نماینده اهواز: ریزگردها طی سه سال ۷۰هزار نفر را راهی بیمارستان کرد



سید شکر خدا موسوی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی جارپرس پیرامون مسئله ریزگردها اظهار داشت: حدود ده سال است که درگیر مسئله ریزگردها هستیم و در این مدت برای مهار آن اقدام جدی از سوی دولت ها صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: ما پیگیری کردیم، با وزیر محیط زیست عراق با حضور خانم ابتکار جلسه گذاشتیم اما او می گوید که کشور ما یک کشور جنگ زده است و در جهت تثبیت خاک شن نمی تواند ریالی قدم بردارد تا وضعیت کشورشان به سر و سامان برسد.
نماینده مردم اهواز ضمن بیان اینکه باید به بحث ریزگردها بعنوان یک مقوله ملی توجه شود، عنوان داشت: این موضوع نیازمند اراده و عزم ملی در دولت، شورای عالی آب و شورای عالی محیط زیست است که باید روی این موضوع کار کرده و راهکارهای عملی پیداکنند.
موسوی ضمن ابراز تاسف از اینکه برای این موضوع سرمایه گذاری مناسب صورت نگرفته است، گفت: حتی ساده ترین نوع حمایت از خوزستان نیز صورت نگرفته است، برای مثال سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای مهار داخلی ریزگردها و ایجاد کمربند سبز و غیره تصویب شد که متاسفانه بخش عمده ای از آن میزان را واگذار نکردند.
وی افزود: نمی دانم گناه این مردم چیست؟ آن ها همواره تابلوی ایستادگی و مقاومت در مقابل همه متجاوزین بخصوص در دوران دفاع مقدس بوده اند و حق این مردم این نوع نگاه و برخورد نیست و دولت، مجلس، وزارت بهداشت و نهادهای مربوطه باید آستین های خود را بالا بزنند.
نماینده مردم اهواز در ادامه با بیان اینکه منشا ۶۵ درصد ریزگردها در عراق است و ۳۵ درصد آن ریشه در داخل ایران دارد، اظهار کرد: ما اگر بتوانیم روی ۳۵ درصد داخلی کار کنیم مردم راضی می شوند اما اگر همینطور دست روی دست بگذاریم خسارت های آن را کشور و مردم می بینند و هزینه ها نیز به دولت تحمیل می شود.
وی گفت: به همان میزان که می توانیم از بروز بحران ریزگردها پیشگیری کنیم، دولت می تواند در قسمت های مختلف سرمایه گذاری کند؛ چرا که مجموع هزینه هایی که بیمارستان ها دارند ده ها برابر هزینه هایی است که می تواند برای پیشگیری و بیابان زدایی کمربند سبز و غیره بکار رود؛ یعنی در بحث ریزگردها هزینه پیشگیری به مراتب کمتر از هزینه درمان است.
موسوی اضافه کرد: ما از این وضعیت که دولت بخوبی رسیدگی نمی کند و خصوصا از سازمان محیط زیست گله داریم، تهدید ریزگردها هنوز وجود دارد و این مشکل با بارندگی هم بسیار ناچیز حل می شود.
شکرخدا موسوی تصریح کرد: ریزگردها اثرات باران اسیدی و بیماری های تنفسی را در پی دارند و در طول سه سال گذشته یک ۲۰هزار نفر ، ۳۰ هزار نفر و ۲۰ هزار نفر دیگر در امسال؛ یعنی مجموعا در حدود ۷۰ هزار نفر راهی بیمارستان شدند که نزدیک به ۳ هزار نفر از آن ها بستری شده و تعداد کمتر از انگشتان دست نیز فوت کردند که هزینه سنگینی بر جان مردم وارد کرده است.
وی در پایان گفت: ریزگرد آلوده از کشور جنگ زده عراق وارد می شود و پس از بارش باران به یک نوع گاز تبدیل می شود که موجب بروز این مسائل می گردد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰