هجدهم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران



مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۱۸ شهریور ۱۳۶۴
عملیات قادر با رمز یا صاحب الزمان(عج) که در ۲۴ تیر در اشنویه، منطقه ای در آذربایجان غربی آغاز شده بود؛ با انهدام نیروها و ماشین جنگی دشمن پایان یافت.
۱۸ شهریور ۱۳۵۸
«علی نقی وزیری» پایه گذار موسیقی جدید ایران درگذشت. او نخستین کتاب در رشته موسیقی ایرانی را به شیوه علمی با نام «شیوهنامه تار» نوشت.
۱۸ شهریور ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) در پیامی به مناسبت حادثه هفدهم شهریور فرمود: «ای کاش خمینی هم در میان شما بود و در کنار شما در جبهه دفاع از کشور و در راه خدای تعالی کشته می شد.»
۱۸ شهریور ۱۳۵۷
آمریکا به دنبال سرکوب شدید قیام هفدهم شهریور به وسیله نیروهای رژیم پهلوی، به طور رسمی حمایت خود را از برقراری حکومت نظامی در ایران اعلام کرد.
۱۸ شهریور ۱۳۴۸
«جلال آل احمد» روشنفکر و نویسنده معاصر و صاحب آثاری چون از رنجی که می بریم، اورازان، تات نشین های بلوک زهرا، مدیر مدرسه، سرگذشت کندوها، نون والقلم، غرب زدگی، سنگی بر گوری، خسی در میقات و در خدمت و خیانت روشنفکران در ۴۶ سالگی درگذشت.
۱۸ شهریور ۱۳۳۶
رییس کل گمرک در نامه ای به کارگزینی وزارت گمرکات و انحصارات، ۱۳ مشخصه را با توجه به تصویب قانون تاسیس پلیس گمرگ، برای استخدام متقاضیان در این واحد اعلام کرد.
۱۸ شهریور ۱۳۳۲
دولت آمریکا اعلام کرد آماده اعطای کمک ۴۵ میلیون دلاری به دولت ایران است و برخلاف گذشته برای این کمک شرط از سرگیری گفتگو میان ایران و انگلیس قرار نداد.
۱۸ شهریور ۱۳۰۳
فرمانده قشون آذربایجان به دنبال جاری شدن سیل در تبریز و خراب شدن چند محله شهر ضرورت تعمیر سد تبریز را به اطلاع وزارت جنگ رساند و تاکید کرد اگر این سد تعمیر نشود، در سیل بعدی خسارت بیشتری به مردم وارد خواهد شد.
۱۸ شهریور ۱۳۰۲
«سید محمد طباطبایی» مدیر روزنامه خراسان چاپ مشهد که پیش تر به وسیله «جعفرقلی خان بختیاری»(سردار اسعد) دستگیر و تبعید شده بود در مقاله ای در این روزنامه وی را به دلیل این اقدام به زیر پا گذاشتن قانون اساسی متهم کرد. این مقاله سبب شد دستور دستگیری سید محمد طباطبایی به وسیله حاکم خراسان صادر شود.
۱۸ شهریور ۱۳۰۲
«هیات جامعه اسلامی» نسبت به استخدام مستشاران خارجی و به کارگیری آنها در وزارت عدلیه و مالیه اعتراض کرد و آن را خلاف مشی بزرگان دین دانست.
۱۸ شهریور ۱۳۰۰
«پروتوپوف» رییس اداره تجارت خارجه روسیه در خراسان به همراه هیاتی از ترکستان به طرف مشهد حرکت کرد.
۱۸ شهریور ۱۲۹۹
میان نیروهای دولتی قزاق با طرفداران «شیخ محمد خیابانی» در تبریز درگیری شدیدی صورت گرفت. چهار روز بعد نیروهای دولتی به خانه خیابانی حمله کردند و او را به شهادت رساندند.
۱۸ شهریور ۱۲۹۸
به دنبال افزایش تظاهرات و خشم مردم علیه قرارداد ۱۹۱۹ «وثوق الدوله» با انگلیسی ها، در تهران حکومت نظامی اعلام شد.
۱۸ شهریور ۱۲۸۸
«محمدعلی شاه» به همراه خانواده و همراهان برای خارج شدن از کشور، از سفارت روسیه به سمت بندر انزلی حرکت کرد. ۱۲۰ قزاق ایرانی، سه سوار هندی، سه سوار روسی و نمایندگانی از سفارتخانه های روسیه و انگلیس وی را تا مرز روسیه همراهی کردند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰