0 نظر
227 بازدید

دوازدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز یکشنبه دوازدهم اردیبهشت ۱۳۹۵ هجری خورشیدی، بیست و سوم رجب ۱۴۳۷ هجری قمری، یکم می ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۷ سال پیش در چنین روزی، مرتضی مطهری معلم وارسته و اندیشمند بزرگ جهان اسلام، هدف حمله مسلحانه گروهک فرقان قرار گرفت و به شهادت رسید.

کد خبر : 14602
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 اردیبهشت 1395 - 4:32
دوازدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۰
عملیات ایذایی ابوذر به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه عمومی کرمانشاه، گیلان غرب- تنگه حاجیان آغاز شد.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸
مرتضی مطهری معلم وارسته و اندیشمند بزرگ جهان اسلام، هدف حمله مسلحانه گروهک فرقان قرار گرفت و به شهادت رسید.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸
شورای انقلاب به مناسبت شهادت آیت الله مطهری از اعضای این شورا، پیامی را صادر و بر تلاش بی وقفه این عالم بزرگوار برای به ثمر رساندن انقلاب تاکید کرد.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۶
ژان پیر فوکارد وزیر تجهیزات فرانسه برای رایزنی درباره فروش شش رآکتور به ارزش هفت میلیارد دلار به ایران سفر کرد.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۳۰
فرمان قانون روش اجرای اصل ملی شدن صنعت نفت در تمام کشور که شامل ۹ ماده است، صادر شد. در این قانون به مواردی چون «طرح قانون ملی شدن صنعت نفت، برکنار کردن شرکت پیشین نفت انگلیس و ایران از طرف هیات دولت، فرستادن اساسنامه شرکت ملی نفت به مجلس شورای ملی و فرستادن شماری دانشجو برای فراگیری دانسته ها و تجربه های مربوط به صنایع نفت برای تبدیل تدریجی متخصصان خارجی به متخصصان ایرانی» اشاره شده است.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۲۴
ابراهیم حکیمی مشهور به حکیم الملک کابینه نخست خویش را تشکیل داد. این کابینه پس از یک ماه از تاریخ تشکیل در ۱۳ خرداد همان سال با استعفای حکیمی سقوط کرد.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۲
اوزدمیر پاشا فرمانده شکست خورده ترکیه عثمانی که در خاک ایران به سر می برد به در خواست وزارت جنگ کشورمان آماده شد که سلاح های خود را تحویل دهد.

۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۰
بروز طاعون در سرخس سبب شد که دولت ایران برای پیشگیری از سرایت این بیماری در دیگر منطقه های کشور از سفارت فرانسه درخواست دریافت واکسن و سرم ضد طاعون کند.

۱۲ اردیبهشت ۱۲۹۵
دولت سپهسالار اعظم با واگذاری کنترل مالیه و قشون ایران در برابر دریافت پول به انگلیسی ها موافقت کرد و در این ارتباط کمیسیونی از مقام های مالی دو کشور تشکیل شد.

۱۲ اردیبهشت ۱۲۹۴
سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله از مجلس شورای ملی برای رئیس الوزرایی رأی اعتماد گرفت و در پی این اقدام احمدشاه قاجار نیز فرمان انتصاب وی را صادر کرد.

۱۲ اردیبهشت ۱۲۸۸
سعدالدول به فرمان احمدعلی شاه قاجار به رئیس الوزرایی منصوب شد.

۱۲ اردیبهشت ۱۲۸۶
فرمان رئیس الوزرایی میرزا علی اکبر خان اتابک(امین السلطان) از طرف محمد علی شاه قاجار به وی اعطا شد، اما کابینه او تنها چهار ماه دوام یافت.

۱۲ اردیبهشت ۱۲۷۵
میرزا رضا کرمانی که از مریدان سید جمال الدین اسدآبادی بود، ناصرالدین شاه چهارمین شاه سلسله قاجار را در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) به قتل رساند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.