میزبانی موزه صلح تهران از دغدغه مندان برقراری صلح در جهان



مراسم و یادبودهای روز جهانی صلح در تاریخ بیست و یکم سپتامبر برگزار می شود که امسال با آخرین روز شهریورماه مطابق شده است. مراسم این روز به طور ویژه با هدف ایجاد جهانی بدون جنگ و خشونت و همچنین جاری ساختن صلح میان کشورها، ملیت ها و اقلیت های گوناگون، نخستین بار در سال ۱۹۸۲ میلادی برگزار شد و تاکنون ادامه یافته است.
در این پیوند، موزه صلح تهران نیز روز یکشنبه، بیست و هشتم شهریورماه میزبان گردهمایی پاسداشت روز جهانی صلح بود. در این نشست، «سوزان ترستال» و «خریستو پولنداکف» سفیران هلند و بلغارستان در ایران، «سید محمد بهشتی» رییس پژوهشگاه و مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «رسول خضری» نماینده سردشت در مجلس شورای اسلامی و جمعی از جانبازان جنگ تحمیلی و قربانیان سلاح های شیمیایی حضور یافتند.
** گرامیداشت صلح در منطقه پرآشوب و خالی از صلح
گردهمایی موزه صلح تهران در آستانه روز جهانی صلح با سخنرانی «حمید صالحی» جانباز شیمیایی و عضو هیات مدیره این موزه آغاز شد. صالحی در این نشست گفت: امسال بار دیگر در حالی روز جهانی صلح را گرامی می داریم که در بسیاری از نقاط جهان از یمن تا عراق و سوریه و بسیاری از کشورها مردمان از نعمت صلح و امنیت محروم اند و فجایع انسانی دلخراشی که ناشی از زیاده خواهی افراد، گروه ها و کشورهای قدرتمند است صلح را در مظلومانه ترین شرایط قرن حاضر قرار داده است.
صالحی ادامه داد: صلح واژه ای است که مردمان جهان باید در مفهوم آن به درک مشترکی برسند تا بتوانند با زبانی مشترک، مهر و عطوفت و آشتی با یکدیگر سخن بگویند چرا که صلح نگرشی است ذاتی و برخاسته از آگاهی و عشق و معنویتی که عالی ترین احساس های بشریت است. صلح ریشه در قرآن کریم و سنت پیامبر دارد و همواره گفت وگو به جای جنگ، آشتی به جای قهر، مدارا به جای ناشکیبایی و بخشش به جای انتقام زبان تعامل با جهانیان بوده است.
** لزوم بازنگری در مفهوم صلح
سخنران بعدی نشست، بهشتی مشاور ارشد رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود. بهشتی ضمن تبریک روز جهانی صلح، خواستار تعریف درست و تجدید نظر در مفهوم صلح در جهان شد و گفت: در دهه های بعد از جنگ دوم جهانی معلوم شد بشر از وقوع این ۲ جنگ متنبه نشده است. از آن روز تاکنون هیچ روزی نبوده که در گوشه ای از جهان جنگ وجود نداشته باشد. در نتیجه، لازم است در مفهوم صلح تاملی شود چرا که بزرگترین نیاز بشر امروز صلح است. باید مقدمات صلح کنار یکدیگر گذاشته شود تا میوه آن حاصل شود.
بهشتی ادامه داد: صلح در فرهنگ ایرانی به معنی مناسبات مسالمت آمیز است. این کلمه از ریشه «سلم» حاصل می شود. اسلام نیز از این ریشه نشات گرفته است. اسلام انسان ها را به صلح، انس و محبت دعوت می کند. چهره ای که اکنون از اسلام به جهانیان معرفی می شود، اسلام همراه با شمشیر است در حالی که تاریخ نشان می دهد که اسلام در هیچ کجا از شمشیر استفاده نکرده است. بنابراین مفهوم صلح باید به درستی تعریف و در آن تجدید نظر شود. آرزومندم روز جهانی صلح در سال های آینده در جهانی با صلح کامل برگزار شود.
** ضرورت گسترش تلاش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز اختلاف کشورها
ترستال سفیر هلند در تهران سخنران بعدی این مراسم بود. وی با اشاره به جنگ های جهانی و خسارت های ناشی از این جنگ ها گفت: پس از ۲ جنگ جهانی، سازمان های بین المللی جهانی ایجاد شدند تا مطمئن شوند کشورها برای حل مناقشات خود از روش های صلح آمیز استفاده می کنند. از همان زمان هم هلند نقش موثری در این زمینه ایفا کردند و از آن جا که لاهه میزبان ۲ نشست با عنوان کنفرانس لاهه برای قوانین بین المللی بود، امروزه شهر لاهه به عنوان شهر جهانی صلح و احقاق حق نامیده می شود.
ترستال با اشاره به بررسی پرونده های حل اختلاف کشورها در لاهه افزود: این شهر میزبان دادگاه های حل اختلاف های زیادی از جمله دادگاه حل اختلاف ایران و آمریکا بوده است. وی گفت: موزه صلح تهران جزء مجموعه موزه های جهانی است که با لاهه و سازمان منع سلاح های شیمیایی همکاری دارد.
سفیر هلند در تهران، حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات هسته ای را موفقیتی برای روش های دیپلماتیک و حل مسایل از راه گفت وگو خواند و گفت: این گونه روش ها بهترین نتایج را برای کشورها و مردمشان به همراه دارد. اکنون دنیا درگیری های وحشتناکی را به چشم می بیند اما در عین حال می توان از راه سنتی حل مناقشه ها که همان گفت وگو است برای برطرف ساختن بحران ها کمک گرفت.
** پیام قربانیان سلاح های شیمیایی به مناسبت روز جهانی صلح
خضری نماینده مردم سردشت در مجلس به نمایندگی از قربانیان سلاح های شیمیایی در ادامه نشست، پیام این قربانیان را به مناسب روز جهانی صلح خواند. در بخشی از این پیام آمده است: با شرایط امروز جهان، قربانیان سلاح های شیمیایی به عنوان ذخایر فرهنگی بشریت خود را متعلق به جغرافیای ایران نمی دانند و برای آگاه سازی مردم دنیا در نشان دادن عواقب کاربرد سلاح های کشتار جمعی و خطرات آن تلاش می کنند. بازگشت به فضیلت های اخلاقی، همدلی، انصاف و عدالت، یگانه راهی است که سردشت و پیام آوران صلحش در پی آنند. کوشش برای تضمین صلح پایدار از طریق گفتگو، اطلاع رسانی و آموزش، فعالیت های مدنی، شبکه سازی بین المللی و یافتن اشتراکات در باور این مردم ریشه دارد.
خضری گفت: بازماندگان سلاح های شیمیایی آگاهانه از ترویج نفرت گذر کرده و تعهد خود را در روشن نگاه داشتن چراغ امید در دل مردم و ساختن آینده در پناه دوستی و صلح میبینند.
ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰