غزه؛ الگوی استقامت در جبهه پایداری
تهران – جارپرس -روز غزه یادآور پیروزی نیروهای مقاومت فلسطین در جنگ ۲۲ روزه ای است که رژیم صهیونیستی با موشک باران و حمله های زمینی و دریایی خود بر مردم مظلوم منطقه غزه تحمیل کرد، جنگی نابرابر که با قبول شکست سیاسی-نظامی رژیم اسرائیل پایان یافت.
رژیم صهیونیستی در جریان جنگ جهانی اول از «لرد بالفور» وزیر امور خارجه انگلیس خواست که پس از پایان جنگ و در صورت شکست عثمانی با تبدیل فلسطین به کشور یهود موافقت کند، انگلیسی ها نیز با پذیرش این درخواست، اعلامیه «بالفور» را صادر کردند. سرانجام با شکست امپراتوری عثمانی، قیمومیت فلسطین و نوار غزه به طور رسمی در آوریل ۱۹۲۰ میلادی به انگلیس واگذار شد و متفقین و جامعه ملل به منظور اجرای اعلامیه مطرح شده، این کشور را مامور تتشکیل کانون ملی یهود کردند.
پس از جنگ ۱۹۴۸ میلادی میان رژیم صهیونیستی و اعراب و تشکیل این رژیم، نوار غزه به وسیله مصر تصرف شد و یک سال بعد رژیم اسرائیل پیمان صلح موقت را که بر کنترل مصر بر نوار غزه تاکید داشت، با مصر، اردن، سوریه و لبنان به امضا رساند. سرانجام رژیم صهیونیستی در ۱۹۶۷ میلادی جنگ شش روزه ای را به راه انداخت و نوار غزه و چند منطقه دیگر را به تصرف خود درآورد. این اشغال ادامه یافت تا اینکه پس از ۳۸ سال این باریکه با جان فشانی های مردم مظلوم فلسطین به طور رسمی از اشغال غاصبان خارج و در ۲۰۰۵ میلادی پرچم فلسطین در آن به اهتزاز درآمد.
رژیم اسرائیل در ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ میلادی با حمله به نوار غزه جنگی را به راه انداخت، آنها این عملیات را که «سرب گداخته» نام داشت، با هدف از میان برداشتن نیروهای مقاومت در سه مرحله و به مدت ۱۰ روز برنامه ریزی کرده بودند. رژیم صهیونیستی در مرحله نخست حمله هوایی خود را آغاز کرد و خسارت های سنگینی را به مردم این منطقه وارد ساخت و با هدف قرار دادن ساختمان های مسکونی تعداد زیادی از مردم بی دفاع غزه را به شهادت رساند.
این رژیم غاصب در مرحله های دیگر با فراخوان ده ها هزار تنی نیروهای ذخیره خود حمله به نوار غزه را با هدف اشغال این سرزمین آغاز کرد. در این هنگام دشمن تنها توانست زمین های کشاورزی را به اشغال خود درآورد و به دروازه شهرهایی چون غزه، خان یونس و رفح نزدیک شود.
نیروهای مقاومت در این میان نیز که پیش تر وضعیت منطقه جنگی را از نظر خدمات رسانی، امور درمانی و مدیریت و سازماندهی آماده کرده بودند، توانستند با یکدلی و عزمی راسخ در برابر دشمن متجاوز ایستادگی کنند. نیروهای رژیم صهیونیستی هنگامی که دریافتند آسیب چندانی به مقاومت حماس وارد نشده است و هر روز بر مقاومت آنها افزوده می شود دچار نا امیدی شدند، چرا که ارتش گسترده آنان از تمام محورهای تهاجم با مقاومت شدید مردم و نیروهای فلسطینی روبه رو می شدند و تنها تا چند صد متر توانسته بودند وارد نوار غزه شوند.
رژیم صهیونیستی با وجود امکانات و تجهیزات فراوان خود پس از ۲۲ روز مبارزه در برابر مقاومت مردم سلحشور فلسطین شکست خورد و با قبول شکست سیاسی و نظامی به صورت یکجانبه به این جنگ نابرابر پایان داد.
دشمن پس از این واقعه بارها منطقه غزه را مورد هجوم قرار داد و با به خاک و خون کشیدن مردمان بی گناه سرزمین فلسطین، محاصره های بهداشتی و غذایی و جلوگیری از ورود کشتی های حامل کمک های انسان دوستانه تلاش زیادی را برای رسیدن به اهداف خود انجام داده است. نیروهای مقاومت با وجود این تهاجم ها همچنان تشکیلات و نیروهای خود را در زیر بمباران های رژیم صهیونیستی حفظ کردند و به هیچ قمیتی حاضر نخواهند شد نوار غزه را تسلیم دشمن نمایند.
نظام جمهوری اسلامی ایران همواره به دفاع از مظلومان جهان پرداخته و مساله فلسطین و دفاع از مسلمانان آن سرزمین را از دغدغه های خود می داند، به همین دلیل ۲۹ دی ماه سالروز حماسه آفرینی نیروی مقاومت غزه در دفاع از سرزمینشان را در تقویم ایران جای داد تا ضمن یادآوری اهمیت مقاومت در برابر متجاوزان استعمارگر، فریاد مظلومیت و حق طلبی مردم مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان برساند.
سرزمین فلسطین شامل دو منطقه جدا از هم به نام های کرانه باختری رود اردن و منطقه غزه است که نوار غزه با مساحتی در حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع در جنوب غربی آن قرار دارد. این باریکه با ۴۱ کیلومتر طول و در بخش هایی از شش تا ۱۲ کیلومتر عرض، از جنوب غربی با مصر و از شمال و شرق با رژیم اسرائیل هم مرز است، غزه بزرگترین شهر این منطقه محسوب می شود.
«حجت الاسلام محمدحسن اختری» مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور فلسطین و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به بهانه روز غزه در گفت و گو با پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا با اشاره به مقاومت های تاریخی مردم غزه اظهار داشت: غزه در میان مجموعه فلسطین شامل فلسطین اشغالی که زیر سلطه رژیم صهیونیستی قرار گرفته است و بخشی از فلسطین که زیر نظر حکومت خودگردان قرار دارد، مقاومت های چشمگیر و افتخار آمیزی را در طول این سال ها از خود نشان داده است. این امر سبب شد که مردم این شهر به دلیل مقاومت چشمگیر و سلحشورانه خود در فلسطین به موقعیت ویژه ای در میان مسلمانان و به ویژه مردم کشور ایران دست یابند و به این جهت سالروز پیروزی مردم غزه در برابر حمله ها، هجمه و فشارهای سنگین رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک روز افتخار آمیز و تاریخی در تقویم قرار بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ملت های مسلمان سراسر جهان باید خود را در کنار فلسطین ببینند و مردم مظلوم این کشور را مورد حمایت قرار بدهند، گفت: امید است مقاومت مردم غزه در میان همه کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه مورد توجه قرار گرفته و به جایگاه ارزشمند خود دست یابد و مردم مسلمان چنین روزی را در تقویم خود به یادگار داشته باشند.
مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور فلسطین تصریح کرد: رژیم صهیونیستی درگیری ها، فشارها و هجمه های ددمنشانه زیادی علیه ملت فلسطین انجام داد. آنان در جنگ ۲۲ روزه به طور مرتب از زمین و هوا به مردم غزه حمله کردند تا مقاومت مسلمانان این منطقه را شکسته و آنان را به زانو درآورند. در این هنگام مصر گذرگاه رفح را به روی مردم غزه که از نظر ژئوپلتیکی در یک منطقه محدود و محصور قرار داشت، بست و تهیه امکانات و بدین ترتیب وسایل دفاعی برای مردم بی دفاع این منطقه بسیار سخت شد. در این مبارزه ها مردم فلسطین و بخصوص غزه استقامت زیادی از خود نشان دادند و با تلاش هایی که از پیش صورت گرفته و زمینه های لازم که به وسیله حرکت های جهادی طراحی شده بود، این امکان را به وجود آورد تا غزه در مدت ۲۲ روز مقاومت در برابر حمله های مستمر رژیم صهیونیستی مقاومت کند و این افتخار بسیار بزرگی برای مردم فلسطین محسوب می شود. جمهوری اسلامی ایران نیز که کمک های خود را در این سال ها تداوم بخشیده بود توانست نقش موثری را در این پیروزی ایفا کند.
وی در ادامه عنوان کرد: پس از این شکست سنگین، رژیم صهیونیستی جنایت های خود را از سر گرفت و بار دیگر غزه را مورد حمله قرار داد، این جنگ ۱۱ روز به طول انجامید که باز هم با پیروزی نیروهای مقاومت فلسطین پایان یافت. شکست رژیم اشغالگر قدس در برابر مردم غزه که کمترین امکانات دفاعی و اقتصادی را در اختیار داشتند بسیار ننگ آور بود و این امر سبب شد این رژیم دیگر بار با حمایت های آمریکا، انگلیس و هم پیمانان غربی خود و پشتیبانی کشورهای عربی دوباره به غزه حمله کند. رژیم اسرائیل در این جنگ نابرابر ۵۱ روز از زمین و هوا مردم غزه را زیر موشک و گلوله قرار داد و شکست سنگین دیگری را تجربه کرد.
حجت الاسلام اختری با اشاره به رسوایی هم پیمانان رژیم صهیونیستی گفت: با نگریستن به تاریخ مشاهده خواهد شد که ملتی با کمترین امکانات چگونه ایستادگی کرد، بنابراین شایسته است مقاومت و سلحشوری های مردم چنین منطقه و شهری در تاریخ ثبت شده و زنده بماند. این پیروزی ها به خودی خود نشان می دهد، تصویری را که استکبار و هم پیمانان منطقه ای آنها و بخصوص کشورهای عربی و اتحادیه عرب می خواستند از رژیم اسرائیل به نمایش بگذارند با شکست روبه رو شد چرا که آنان تلاش داشتند این رژیم غاصب را شکست ناپذیر جلوه داده و آن را واقعیتی معرفی کنند که باید پذیرفته شود.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی کشورها همچنان تسلیم نشدند و قصد دارند رژیم غاصب صهیونیست را قدرت بزرگ منطقه جلوه دهند، گفت: برخی کشورهای خاورمیانه که امروز زمزمه ارتباط با رژیم صهیونیستی را دارند مدت هاست روی این جریان کار می کنند. این پیروزی ثابت کرد که رژیم صهیونیستی همانطور که در برابر حزب الله لبنان شکست خورد و فرار کرد، در برابر ملت فلسطین نیز شکست خواهد خورد. این مقاومت ها همچنین نشان داد نیروهایی جان بر کف با کمترین تجهیزات این قدرت به اصطلاح شکست ناپذیر را از پای درآوردند و چنین پیروزهایی تنها با عزم و اراده ای استوار ممکن است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به برخی از دستاوردهای پیروزی مردم غزه در برابر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: شکست این دشمن مجهز سبب شد مردم فلسطین در کرانه باختری و دیگر منطقه ها در این فکر فرو رفتند که در برابر ارتش رژیم صهیونیستی می توانند ایستادگی کنند و صهیونیزم را به زمین بنشانند. این پیروزی همچنین نشان می دهد که گفت و گوهای برخی سیاستمداران که خود تشکیل دهنده رژیم صهیونیستی بوده و آن را به ملت فلسطین تحمیل کرده اند، به نتیجه نخواهد رسید و این میز مذاکرات هرگز نخواهد توانست سرزمین مقدس فلسطین را آزاد کند و به آنها بازگرداند. آزاد سازی قبله اول مسلمانان و پاک کردن سرزمین اقصی جزء مقاومت راه دیگری نخواهد داشت و با ایستادگی و سلحشوری و رویایی با رژیم اشغالگر قدس باید فلسطین را از وجود رژیم اسرئیل پاک کرد.
حجت الاسلام اختری درباره نقش نهضت مردم ایران در تقویت روحیه حق طلبی مردم فلسطین، تصریح کرد: انقلاب اسلامی تمام معادله های منطقه را تغییر داد، همچنین موفقیت ایران در بیرون راندن رایزنان آمریکا و هم پیمانان آنان از کشور و پیروزی در جنگ تحمیلی به همه دنیا نشان داد که اتحاد و مقاومت نتیجه خواهد داد. مردم فلسطین و نیروهای مقاومت منطقه غزه با الهام از این پیروزی آموختند که باید در برابر متجاوزان ایستادگی کنند و تا رسیدن به آرمان های خویش لحظه ای از پای ننشینند. آموزه های امام خمینی(ره) و حمایت و پشتیبانی های مادی، معنوی و نظامی جمهوری اسلامی ایران از فلسطین و کمک های بسیار فراوانی که مردم و مقام معظم رهبری از این ملت و مقاومت اسلامی لبنان به عمل آورد نیز توانست نقش موثری در شکل گیری مقاومت مسلمانان ستمدیده ایفا کند تا آنان با صلابت و سلحشوری در برابر دشمن ایستادگی کنند.
(مرضیه دهقانی)
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰