0 نظر
199 بازدید

حل اختلافات مرزی، محور سفر رئیس جمهوری هند به چین

double-quot

پکن – جارپرس – در آستانه سفر « پراناب موکرجی» رئیس جمهوری هند به چین، پکن تاکید کرد برای حل اختلافات مرزی با هندوستان همه تلاش خود را بکار می‌گیرد. این سفر به فاصله کمتر از دو ماه صورت می گیرد که دو مقام عالی دیگر هند در این مدت به چین آمده‌اند.

کد خبر : 14819
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 خرداد 1395 - 4:30
حل اختلافات مرزی، محور سفر رئیس جمهوری هند به چین

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: پکن در مذاکرات مربوط به حل اختلافات مرزی با هند تسریع خواهد کرد و مایل است این مسائل هر چه سریعتر میان دو کشور حل و فصل شود.
«پراناب موکرجی» رئیس جمهور هند از امروز سفر رسمی سه روزه خود به پکن را بنا به دعوت «شی جین پینگ» همتای چینی اش آغاز می کند.
پیشتر «موکرجی» در مصاحبه با رسانه ها اعلام کرده بود که هند به دنبال یک راه حل قابل قبول، منطقی و عادلانه برای اختلافات مرزی با چین است.
از سوی دیگر در بیانیه وزارت خارجه چین آمده است که هر دو کشور تاکید دارند چنین منازعاتی تنها از طریق مذاکره قابل حل و فصل است.
چین و هند سال ۲۰۰۳ بخشی را در ارتباط با همین موضوع ایجاد کردند که از آن با عنوان ساختار نمایندگی ویژه مسئله مرزی یاد می شود.
ایالت «آروناچال پرادش» که شامل سه بخش در منطقه خودمختار تبت است، تحت کنترل نیروهای هندی قرار دارد و چین هم بارها بر حاکمیت خود بر این مناطق تاکید کرده است.
«هوا چون اینگ» سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین نیز در مصاحبه ای در پکن تصریح کرد: اگرچه چندین دهه است دو کشور دارای چنین اختلافات مرزی هستند اما توانسته اند با مذاکره برای حل منازعات در صلح و همزیستی مسالمت آمیز بسر ببرند.
چین و هند تاکنون چندین کمیته و گروه کاری از جمله تیم مخصوص نمایندگان دو کشور برای حل منازعات مرزی تشکیل داده اند.
نوزدهمین دور مذاکرات مرزی این دو کشور توسط همین تیم و به ریاست «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی چین و «آجیت دووال» مشاور امنیتی ملی هند در پکن برگزار شد.
چین ابراز امیدواری کرده است که اختلافات مرزی طولانی مدت دو کشور با هند هر چه زودتر با برگزاری گفت و گوهای دوجانبه پایان یابد.
هر دو کشور مدعی مالکیت بر بخش های بزرگی از ایالت «آروناچال پرادش» در منطقه هیمالیا هستند و پس از دو دهه مذاکره هنوز موفق به حل مناقشه مرزی نشدند. چین و هند پیشتر در سال ۱۹۶۲ میلادی بر سر حاکمیت بر این مناطق درگیری نظامی پیدا کردند و به رغم انجام چندین دور مذاکره طی سالهای گذشته در این رابطه، مذاکرات آنان هنوز نتیجه ملموسی در برنداشته است.
مرز بین هند و چین بخاطر وضعیت جغرافیایی بسیار دشوار آن بطور دقیق علامت گذاری نشده و به همین جهت دو کشور اغلب یکدیگر را به تجاوز مرزی متهم می کنند و یکی از دلایل درگیری نظامی دو کشور در سال ۱۹۶۲ به همین خاطر بوده است.
سفر رئیس جمهوری هند به چین در حالی صورت می گیرد که «نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز سال گذشته و در چنین ایامی (۲۵ الی ۲۷ اردیبهشت) به پکن آمد و در دیدار با همتایان چینی خود ۵۰ سند همکاری به ارزش بیش از ۲۲ میلیارد دلار امضا کرد.
در کنار این سفر باید به سفر اواخر فروردین ماه سالجاری «مانوهار پاریکار» وزیر دفاع هند و سفر اوایل اردیبهشت ماه «آجیت دووال» مشاور امنیت ملی هند به چین اشاره کرد که محور گفت وگوهای هر دو سفر، حل مناقشات مرزی میان دو کشور بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.