سیاست های استعمارگرایانه، پاشنه آشیل امریکا دررقابت با روسیه و ایران



روسیه بعد از فروپاشی شوروی سابق نقش فعالی درتحولات منطقه وجهان نداشت اما به تازگی با همراهی با برخی سیاست های منطقه ای ایران بویژه در بحران سوریه وموضع گیری های منطقی دربحران های عراق ویمن توانسته در رقابت با امریکا کوی سبقت را از انها برباید و جایگاه بهتری نزد ملت های منطقه برای خود رقم بزند.
آمریکایی ها دراجرای سیاست های مداخله گرانه خود در کشورهایی مثل افغانستان کشتارهای بی رحمانه ای را علیه مردم این کشور به راه انداختند، در جنگ یمن مشوق سعودی ها بودند وبا فروش ملیاردها دلار سلاح به این کشور عملا درقتل عام وجنایت های آنها دریمن شریک شدند وپیش ازاین هم با حمله به عراق به بهانه سلاح های کشتار جمعی که هرگز واقعیت پیدا نکرد به کشتار هزاران عراقی دست زدند و چهره ناخوشایندی ازخود درافکار عمومی مردم منطقه برجای گذاشتند.
دررابطه با سیاست آمریکایی ها درقبال ایران نیز که با تحریم ونیرنگ وبه راه انداختن جنگ های غیرمستقیم که ازطریق رژیم بعث عراق درزمان صدام و با تحریک سعودی ها دربحران های کنونی ونیز دامن زدن به اختلافات دربحرین وشوراندن دیگر کشورهای عربی منطقه علیه ایران صورت گرفته است، نام این کشور در نزد ملت ایران با بی اعتمادی خورده است.
غارت و چپاول کمترین هدف آمریکایی هاست که با دخالت درامور کشورهای منطقه بخصوص درکشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دنبال می شود که نمونه آن را می توان درمخفی نگاهداشتن اسناد دخالت سعودی ها درعملیات ۱۱سپتامبر مشاهده کرد که در مدت ۱۴ سال گذشته با تهدیدهای متعدد به افشا کردن آن رو آوردند اما به دلیل وعد ووعیدهای میلیاردها دلاری ورشوه های فراوان ازسعودی ها ازانتشار آن دراین مدت سرباز زده بودند.
قرار گرفتن دو کشور روسیه وایران درکنار هم دربحران سوریه به تبلور جایگاه منطقه ای هر دو کشور کمک کرد وایران را پس از سال ها تبلیغات ایران هراسی ازسوی آمریکایی ها که به غداره کشی سعودی ها وبرخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیزانجامید اکنون به عنوان یک قدرت منطقه ای نوظهور ظاهر شده است.
این دو کشور درسال های اخیر به خوبی توانسته اند خلاء ایجاد شده ناشی ازسیاست های نادرست آمریکایی ها که درنهایت بی اعتمادی کشورها و مردم منطقه را در پی داشته وبه عقب راندن آنها درمنطقه انجامیده را پر کنند. حضور و همکاری ایران و روسیه درعملیات ضد تروریستی درسوریه ازهمکاری آنها در مسائل دیگر مثل همکاری درزمینه نفت وگاز ومسائل اقتصادی دیگر مشهود تر است.
بطور مسلم، سوریه آخرین جای پای روسیه درتحولات خاورمیانه نخواهد بود واحتمال ورود این کشور به حل بحران هایی مثل یمن نیز می رود چرا که حضور موفق این کشور درموضوع سوریه توانسته برنقش خوب وقابل پذیرش این کشور نزد ملت های منطقه بیافزاید.
آجار کورتوف کارشناس موسسه تحقیقات استراتژیک روسیه دررابطه با دلیل حمایت روسیه ازسوریه می گوید: منافع ملی روسیه باعث شد که این کشور در خاورمیانه وارد عمل شود تا مجبور نشود با آتشی (ایدئولوژی تکفیری) در نزدیک مرزهایش مقابله کند. سران روسیه می خواهند جایگاه این کشور را در سیاست بین الملل مانند آنچه شوروی سابق داشت، بازیابند.
روسیه به شدت مقابل پیشنهادهای رشوه ازسوی عربستان برای دست کشیدن ازسوریه ایستادگی کرد وجلوی تهدیدهای آمریکایی ها و کشورهای غربی کوتاه نیامد.
این کشور همچنین با مصری ها نیز ارتباط خوبی برقرار کرد و با اردن و دیگر کشورهای عربی نیز رابطه خوبی دارد که نتایج آن را در همکاری های نظامی و امنیتی بین این کشورها می توان مشاهده کرد.
تحلیلگران سیاسی منطقه معتقدند که نفوذ منطقه ای ایران اززمان امضای توافق هسته ای افزایش یافته ونام این کشورهمراه با روسیه بعنوان دو کشور تاثیرگذار درمنطقه مطرح است که همین امرباعث ناراحتی سعودی ها شده که در۳۰سال گذشته به خوبی ازفرصت تحریم ها علیه ایران وتبلیغات ایران هراسی که از سوی آمریکایی ها دامن زده می شد، سوء استفاده کرده و در منطقه خاورمیانه میدان داری کنند.
سعودی ها اکنون به ایران به عنوان رقیبی سرسخت و البته موفق نگاه می کنند که به خوبی نقش مثبت و سازنده خود را در کشورهایی مثل عراق، لبنان، یمن و سوریه بازی کرده و همه پیش بینی های حاکمان سعودی را نقش برآب نموده و مانع تحقق اهداف آنها در این کشورها شده است.
مسلما اگر همکاری مثبت و بجای ایران و روسیه نبود منطقه خاورمیانه در گرداب طرح های ویرانگر آمریکایی ها در تقسیم و فروپاشی کشورهایی مثل عراق، سوریه ویمن که توسط سعودی ها دنبال می شود، غرق می شد.
سعودی هابه شدت سیاست آمریکایی ها ورژیم صهیونیستی درزمینه تقسیم کشورهای بزرگ و قدرتمند مسلمان منطقه مثل عراق و سوریه را دنبال می کنند امری که ایران با آن مخالف است.
گسترش همکاری های ایران و روسیه و انتشار اخبار پرواز بمب افکن های روسیه از فرودگاه همدان به منظور حمله به مواضع تروریست های تکفیری در سوریه در رسانه های منطقه ای و غربی آثار مثبت خود را برجای گذاشت و حتی کشورهای متخاصم نیز نتوانستند بر آن خرده بگیرند.
‘چالرز کروتامر’ ستون نویس واشنگتن پست با انتشار یادداشتی در سایت آمریکایی ‘مرکوری نیوز’ با عنوان ‘چین، روسیه و ایران قدرت را در دست می گیرند و آمریکا فقط نظاره می کند’ می نویسد: در این هفته بمب افکن های روسی با پرواز از یک پایگاه هوایی در ایران، مواضع شورشیان سوری را هدف گرفتند. وزارت خارجه (مریکا) وانمود کرد که شگفت زده نشده است اما باید شگفت زده شود، باید هوشیار باشد.
کروتامر افزود: توافق هسته ای که قرار بود به آشتی واشنگتن و تهران بیانجامد برعکس موجب تحکیم اتحاد استراتژیک و نظامی مسکو – تهران شده است.
پایگاه العربیه انگلیسی نیز در گزارشی نوشت: روسیه و ایران در روزهای اخیر با توافق بر استفاده مسکو از پایگاه هوایی نوژه در ایران به یک دستاورد استراتژیک بسیار مهم دست یافتند که به احتمال زیاد موجب تغییری اساسی در منطقه خواهد شد.
همچنین روزنامه القدس العربی در یادداشتی نوشت: ایران با در اختیار قرار دادن پایگاه همدان به روس ها به جهان اعلام کرد که ایران یک ابرقدرت منطقه ای است که قادر است با ابرقدرت های جهانی غیر از آمریکا وارد معامله شود.
روزنامه مصری الوطن نیز در تحلیلی نوشت: ایران با این اقدام به همه ثابت کرد که ابرقدرت منطقه ای است که قادر است ائتلاف جدیدی برای تغییر معادلات منطقه ایجاد کند.
مردم منطقه هرگز فراموش نکرده اند که آمریکا و غرب در مورد فروش نفت به وسیله تروریست های داعش به برخی کشورها برای تامین هزینه های جنگ خود، ماه ها چشمان خود را بستند.
آمریکا وغربی ها ازاین تجارت غیرقانونی اطلاع داشتند اما هواپیماهای آمریکایی اصلا به کاروان های کامیون های نفتکش حامل نفت داعش به ترکیه حمله نکرد.
تحلیلگران روسی معتقدند این واقعیت نشان می دهد که آمریکا خواهان نابودی داعش نیست ومی خواهد این گروه تروریستی منابع مالی برای تامین فعالیت های خود را به دست آورد.
این حقیقت بر ملت های منطقه آشکار شده که آمریکا و غرب در ورای شعار همکاری برای مبارزه با تروریسم، از داعش و گروه های تروریستی دیگر به طور پنهانی حمایت می کنند و در واقع برخی از این گروه ها در خاورمیانه ابزاری برای دستیابی واشنگتن و تل آویو به اهداف خود هستند.
آمریکا بیش از همه کشورهای دیگر جهان به کشورهای عرب خاورمیانه سلاح صادر می کند و گروه های تروریستی به طور عمده از تسلیحات آمریکایی استفاده می کنند.
اقدامات دولت های پیشین و کنونی آمریکا موجب بی ثباتی در خاورمیانه و جرآت پیدا کردن عربستان برای حمله به یمن و کشتار بی رحمانه کودکان و زنان و ارتکاب جنایت های جنگی شده که در سکوت هدف دار آنها عملی شده است چرا که آمریکایی ها که با حمله چند هفته ای توانستند رژیم پرقدرت صدام حسین را سرنگون کنند اگر می خواستند می توانستند یک گروه چند هزارنفری مثل داعش را خیلی زودتر از اینها از صحنه حیات خارج کنند !
تحلیلگران سیاسی جهان معتقدند که روابط ایران و روسیه در فضای بی اعتمادی که از آمریکایی ها در میان ملت های منطقه ایجاد شده با شتاب در حال توسعه است و مسکو – تهران در عرصه های مختلف به گسترش همکاری ها می پردازند.
ناگفته نماند که روسیه با مهارت خاصی نیز با کشورهای عربی مثل عربستان که دشمن سرسخت ایران به حساب می آید رفتار می کند تا در عین حال همکاری خود با ایران را که قدرت برتر منطقه ای بشمار می آید را نیز حفظ کند.
سیاست های اشتباه و بی فایده آمریکایی ها و غربی ها در اعمال تحریم ها علیه روسیه نتوانسته حداقل این کشور را در زمینه سیاسی به حاشیه براند بلکه با ورود این کشور به تحولات سیاسی منطقه بر اهمیت و حضور این کشور افزود.
روزنامه تایمز لندن نیز در گزارشی که از تحولات منطقه و نقش روسیه منتشر کرد نوشت: ضعف دیپلماسی غربی ها باعث شد برگ برنده و نقش اول بازی در تحولات منطقه در دستان پوتین قرار گیرد.
نقش فعال ایران در دیپلماسی منطقه ای که با صبر در مقابل کشورهایی مثل عربستان همراه بوده از یک سو و نیز توسعه همکاری های خود با کشورهای تاثیرگذاری مثل روسیه تاکنون توانسته شرایطی به غیر ازآنچه که آمریکا وعربستان می خواسته اند برای منطقه رقم بزند که البته چندان خوشایند رقیبان ایران و روسیه نیست.
گزارش از: سعید محسنی راد – ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰