0 نظر
211 بازدید

دوازدهم بهمن در آینه تاریخ معاصر

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه دوازدهم بهمن ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، بیست و یکم ربیع الثانی ۱۴۳۷ هجری قمری، یکم فوریه ۲۰۱۶ میلادی است. ۳۷ سال پیش در چنین روزی، امام خمینی(ره) پس از ۱۴ سال دوری از وطن در میان استقبال میلیونی مردم به ایران بازگشت.

کد خبر : 13506
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 بهمن 1394 - 4:59
دوازدهم بهمن در آینه تاریخ معاصر

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۱۲ بهمن ۱۳۹۱
حسن ابراهیم حبیبی عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس بنیاد ایران شناسی در ۷۵ سالگی درگذشت. وی از جمله حقوقدانانی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیش نویس متن قانون اساسی را با استفاده از نقاط قوت قانون اساسی دیگر کشورها تهیه کرد.

۱۲ بهمن ۱۳۹۱
محمدرضا بابامخیر چهره ماندگار و پدر علم دامپزشکی ایران و صاحب کتاب بیماری های ماهیان پرورشی در ۷۱ سالگی درگذشت.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷
امام خمینی معمار بزرگ انقلاب پس از ۱۴ سال دوری از وطن در میان استقبال میلیونی مردم به ایران بازگشت، روزنامه کیهان طول جمعیت استقبال کننده را ۳۳ کیلومتر اعلام کرد.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) در فرودگاه مهرآباد در سخنانی فرمودند: من از عواطف طبقات مختلف مردم تشکر می کنم و بار ملت بر دوش من بار گرانی است که نمی توانم جبران کنم. ما باید از همه طبقات ملت تشکر کنیم. پیروزی تا اینجا به واسطه وحدت کلمه مسلمین بوده است، وحدت کلمه اقلیت های مذهبی با مسلمین وحدت طبقه روحانی و سیاسی همه باید این رمز را بفهمیم که وحدت کلمه، رمز پیروزی است. آن را از دست ندهیم و خدای نخواسته شیاطین میان صفوف شما تفرقه بیاندازند.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷
امام خمینی(ره) پس از ورود به تهران در میان جمعیت استقبال کننده به طرف قطعه شهدا در بهشت زهرا رفتند و در آنجا درباره محمدرضا پهلوی، دولت، مجلسیان، ارتش و برنامه های آینده انقلاب، سخنانی را بیان فرمودند.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷
در حالی که مراسم ورود امام به طور مستقیم از تلویزیون پخش می شد نظامیان با یورش به این سازمان از ادامه پخش آن جلوگیری کردند. این امر چنان مردم را خشمگین کرد که برخی از آنها تلویزیون های خود را شکستند.

۱۲ بهمن ۱۳۵۷
به دنبال قطع پخش مستقیم مراسم ورود امام(ره) به ایران از تلویزیون و برانگیخته شدن خشم مردم، شاپور بختیار گفت: من دستور قطع برنامه زنده تلویزیون را ندادم.

۱۲ بهمن ۱۳۴۳
سفیر کبیر آمریکا در تهران هنگام تحویل جت های جنگی تازه آمریکا به ایران گفت: کمک های نظامی آمریکا در ایران در ۱۵ سال گذشته ۱۵۰ میلیون دلار بوده است.

۱۲ بهمن ۱۳۳۷
موافقت نامه همکاری میان دولت های ایران و آمریکا درباره استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی به تصویب مجلس شورای ملی رسید، این موافقت نامه در یک مقدمه و ۱۱ ماده در ۱۴ اسفند ۱۳۳۵ خورشیدی امضا شده بود.

۱۲ بهمن ۱۳۳۶
هنری کیت لاج نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل با هدف تسلیم پیام آیزنهاور رئیس جمهوری این کشور به محمدرضا پهلوی وارد تهران شد، متن پیام فاش نشد.

۱۲ بهمن ۱۳۳۲
آیت الله کاشانی در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد که دولت در انتخابات دخالت دارد و از تمامی حوزه ها تنها اسم های کاندیداهای دولتی، با نفوذ و دخالت دولت از صندوق ها بیرون می آیند.

۱۲ بهمن ۱۳۳۱
شیلات دریای خزر ملی اعلام شد و امور ماهی ‏گیری و بهره ‏برداری در کرانه های شمالی ایران به دولت ایران واگذار و شرکت سهامی شیلات ایران، مامور صید و بهره برداری ماهی شد.

۱۲ بهمن ۱۳۲۴
مظفر فیروز مدیر روزنامه رعد، معاون سیاسی قوام السلطنه نخست وزیر وقت شد. او مدیر روزنامه ای بود که به وسیله سید ضیاء الدین طباطبایی در آذر ۱۲۹۲ خورشیدی و با کمک مالی سفارت انگلیس منتشر می شد.

۱۲ بهمن ۱۳۰۳
وزارت پست و تلگراف تصمیم گرفت برای گسترش مهارت تلگرافچیان خود، تعدادی را برای تحصیل این علم به اروپا بفرستد.

۱۲ بهمن ۱۳۰۳
روزنامه شفق سرخ در شماره امروز خود نوشت، دولت افغانستان از ایران تقاضا کرد که تعدادی رایزن برای گسترش پست و تلگراف به این کشور اعزام دارد.

۱۲ بهمن ۱۳۰۰
احمدشاه قاجار که برای سفر به اروپا از ایران خارج شده بود، وارد بغداد شد.

۱۲ بهمن ۱۲۹۱
گروه افسران سوئدی که برای اداره امور نظمیه استخدام شده بودند، وارد تهران شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.