0 نظر
232 بازدید

سایه سنگین تحریم بر صنعت قند و گلایه های صنعتگران

double-quot
سنندج – جارپرس – درد و دل های یک سرمایه گذار صنعت قند کشور و پاسخ های مسئولان، یک نتیجه مسلم و روشن را به ما نمایان کرد و آن اینکه تحریم های اقتصادی، راه را بر همه چیز بسته است گزارشی که در پی خواهد آمد حاصل بررسی مشکلات این صنعت در کردستان است.

کد خبر : 12818
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 آذر 1394 - 5:38
سایه سنگین تحریم بر صنعت قند و گلایه های صنعتگران

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، یک سرمایه گذار که در شهرک های صنعتی پیشوا در استان تهران، شهرک صنعتی سقز در استان کردستان و مشهد در خراسان رضوی کارخانه های قند ایجاد کرده است گفت: دولت باید جهت جلوگیری از تعطیلی این کارخانه ها، ما را در زمینه صدور مجوز واردات شکر خام، تامین سرمایه در گردش و جلوگیری از فرار مالیاتی ، یاری دهد.
***با وجود داشتن مجوز، واردات شکر از ما سلب شده است
صدیق غلامی رییس هیات مدیره مجموعه ارزش آفرینان کردستان در تشریح مشکلات صنعت قند و شکر افزود: با وجود ایجاد سه کارخانه قند و تصفیه شکر و اشتغالزایی برای بیش از یک هزار نفر و داشتن مجوز واردات شکر، ولی در یک سال و نیم گذشته به دلیل امکان نداشتن ثبت سفارش واردات شکر – به عنوان مواد اولیه – برای تداوم تولید با مشکلات جدی مواجه شده ایم.
وی با بیان اینکه مجموعه های ما، مطابق با استانداردهای ملی و سلیقه مصرف کنندگان با بالاترین کیفیت و تکنولوژی روزآمد، بخشی از بازار قند کشور به ویژه قند کتابی را تامین می‏کند اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ نفر نیز در واحدهای بازرگانی این مجموعه، تحولات بازار را رصد کرده و خدمات لازم را ارائه می‏دهند.
***با حمایت بیشتر دولت، اشتغال بیشتر خواهد بود
او با بیان اینکه دستاوردهای مجموعه و توفیق ها با اتکا به قابلیت های مدیریتی کسب شده است تاکید کرد: در صورتی که حمایت های دولت نیز بیشتر شود مجموعه توان اشتغال و سرمایه گذاری بیشتری را نیز خواهد داشت.
غلامی در این گفت و گو هدف اصلی کار مجموعه را کمک به رونق اقتصادی ، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم و ارایه تولیدات سالم به مصرف کنندگان برشمرد و پیرامون بحث واردات شکر ادامه داد: واردات این محصول از شرکت ما سلب و به انجمن صنفی کارخانه های چغندر که ماموریت تولید شکر سفید از چغندر تولید شده بخش کشاورزی را دارد واگذار شده است، در حالی که خود مسئولان نیز می‏دانند که چنین تصمیمی با هدف های تولید همخوانی ندارد، زیرا تولید قند از صرفه اقتصادی خارج شده و کل تولید مترادف با ضرر و زیان می‏شود.
*** کمبود سرمایه در گردش و فرار مالیاتی دو مشکل دیگر
این سرمایه گذار در ادامه سایر مشکلاتش را تشریح کرد و گفت: مشکل دوم، کمبود سرمایه در گردش است زیرا تمام دار و ندار ما صرف سرمایه گذاری برای اعتلای تولید، ارزش آفرینی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال و ایجاد کارخانه ها شده است که برای ادامه کار، تامین مواد و رفع موارد و مسایل تولید، نیازمند سرمایه هستیم.
صدیق غلامی در خصوص مشکل دیگر مجموعه می گوید: عملکرد ما در بحث مالیات بسیار شفاف و دقیق است ولی در کشور تعدادی از تولید کنندگان هم صنف بدون اینکه فاکتور فروش صادر کنند هم مشتری بیشتری جذب می کنند و هم از پرداخت مالیات فرار می کنند در حالی که اداره امور مالیاتی کشور هنوز هیچ راهکاری برای مسدود ساختن این راه فرار مالیاتی ارائه نداده و در نتیجه هم صنفان ما نه تنها به کشور زیان می زنند بلکه رقابت ناسالم نیز با ما دارند.
وی می‏پرسد چرا باید عملکرد صادقانه مودیان خوش حساب مالیاتی به این صورت قربانی شود در صورتی که با بررسی گردش مالی حساب های بانکی مودیان مالیاتی مشکل حل شده و آنها وادار به ارائه اظهارنامه براساس گردش مالی خواهند شد.
*** دولت درصدد ساماندهی سیاست ارزی و واردات است
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان سقز نیز هدف دولت از ممنوعیت واردات شکر را جلوگیری از خروج ارز از کشور با هدف کنترل ارز و مدیریت بحران تحریم ها برشمرد و یادآور شد: تعیین مسیر بهینه نرخ ارز، مدیریت آن و تعیین اهداف سیاست ارزی در دستورکار دولت است و تا مشخص شدن آن، واردات کمتری انجام می شود.
لطیفه نوروزی با اذعان به اینکه مجموعه شرکت های غلامی ، نگاهی واقع بینانه به موضوع واردات محصول با هدف تأمین مواد اولیه واحدهای تحت پوشش خود دارند عنوان کرد: گاهی افراد سودجو از باز شدن دروازه های کشور به سود منافع خود بهره های کلان خواهند برد.
وی با اشاره به انتقاداتی مبنی بر عدم تلاش دولت برای خرید تضمینی محصول تولیدی چغندرکاران کشور و گلایه از واردات شکر، در ارتباط با بحث تسهیلات و سرمایه در گردش عنوان کرد: آنچه در خصوص حمایت از تولید در کشور ما صورت گرفته، بیشتر توزیع «رانت» بوده است در حالی که کشورهای توسعه یافته برای واحدهای کوچک و متوسط ، حمایت های ویژه ای در نظر می گیرند زیرا این بخش، اشتغالزایی بسیاری برای جامعه ایجاد می کند که در دوران پسا تحریم، وزارت صنعت، معدن و تجارت از بنگاه های کوچک و متوسط بیشتر حمایت خواهد کرد زیرا در حال حاضر بسیاری از واحدهای کوچک در شرایط نامناسبی به سر می برند ولی دولت تنها به واحدهای بزرگ توجه می کند.
نوروزی با اذعان به مشکلات دولت و شرایط تحریم سال های گذشته ادامه داد: نبود امکانات اولیه از جمله انرژی برای واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی نیازمند توجه مسولان است که مشارکت تشکل های اقتصادی از جمله واحدهای بزرگی چون واحد تولید صنعت قند کردستان در تدوین سیاست های راهبردی دولت در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.
*** واحدهای تولیدی به سمت تشکل گرایی حرکت کنند
نوروزی ادامه داد: در راهبرد جدید باید واحدهای تولیدی برای رسیدن به اهدافشان به سمت تشکل گرایی و تعامل و داد وستد بیشتر با شرکت های خارجی حرکت کنند.
او در ارتباط با مالیات هم بیان کرد: در بسیاری از کشورها، موضوع مالیات به عنوان یکی از مسائل و موارد مهم در تعیین بودجه است ولی در کشور، فرارهای مالیاتی و روش های ممانعت از آن کمتر زیر ذره بین قرار گرفته است اما دولت با اجرای طرح جامع نظام مالیاتی در صدد است تا ریشه های این بی قانونی ها خشکانده شود؛ هر چند دستیابی به وصول کامل مالیات نیازمند تمهیدات سخت افزاری و نرم افزاری ویژه ای همچون تدوین قانون در رابطه با ضمانت های اجرایی و تشکیل بانک های اطلاعاتی است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، تمام تلاش دولت بر این است با شناسایی مودیان جدید و نظارت بر گردش مالی از افرادی که تاکنون به هر دلیل مالیات خود را پرداخت ننموده اند مالیات بگیرد.
** باید فرار مالیاتی کاهش یابد
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز در رابطه با راهکارهای کاهش فرار مالیاتی نیز عنوان کرد: با تقویت نظام اطلاعات اقتصادی از طریق ایجاد ارتباط نظام های متشکل داده ای بین سازمان ها و نهادها و تحلیل دقیق تر و منسجم تر داده ها، پیشگیری از انتشار فاکتورهای تقلبی توسط سودجویان، هدفمند سازی و هوشمند کردن رفتارها و فرایندهای ارتباط با مودیان مالیاتی کشور، ایجاد بسترهای مناسب داده های اطلاعاتی و همچنین فرهنگ سازی می توان فرار مالیاتی را کاهش داد.
نوروزی در پایان این گفت و کو با اشاره به رکود در بازار و تعطیل شدن تعدادی از واحدهای صنعتی در سال های اخیر خاطر نشان کرد که توافق هسته ای بتواند موجبات بهبود شرایط اقتصادی کشور را فراهم کند.
*** تحریم های ناجوانمردانه به صنعت شهرستان آسیب رسانده است
علی اکبر ورمقانی فرماندار ویژه سقز هم با اذعان به اینکه تحریم های ناجوانمردانه به صنعت شهرستان آسیب رسانده است تاکید کرد: در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید همواره بر این موضوع تاکید شده است که باید اشتغال موجود حفظ شود.
محمود قادر مرزی، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم با بیان اینکه ۲۷ ناحیه و شهرک صنعتی در استان فعال و در دست ساخت است پیرامون بحث سرمایه در گردش گفت: تسهیلات با سود ۱۵ تا ۱۶ درصد توسط بانک صنعت، معدن وزتجارت پرداخت می شود ولی متاسفانه به دلیل رکود در بازار تعدادی از واحدها به بانک ها بدهکار و این تسهیلات شامل آنها نخواهد شد.
شاپور حسن نژاد از فعالان اقتصادی شهرک صنعتی و سرمایه گذاران صنعت قند هم خواستار اعطای تسهیلات ارزان قیمت در قالب سرمایه در گردش به صاحبان واحدهای صنعتی شد و تاکید کرد: تسهیلات با سود زیاد جوابگوی رفع مشکلات واحدهای صنعتی نیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.