0 نظر
208 بازدید

ثبت اطلاعات یک میلیون و ۲۰۰هزارمعلول درکشور

double-quot
گرگان – جارپرس – مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: آمار معلولین در سامانه ثبت اطلاعات این سازمان نشان از وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول در کشور دارد.

کد خبر : 16583
تاریخ انتشار : یکشنبه 21 شهریور 1395 - 5:19
ثبت اطلاعات یک میلیون و ۲۰۰هزارمعلول درکشور

به گزارش جارپرس، کیوان دواتگران در جمع خبرنگاران در گرگان افزود: البته این آمار همه معلولین جامعه نیست، زیرا برخی از آنان بارز نیستند و بعضی نیز مراجعه نکرده اند و این آمار تنها شامل مراجعه کنندگان و کسانی که از طریق CBR (توان بخشی مبتنی بر جامعه) شناسایی شده اند، است.
وی اظهار کرد: براساس این آمار، بالاترین نرخ معلولان در بخش جسمی حرکتی می باشد که بیشتر شامل بیماران ارتوپدی و مغز و اعصاب هستند که بیش از ۴۳ درصد آمار ثبت شده را به خود اختصاص داده اند.
دواتگران ادامه داد: پس از این بخش، معلولان ذهنی یا روان بیشترین آمار را با بیش از ۳۶ درصد در اختیار دارند و مابقی بخش ها مانند معلولین حسی (شنوائی و بینائی) و صوت گفتاری و سایر معلولین در رده های بعدی با جامعه آماری زیر ۱۰ درصد،می باشند.

*آماده سازی بسته آموزشی توانمندسازی بیماران ذهنی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمات این دفتر گفت: توانمندسازی معلولان در راستای استقلال آنان از جمله اهداف دفتر توانمندسازی است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور افزود: در راستای اقتدار افزایی گروه های هدف، برنامه های مختلفی در حوزه دفتر توانبخشی داریم و امیدواریم تا پایان سال بسته آموزشی توانمندسازی بیماران روانی و ذهنی را فراهم کنیم.
به گفته وی؛ توانمندسازی گروه های معلولان نابینایان، توانمندسازی گروه های سالمندان، توانمندسازی گروه های ضایعه نخاعی، توانمندسازی گروه های آسیب های شنوائی و برخی گروه های دیگر از جمله این طرح های اقدام شده، است.
وی با اشاره به استمرار طرح های تخصصی توانمندسازی معلولان، یادآور شد: ایجاد برنامه های رفاهی برای معلولین از جمله در مباحث اقتصادی در خصوص تامین کمک هزینه کارهای اقتدارافزایی گروه های هدف همچون پرداخت حق پرستاری به افراد ضایعه نخاعی در برنامه های کاری قرار دارد.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین بهزیستی با بیان این که در سال های گذشته نسبت به این قشر از جامعه کم لطفی شده است، افزود: دسترسی آسان به امکانات و مناسب سازی فضاهای زندگی و اجتماعی افراد معلول از دیگر برنامه ها می باشد.
وی گفت: همه اقداماتی که منجر به استقلال معلولین در زندگی شود و فراهم کردن هر چیزی که زمینه دسترسی افراد معلول به منابع و امکانات (عدالت دسترسی) را فراهم کند، ۲ رکن مهم در توانمندسازی این قشر است.
دواتگران ادامه داد: تمرکز اختصاصی بر توانمندسازی و گسترش دسترسی به امکانات از جمله کارها در شش ماهه دوم سال جاری برای جامعه هدف است.
وی افزود: توانبخشی مبتنی بر جامعه یا CBR شامل رویکردهایی است که خارج از موسسه این امکان را می دهد که فرد معلول در جامعه حضور داشته باشد و با قوت کارهای خود را در جامعه دنبال کند.
مدیر کل دفتر توانمندسازی بهزیستی اضافه کرد: خدمات شش گانه طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه شامل غربالگری، آموزش در خانواده، آموزش خارج از خانواده، اعطای وسایل کمک توانبخشی، اشتغال و مناسب سازی محیط زندگی است.

* فعالیت چهار هزار تسهیل گر در کشور
دواتگران با بیان این که همه افراد شبکه CBR به عنوان تسهیل گر شناخته می شوند، گفت: هم اکنون چهار هزار تسهیل گر در کشور فعالیت می کنند و در واقع CBR در طول ۲۵ سال گذشته بعد از شبکه رسمی بهداشت، بزرگترین شبکه خدمت به اقشار آسیب پذیر و معلول با رویکرد توانبخشی مبتنی بر جامعه بوده است.
مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: در برنامه ریزی ها مهم است که کارها توسط شبکه مردم نهاد یا تسهیل گران انجام شود و بر همین اساس زحمت اصلی این کار بر دوش تسهیل گران محلی است که همه تحصیل کرده نیز هستند.
وی ادامه داد: توفیق ما این بوده که در CBR به ۳۰ درصد جامعه شهری و روستایی رسیدگی کردیم و به محض اینکه، این بخش به پایان برسد وارد شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر و شهرهای بزرگ می شویم.
دواتگران تصریح کرد: در طرح CBR افراد کم توان، خانواده آنها و اعضای اجتماع محلی با همکاری یکدیگر و در جریان یک برنامه مشارکتی و توسعه محور، در کنار هم برای بهبود و ارتقای وضعیت زندگی افراد کم توان تلاش می کنند.
به گفته وی؛ بهترین تسهیل گری در بخش اشتغال را CBR انجام می دهد و با استفاده از تکنیک های ساده تسهیل گری مانند استاد- شاگردی در روستاها توانسته اند شغل ایجاد کنند و به طور مثال در سال گذشته با همین روش پنج تا شش هزار شغل ایجاد شد.
دواتگران با اشاره به همایش تسهیل گران کشور در استان گلستان نیز گفت: در این همایش تسهیل گران کشور حضور داشته تا از تجارب آنها استفاده کرده و ببینیم تا چه قدر می توانیم مباحث آموزشی را تغییر دهیم، در این برنامه اساسنامه را به صورت پیش نویس آماده تا شاخص های نظارتی بر تسهیل گران و CBR ارزیابی شود.
مدیر کل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور در خصوص اشتغال معلولان گفت: اشتغال معلولان سخت‎ تر از سایر گروه ‎های جامعه است و سرمایه‎ گذاری بیشتر و برنامه ‎ریزی دقیق‎ تر می‎ خواهد، افراد دارای معلولیت و محرومیت سهم اقتصادی بیشتری می طلبند، هر چه سازمان ‎های مردم نهاد بیشتری در حوزه معلولان فعال شود بیشتر به سمت توسعه‎ یافتگی حرکت خواهیم کرد.
وی در خصوص ارزیابی دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی از وضعیت این دفتر در گلستان، اظهار داشت: گلستان در این حوزه جزو استان ‎های پیش‎ رو و اولویت ‎دار و جزو پنج استان برتر در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه و برنامه ‎های اجتماع‎محور است.
دواتگران از اجرای یک طرح این دفتر در گلستان به عنوان استان پایلوت خبر داد و گفت: طرح دسترسی و مناسب سازی محل سکونت جامعه هدف در این استان اجرا خواهد شد و چنانچه به موفقیت دست یابیم، آموخته ها و تجربیات را به استان های دیگر منتقل خواهیم کرد.
وی یادآور شد: به علت کمبود بودجه و اعتبارات؛ مناسب سازی و مبلمان شهری برای معلولین در اولویت های بعدی قرار دارد و انتظار است در این بخش سایر دستگاه ها نیز همکاری داشته باشند.
همایش تسهیل گران سازمان بهزیستی طی روز گذشته وامروز یکشنبه در گرگان مرکز استان گلستان در حال برگزاری است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.