیمیایی دهکده قعله جی در مریوان ایران، ۴۵۰ غیرنظامی شهید و مجروح شدند.
۲ فروردین ۱۳۶۱
حمله بزرگ ایران در جبهه جنوب با نام فتح المبین و با رمز یا زهرا آغاز شد. این عملیات، منطقه گسترده ای از کشور را از تیررس توپخانه های عراق آزاد کرد.
۲ فروردین ۱۳۵۷
محمدرضا پهلوی که در جزیره کیش به سر می برد، یوری لوبرانی سرپرست هیات رژیم صهیونیستی اعزامی به تهران را به حضور پذیرفت.
۲ فروردین ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) در نجف در پیامی، همه مسلمانان جهان از جمله مردم ایران را به کمک و یاری رساندن به مردم لبنان که آماج حمله های نظامی صهیونیست ها بودند، فرا خواند.
۲ فروردین ۱۳۴۲
با اعلام عزای عمومی در نوروز ۴۲، ماموران رژیم پهلوی با هجوم به مجلس عزاداری شهادت امام جعفر صادق(ع) در مدرسه فیضیه قم، ضمن شکستن در و پنجره مدرسه و ضرب و جرح طلاب عده زیادی از آنان را مجروح کردند. در این روز مدرسه طالبیه تبریز نیز مورد حمله مشابهی قرار گرفت.
۲ فروردین ۱۳۳۰
سه هزار سرباز به همراه چند تانک و نفربر زرهی جهت جلوگیری از آشوب احتمالی ناشی از ملی شدن صنعت نفت وارد آبادان شدند.
۲ فروردین ۱۳۱۰
سرتیپ محمد حسین خان آیرم نظامی مورد اعتماد رضاخان پهلوی به ریاست تشکیلات نظمیه مملکتی منصوب شد.
۲ فروردین ۱۳۰۷
رضاخان پهلوی به اتفاق عده ای از صاحب منصبان نظامی و قشون و زرهپوش های آنها وارد صحن حضرت معصومه(س) شد. وی با چوب به ضرب و شتم روحانیانی که روزگذشته باعث اخراج زنان درباری از حرم شده بودند، پرداخت و رئیس نظمیه قم را بازداشت و زندانی کرد.
۲ فروردین ۱۳۰۳
به دستور سردار سپه، نظامیان مستقر در میدان بهارستان به طرف جمعیتی که به جمهوریت رضاخانی معترض بودند تیراندازی کردند. در این حادثه عده زیادی کشته و مجروح شدند و جلسه مجلس شورای ملی که با هدف بررسی این طرح تشکیل شده بود، تعطیل شد.
۲ فروردین ۱۳۰۰
احمدشاه قاجار استعفای محمد مصدق والی فارس را که حاضر به همکاری با دولت کودتایی سیدضیاء الدین طباطبایی نبود، پذیرفت . مصدق ۱۶ اسفند ۱۲۹۹ خورشیدی دو هفته پس از کودتای رضاخان از مقام خود استعفا کرده بود.
۲ فروردین ۱۲۸۶
کابینه سلطانعلی خان وزیر افخم، دومین کابینه عصر مشروطه شکل گرفت . این کابینه که از دولت های عصر محمدعلی شاه قاجار بود تا هشتم اردیبهشت ۱۲۸۶ خورشیدی(۴۰ روز) دوام یافت .
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰