0 نظر
220 بازدید

تاکید دوباره چین به حل مسئله هسته ای کره شمالی از طریق گفت وگو

double-quot
پکن – جارپرس – در حالی که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در آستانه سفر خود به چین از این کشور خواسته است فشارها بر کره شمالی را برای توقف برنامه تسلیحات هسته ای افزایش دهد، پکن بار دیگر خواستار استفاده از گفت وگو برای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح های اتمی شد.

کد خبر : 13437
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 6 بهمن 1394 - 5:41
تاکید دوباره چین به حل مسئله هسته ای کره شمالی از طریق گفت وگو

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، «هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین قبل از ورود «جان کری» به پکن خاطرنشان کرد که چین همواره حامی رژیم منع تکثیر تسلیحات هسته ای بوده و برای اجرای این مهم از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
آمریکا، کره جنوبی و ژاپن تاکید دارند که باید کره شمالی را به دلیل آزمایش بمب هیدروژنی در ماه جاری میلادی با تحریم های سختی مواجه کرد اما چین معتقد است حل اختلاف در این باره با کره شمالی باید از طریق گفت وگوی همراه با آرامش و با هدف برقراری صلح انجام شود.
نشریه «ساوت چاینا» از هنگ کنگ به تازگی در مقاله ای تصریح کرد که چین در چند دهه گذشته هرگز به دنبال مقابله و رویارویی با کره شمالی نبوده و همواره راهکاری گفت وگو را دنبال کرده است.
«هونگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در باره این مطلب تاکید کرد: ما برای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای هر تلاشی لازم بود صورت داده ایم و در صورت نیاز این کار را تکرار خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: مهم این است که به جز چین طرف های دیگر هم باید به مسئولیت های خود عمل کرده و از روندی که تنش ها را افزایش می دهد، پرهیز کنند.
بر اساس گزارش وزارت امور خارجه چین، قرار است «جان کری» اواخر امروز – سه شنبه – به منظور گفت وگو با مقامات این کشور در خصوص مسائل مختلف منطقه شبه جزیره کره وارد پکن شود.
او قرار است در جریان این سفر با شماری از مسئولان چینی از جمله «وانگ یی» همتای خود دیدار و با آنان در باره دو موضوع مهم از جمله مسئله فعالیت های هسته ای کره شمالی و دریای جنوبی چین گفت و گو کند.
جان کری که این هفته به لائوس و کامبوج و قبل از آن به عربستان سفر کرده بود ، گفت: چین آنچنان که باید و شاید از اهرم فشار بر علیه کره شمالی استفاده نکرده است.
وی در سفرهای یک هفته گذشته خود چندین بار از مواضع چین در قبال کره شمالی و حضور فزاینده نظامی چین در دریای جنوبی انتقاد کرد.
پکن نیز در پاسخ به ادعاهای آمریکا در باره کره شمالی می گوید که هیچ مسئولیتی در قبال تسلیحاتی شدن پیونگ یانگ ندارد و برخی ها که فکر می کنند چین کلید حل مسئله است، مبالغه می کنند.
به نظر بسیاری از تحلیلگران، آمریکا می خواهد موافقت چین را نیز برای افزایش تحریم ها علیه کره شمالی پس از چهارمین آزمایش هسته ای آن کشور بدست آورد.
کره شمالی که در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ دست به آزمایش هسته ای زد، تحریم هایی را از سوی سازمان ملل و نهادهای بین المللی متوجه خود کرد و این مسئله باعث شد گفت وگوهای شش جانبه در رابطه با این کشور نیز به حالت تعلیق درآید.
پیونگ یانگ همچنین ششم ژانویه سال ۲۰۱۶ (۱۶ دی ماه ۹۴) نخستین بمب هیدروژنی خود را آزمایش کرد که با انتقاد شدید جامعه جهانی مواجه شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.