نشست بین المللی امنیت مسکو با حضور ایران/ سفر سردار دهقان به روسیه



افزون بر شرکت در برنامه های این همایش دو روزه که چهارشنبه آغاز خواهد شد، وزیر دفاع ایران در حاشیه این نشست بین المللی دیدارهای دو جانبه ای انجام خواهد داد.
وزیر دفاع روسیه اعلام کرده است که در این همایش ۱۷ وزیر، ۱۴ معاون وزیر دفاع و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و دیگر شرکت کنندگان از کشورهای مختلف راهبرد مبارزه با تروریسم در حال توسعه در مناطق مختلف و همگرایی های بین المللی علیه این پدیده را بررسی خواهند کرد.
افزون بر مبارزه با تروریسم به عنوان محور نشست امسال، مسائل امنیتی منطقه آسیا و اقیانوس آرام، ثبات جهانی و همکاری های نظامی از دیگر محورهای مورد بررسی در این نشست اعلام شده است.
شرکت ایران در نشست بین المللی امنیت از اینرو برای مسکو اهمیت بسیاری دارد که دو کشور راهبرد مشترک ضد تروریستی اتخاذ کرده اند و توانسته اند مانع پیشروی خطر تروریسم در خاورمیانه شوند زیرا جلوگیری از گسترش آن بویژه به سمت جمهوری قفقازی روسیه از اولویت های این کشور به شمار می رود.
سرگئی ناریشکین رییس دومای روسیه چهارشنبه گذشته گفت: مسکو سهم ارزشمند تهران را در مبارزه با تروریسم بین المللی ارج می نهد.
ناریشکین در دیدار با علی لاریجانی که برای شرکت در کنفرانس سران مجالس اوراسیایی به مسکو سفر کرده بود، ضمن مهم خواندن ارتقای سطح همکاری های دو کشور در عرصه های مختلف، تاکید کرد: ایران شریک مطمئن و نزدیک روسیه در منطقه محسوب می شود و در باره مسائل مهم زیادی در عرصه بین المللی مواضع یکسان یا شبیه هم داریم.
وی در این دیدار که با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار گفت که بر خلاف ادعای غربی ها روسیه مبارزه با داعش، جبهه النصره و سایر گروه های تروریستی را تا آخر ادامه می دهد.
**همگرایی های دفاعی و امنیتی ایران و روسیه
چند دور مذاکره وزیران دفاع ایران و روسیه و همچنین آخرین سفر سردار دهقان به مسکو در دی ماه گذشته که با رییس جمهوری این کشور نیز دیدار و مذاکره کرد و سپس سفر شویگو به تهران برای پیگیری مذاکرات، نشان می دهد دو طرف از اهمیت همگرایی های منطقه ای خود و تاثیر آن بر عرصه بین المللی آگاهی دارند.
از سوی دیگر، حضور هیات ایرانی در نشست بین المللی امنیت مسکو که موضوع اصلی آن مبارزه با تروریسم است نیز نشانه پیشرفت همگرایی های دو کشور در سطح منطقه ای است که راهبرد ضد تروریستی مشترکی را در خاورمیانه اتخاذ کرده اند.
افزایش همکاری های منطقه ای ایران و روسیه حاصل روابط عالی سیاسی و تاکید سران دو کشور بر افزایش همکاری های فراگیر می باشد که سبب تداوم مواضع مشترک در امور منطقه ای از جمله حل سیاسی بحران سوریه، عراق، یمن و همچنین لزوم تشکیل ائتلاف گسترده بین المللی ضد تروریسم شده و کشورهای حامی گروه های تروریستی را در تنگنا قرار داده است.
در چارچوب این نگاه راهبردی به همگرایی های دو کشور، حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رییسان جمهوری ایران و روسیه تاکنون هفت دیدار با هم داشته اند که آخرین نشست دوم آذرماه در تهران بود.
مذاکرات و رایزنی ها در سطوح سران و دیگر مقام های دو کشور سبب افزایش همگرایی ها در تحولات خاورمیانه به ویژه بحران سوریه شد که دستاوردهای بزرگ منطقه ای داشت و از اسفند ماه سال ۹۴ منجر به برقراری آتش بس در این کشور و از سرگیری مذاکرات سوری سوری در ژنو شده است.
از سوی دیگر، تاکید ایران و روسیه مبنی بر راهبرد اولویت مبارزه با تروریسم تکفیری و افراطی در خاورمیانه به ویژه سوریه و عراق سبب توجه جامعه جهانی به مبارزه با این پدیده شد.
همزمان با این تحول، دستاوردهای همکارهای تهران، مسکو، دمشق و بغداد در ائتلاف منطقه ای ضد تروریستی نیز برای ثبات خاورمیانه اهمیت بسیاری دارد.
این رویکردهای ایران و روسیه به عنوان تنها کشورهای حامی راهبرد واقعی ضد تروریسم سبب شد، فشار بر گروه کشورهای غربی عربی ضد سوری به ویژه آمریکا و عربستان به عنوان پیشگامان حامیان گروه های تروریستی به گونه ای افزایش یابد که ضمن قبول از سرگیری مذاکرات سوری سوری برای حل سیاسی بحران، با برقراری آتش بس نیز توافق کنند.
** همکاری دفاعی تهران و مسکو
سفر وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به مسکو در دی ماه سال گذشته و انجام مذاکرات دفاعی با عالی ترین مقام های سیاسی و نظامی روسیه، دستاوردهای زیادی در تبیین همگرایی دو کشور داشت به گونه ای که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور گفت: همکاری های راهبردی تهران و مسکو ثبات بخش امنیت منطقه ای است.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه نیز در دیدار با همتای ایرانی خود گفت: مسکو و تهران با خطرها و چالش های مشترکی در منطقه مواجهند که فقط به صورت مشترک با آن می توان مقابله کرد.
وی اضافه کرد: معتقدم که اجرای طرح های همکاری دو کشور تا حدود زیادی به تدابیر ایران و روسیه درمبارزه با تروریسم بستگی دارد و خواهان همکاری های پایدار و درازمدت در این عرصه هستیم.
شویگو یادآوری کرد: مذاکرات رئیس جمهوری روسیه با رهبر انقلاب اسلامی ایران و رئیس جمهوری ایران در نوامبر ۲۰۱۵ (دوم آذرماه) به روابط دو کشور و مجموعه همکاری های دوجانبه تحرک تازه ای بخشید.
سردار دهقان نیز با تاکید بر ادامه همکاری های دوجانبه ایران و روسیه درمباحث دفاعی، از گسترش همکاری های راهبردی مسکو و تهران خبر داد.
وزیر دفاع ایران در ادامه برنامه دیدارها و مذاکرات خود با مقام های بلندپایه روسیه، همچنین در کاخ کرملین با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه، منطقه ای وبین المللی گفت وگو کرد.
در این دیدار که بیش از یک ساعت طول کشید، رئیس جمهوری روسیه گسترش و تعمیق همکاری دفاعی و امنیتی تهران مسکو را طبیعی و اجتناب ناپذیر و در جهت منافع دو کشور قلمداد کرد و براستمرار آن در چارچوب توافق های انجام شده تاکید ورزید.
پوتین در ادامه با مهم ارزیابی کردن همکاری های راهبردی ایران و روسیه در مقابله و مهار بحران های منطقه ای، نقش دو کشور را در ایجاد امنیت پایدار در منطقه حائز اهمیت دانست.
سردار دهقان نیز در این دیدار مناسبات دفاعی امنیتی دو جانبه را بسیارخوب و سازنده بیان کرد و گفت: روابط تهران – مسکو راهبردی و دراز مدت است.
وزیر دفاع با اشاره به اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق همه جانبه روابط، گفت: این روند می تواند به الگوی مناسبی برای همکاری های منطقه ای تبدیل شود.
اکنون در چارچوب نگاه راهبردی سران و مقام های دو کشور به توسعه همکاری ها و نتایج مذاکرات در سطوح عالی و کارشناسی، سفر سردار دهقان به مسکو برای شرکت در نشست بین المللی امنیت و مذاکرات در حاشیه این همایش می تواند ابعاد تازه ای به همکاری های ایران و روسیه در عرصه های دوجانبه و منطقه ای بدهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰