0 نظر
110 بازدید

هشدار رهبری درباره نقض برجام

double-quot
تهران – جارپرس – سخنرانی رهبر انقلاب در جمع بسیجیان و هشدار درباره نقض برجام از سوی آمریکا امروز در صفحه نخست بسیاری از روزنامه های کشور جای گرفت. درگذشت آیت الله موسوی اردبیلی و تازه ترین گفته های رییس دستگاه قضا در مورد لغو سخنرانی نایب رییس مجلس در مشهد دیگر محورهای مهم روزنامه ها بود.
کد خبر : 17792
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 4 آذر 1395 - 6:22
هشدار رهبری درباره نقض برجام

این گزارش به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه ۴آذر ۱۳۹۵ خورشیدی در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

** رهبری: اجرای تمدید تحریم های ۱۰ ساله نقض برجام است
رهبر انقلاب اسلامی دیروز سوم آذرماه در دیدار هزاران نفر از بسیجیان، بسیج را «لشکر انقلاب» خواند که هر انسان افسرده‌ای را امیدوار می‌کند. در این میان، مسائل ایران و آمریکا از جمله برجام نیز بخشی از سخنان رهبری را به خود اختصاص داد که این بخش در روزنامه های امروز مورد توجه ویژه قرار گرفت.
روزنامه «فرهیختگان» با عنوان قرار دادن «بسیج جزء هیچ‌یک از جناح‌ها نیست» به سراغ بازتاب سخنان رهبری رفت. به گزارش این روزنامه، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به گسترده بودن دایره بسیج برای آحاد ملت و جناحی نبودن بسیج اشاره و خاطرنشان کرد:«بسیج جزء هیچ‌یک از جناح‌های انقلاب نیست بلکه بسیج، جریان و رود عظیم جاری به سمت اهداف انقلاب اسلامی است.»
به نوشته روزنامه «همدلی» زیر عنوان «بسیج قوه مجریه نیست»، رهبر انقلاب به نکته ای درخصوص بسیج اشاره و تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم بسیج را به عنوان یک رقیب برای قوه مجریه قرار دهیم، بلکه بسیج به عنوان یک مکمل و امیدبخش می‌تواند برای جهت‌دهی صحیح به قوه مجریه و همچنین کمک در عرصه‌های عملی حضور داشته باشد.
رهبری در بخشی دیگر از سخنان خود به مسائل مربوط به ایران و دولت آمریکا اشاره کرد. در همین راستا، روزنامه «اطلاعات» در بازتاب این بخش از سخنان رهبر انقلاب به نقل از ایشان نوشت: ما فعلاً امکانی برای قضاوت درباره دولت جدیدی که قرار است سرکار بیاید نداریم، اما دولت کنونی، برخلاف آنچه در موضوع برجام تعهد کردند و تصمیم گیری‌های مشترک انجام شده، که آن زمان مسئولین به ما اعلام کردند، عمل می‌کند و تخلفات متعددی را مرتکب شده است.
بیشتر روزنامه ها با رویکردهای مختلف سیاسی سخنان رهبری مبنی بر تناقض برجام با تمدید تحریم های ده ساله علیه ایران را در عنوان های خود جای دادند. در این ارتباط «ابتکار» در عنوان خود به نقل از رهبری نوشت: «اجرای تمدید تحریم های ۱۰ ساله نقض برجام است.»
رهبر انقلاب همچنین در مورد واکنش صریح ایران به نقض برجام سخن گفت؛ موضوعی که عنوان نخست روزنامه های «خراسان»، «کیهان» و «سیاست روز» قرار گرفت. به گزارش روزنامه خراسان، رهبری با اشاره به تمدید قانون تحریم های ۱۰ ساله در کنگره آمریکا، خاطرنشان کردند: اگر این تمدید، اجرایی و عملیاتی شود، قطعاً نقض برجام است و بدانند جمهوری اسلامی ایران حتماً در مقابل آن واکنش نشان خواهد داد.
در همین پیوند، روزنامه «جام جم» هم در یادداشتی با عنوان «آمریکایی ها به عواقب نقض برجام بیندیشند» اقدام اخیر مجلس نمایندگان آمریکا را از نمونه‌های بارز نقض برجام و پیمان‌شکنی‌های آمریکا در طول یک سال گذشته عنوان کرد و نوشت: هشدار رهبر معظم انقلاب در خصوص واکنش جدی ایران به نقض برجام باید مورد توجه مسئولان آمریکایی باشد و پیش از آن‌که زحمات و تلاش‌های چندساله را با خطر جدی مواجه کنند، به عواقب کارشکنی و نقض مکرر برجام بیندیشند.
روزنامه سیاست روز هم با طرح این پرسش که «واکنش ایران چگونه خواهد بود؟» به ارزیابی ناظران سیاسی بر اتمام حجت رهبر انقلاب به نقض برجام پرداخت. «عباس گودرزی» نماینده مردم بروجرد در گفت وگو با سیاست روز در خصوص بیانات دیروز مقام معظم رهبری گفت: با اتکا به توان داخل و قدرت الهی و ظرفیت‌های علمی کشور قطعا در کوتاه‌ترین زمان خلا قبلی مرتفع و رشد فزاینده حاصل خواهد شد.صد البته بزرگترین عایدی برای ملت ایران اثبات فریبکاری و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا است. «محمد صادق کوشکی» کارشناس مسائل سیاست خارجی هم گفت: این واکنش می‌تواند هشدار جدی به طرف مقابل باشد که ایران به برجام یک طرفه پایبند نخواهد بود.
در این ارتباط روزنامه «رسالت» در تحلیلی با عنوان «تدبیر دولت برای مواجهه با فسخ برجام چیست؟» آورد: سوال اصلی اینجاست که دولت و دستگاه دیپلماسی کشورمان در مقابل کارشکنی احتمالی ایالات متحده آمریکا در قبال برجام و لغو توافق هسته ای چه اقدامی خواهد کرد ؟آیا زمان آن نرسیده است تا لغو برجام را به عنوان یک احتمال جدی در محاسبات سیاست خارجی خودمدنظر قرار دهیم. البته اظهارات مقامات کشورمان درخصوص آمادگی ایران اسلامی برای مواجهه با هر گونه رفتار دولت جدید آمریکا در قبال برجام، مایه دلگرمی است اما زمان آن رسیده است تا راهکارهای عینی و عملی ما برای مواجهه با کارشکنی رسمی آمریکا تشریح شود.

** خدمتگذار برجسته انقلاب آسمانی شد
در پی ارتحال آیت‌الله «عبدالکریم موسوی اردبیلی» مرجع مجاهد و خدمتگذار برجسته انقلاب اسلامی، روزنامه های امروز با عناوین مختلف وداع با «فقیه سیاستمدار»، «فقیه صبور»، «مرجع اعتدال»،« مرجع تقلید آزادی خواه» و … خبر درگذشت وی را منتشر ساختند.
روزنامه «ایران» در این باره نوشت: آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی، از مراجع عظام تقلید ظهر دیروز در پی ایست قلبی درگذشت. حسن روحانی رئیس جمهوری در پیامی ضمن تسلیت درگذشت وی، روز پنجشنبه و جمعه را در کل کشور عزای عمومی اعلام کرد. ایران در بخشی دیگر از گزارش خود، خبر تسلیت رهبر انقلاب در پی رحلت موسوی اردبیلی را منتشر کرد.
«سیدمحمود دعایی» مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در یادداشتی با عنوان «حامی نواندیشی، منتقد تندروی» که در ستون «اول دفتر» روزنامه ایران منتشر شد، درباره فضایل این عالِم نوشت: در کنار ویژگی‌های ممتاز آن مرحوم، پرهیز از تندروی نیز از خصیصه‌های مشهود و محسوس این مرجع تقلید بود که هرگز مبالغه را نمی‌پسندید و بر انصاف و اعتدال تأکید داشت. بر همین اساس بود که در اداره جامعه نیز دغدغه اصلاح امور و پیشرفت داشت، حامی و پناه نواندیشان و دلسوزانی بود که دغدغه تعالی کشور و تحقق آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی را داشتند.
روزنامه «اعتماد» هم زیر عنوان نخست «فقیه صبور» آورد: نامش را با «احترام» یاد می‌کنند، رفتارش را با «متانت» می‌دانند و لقب «سنگ صبور انقلابیون» را بر او می‌گذارند. همان که ٧ سال پیش سکوت خود را می‌شکند و به انتقاد از برخی عملکردها برمی‌خیزد و چهار سال پیش و در پایان سال تحصیلی طلاب، عذرخواهی می‌کند، حلالیت می‌طلبد و می‌گوید «از کارهای کرده و نکرده خود نگرانم».
«مرجع شجاع و اندیشمند زمان‌شناس» هم عنوان یادداشت ستون «نگاه روز» روزنامه اعتماد بود. در این یادداشت می خوانیم: نگاه اصلاح طلبانه آیت‌الله العظمی موسوی‌اردبیلی، باعث شد که در ردیف رهبران اصلاح جامعه ایستاد و از مراجع تقلید بزرگواری بود که شرایط مملکت را فاصله‌دار با اهداف و برنامه‌های اولیه انقلاب اسلامی می‌دانست و کشور را نیازمند اندیشه اصلاح‌گرانه می‌دیدند. هر چند مخالفان اصلاحات، ادعا می‌کنند که حوزه‌های علمیه، از ادعاهای آنان حمایت می‌کنند، وجود شخصیت بزرگی چون حضرت آیت‌الله موسوی‌اردبیلی که همیشه و همه جا از اصلاح‌طلبان و رهبران این جبهه مردمی و اسلامی حمایت می‌کرد، ادعای اصولگرایان و دلواپسان را بی‌مورد و بی‌اثر و باطل می‌کند.
روزنامه «آرمان» هم با انتشار یادداشتی با عنوان «آیت‌ا… موسوی اردبیلی؛ فقیهی عالم و تحول‌خواه» به قلم «محمدتقی فاضل میبدی» نوشت: آیت ا… سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی فقیهی عالم، آگاه و تحول‌خواه بود که فقدانش خسران بزرگی است برای عالم تشییع٫ این عالم برجسته و وارسته با نگاه تحول‌خواه و درک عمیق از مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، موجد تغییراتی شد که آثار آن بر حیات سیاسی اجتماعی کشور تا مدت‌های مدید جاری و ساری خواهد بود. برای شناخت این مرجع تقلید فقیه و عالم بی‌بدیل باید به سوابق و اقدامات ایشان نظری انداخت.
درباره شخصیت این عالم روشنفکر در یادداشت «محسن غرویان» با عنوان «عالم خیرخواه و فقیه روشن اندیش» در روزنامه آرمان می خوانیم: ایشان یکی از افراد حلقه اولیه نزدیکان و یاران حضرت امام بودند که در ایجاد و تثبیت انقلاب منشا اثر بودند. این عالم برجسته و فقیه روشن بین همچنین یکی از اعضای فعال شورای انقلاب بودند که توسط امام منصوب شدند. نکته دیگر این است که ایشان یک روحانی و عالم روشنفکر دینی بودند که علم و فقاهت و مرجعیت را جدا از مسائل اجتماعی و مردم نمی‌دانستند بلکه خود را در میان مردم می‌دیدند و بر اساس همین نگره و دیدگاه بود که تاکیدشان بر اسلام کاربردی بود.

**گلایه رییس دستگاه قضا از روسای دو قوه
دیروز (سوم آذرماه) آیت الله «صادق آملی لاریجانی» رییس قوه قضاییه به نامه رییس قوه مجریه و اظهار نظر رییس قوه مقننه در باره لغو سخنرانی «علی مطهری» در مشهد واکنش نشان داد؛ موضوعی که روزنامه ها از آن به عنوان پس لرزه های دنباله دار یک اتفاق یاد کردند.
در این باره، روزنامه «تعادل» نوشت: ماجرای لغو سخنرانی نایب‌رییس مجلس دهم در مشهد هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند؛ بعد از واکنش رییس‌جمهور و رییس مجلس دهم به این موضوع، روز گذشته رییس قوه قضاییه نیز نسبت به این موضوع عکس‌العمل نشان داد و از ارجاع پرونده به معاون اول قوه قضاییه خبر داد. واکنشی که بیشتر «رییس‌جمهور» و «نمایندگان مجلس» را مورد خطاب قرار می‌دهد.
«دروغ و شایعه‌سازی علیه دستگاه قضا مایه شرمساری نیست؟!» بخشی از سخنان رییس قوه قضاییه بود که روزنامه «حمایت» به بازتاب آن پرداخت. به نوشته این روزنامه، رییس قوه‌قضاییه با اشاره به شایعه های منتشر شده مبنی بر تصرف در هزار میلیارد تومان از اموال بیت‌المال و واریز آن ها به حساب‌های شخصی وی، این شایعه ها را صد درصد کذب خواند و با انتقاد از روسای قوای مجریه و مقننه به دلیل سکوت در برابر این اتهام‌زنی‌ها و جهت‌گیری در مسائل بسیار کوچکتر گفت: لغو سخنرانی یک نماینده مساله‌ای است که باید در جای خود به آن رسیدگی شود اما آیا شما نباید پس از پخش شایعه علیه رییس قوه‌قضاییه که این شایعه منتسب به وزیر شما نیز شده و در فضای مجازی منتشر شده با توجه به تکذیب صریح وزیر، مسئولیت خود در جهت دفاع از حقوق اساسی و اجرای قانون اساسی را ایفا می‌کردید؟ آیا مسئولیت شما صرفاً برای یک طیف است؟
به گزارش حمایت، وی در ادامه اظهار کرد: آقای رییس‌جمهور فرمودید که لغو این سخنرانی مایه شرمساری است. به نظر شما اینکه نماینده‌ای از فراکسیون امید که به نحوی به شما هم منتسب است، با کمال وقاحت از پشت تریبون مجلس، رئیس قوه‌قضاییه را متهم به واریز هزار میلیارد تومان به حساب شخصی خود کرده است، مایه شرمساری نیست؟!
«به شماها هیچ نیاز ندارم» هم عنوان گزارش روزنامه «مردم سالاری» درباره بازتاب گلایه های رییس قوه قضاییه از رییس قوه مقننه بود. در گزارش مردم سالاری به نقل از آملی لاریجانی می خوانیم: من گلایه از رییس مجلس دارم. دیروز در سخنرانی اظهار تاسف کردند ولی گفته قضاوت نمی‌کنم. من به رییس مجلس می‌گویم که در محضر نمایندگان به رییس قوه تهمت زدند شما اظهار تاسف نکردید، البته شنیدم که در مجلس نبوده ولی بعدش که بوده. من به حول قوه الهی راهم را ادامه می‌دهم و به شماها هیچ نیاز ندارم.
روزنامه سیاست روز هم در یادداشتی با انتقاد از نامه نگاری های صورت گرفته نوشت: عجیب‌ آنکه رئیس قوه مجریه برای نامه یک نماینده مجلس اینقدر عجله می‌کند و سریع پاسخ می‌دهد، اما برای موضوعاتی نظیر حقوق‌های حرام، فساد اداری، رکود در بازار، بحران بیکاری، آلودگی هوا، نقض برجام و… یا اساسا به «سکوت» اعتقاد دارد، یا همه را به «صبر» دعوت می‌کند و یا در موضعی طلبکارانه بر منتقدان می‌تازد. اگر این همه سرعت و صراحت وجود دارد، پس چرا برای مبارزه با فساد یا حل مشکلات معیشتی مردم یا مواجهه با دشمنان جمهوری اسلامی از آن بهره گرفته نمی‌شود؟ راستی اگر به جای یک نماینده همراه دولت، یک نماینده منتقد هم به رئیس‌جمهور نامه می‌نوشت، همین اتفاق می‌افتاد؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.