0 نظر
183 بازدید

سیزدهم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز چهارشنبه سیزدهم اسفند ۱۳۹۳ هجری خورشیدی، سیزدهم جمادی الاولی ۱۴۳۶ هجری قمری و چهارم مارس ۲۰۱۵ میلادی است. ۲۸ سال پیش در چنین روزی، عملیات کربلای۷ از نوع تک نیمه گسترده، با رمز «یا مولای متقیان» آغاز شد.
کد خبر : 8485
تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 اسفند 1393 - 5:12
سیزدهم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۱۳ اسفند ۱۳۶۵

عملیات کربلای۷ از نوع تک نیمه گسترده با رمز «یا مولای متقیان» آغاز شد. این عملیات با هدف آزادسازی منطقه ی عمومی حاج عمران به وسیله ی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی به اجرا درآمد.

۱۳ اسفند ۱۳۵۷

دولت ایران به سفارت آفریقای جنوبی اطلاع داد از آنجا که جمهوری اسلامی ایران سیاست تبعیض نژادی را مخالف اصول انسانی می داند، علاوه بر اینکه ارسال نفت به آن کشور را متوقف کرده است در آینده نیز هیچ گونه رابطه سیاسی، اقتصادی و نظامی با آفریقای جنوبی نخواهد داشت.

۱۳ اسفند ۱۳۵۶

با آزادی ۱۴ دانشجوی معترض به حکومت پهلوی، که ۲ روز پیش سفارت ایران در آلمان شرقی را اشغال کرده بودند، دولت ایران سفیر خود را از این کشور فراخواند.

۱۳ اسفند ۱۳۵۳

ایران و آمریکا قراردادی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار به منظور ساخت هشت نیروگاه اتمی امضا کردند.

۱۳ اسفند ۱۳۵۳

روزنامه ها نوشتند: سروان نوروزی فرمانده ی گارد مستقر در دانشگاه آریامهر(صنعتی شریف کنونی) به وسیله ی یک ناشناس کشته شد.

۱۳ اسفند ۱۳۵۲

یک هواپیمای نظامی ایران در بلندی های البرز سقوط کرد و هشت سرنشین آن کشته شدند.

۱۳ اسفند ۱۳۴۴

معاون وابسته نظامی شوروی در تهران به عنوان عنصر نامطلوب از ایران خارج شد.

۱۳ اسفند ۱۳۴۹

برپایه ی گزارش سازمان اطلاعات و امنیت(ساواک) نماینده ی سرویس زیتون(سازمان اطلاعاتی موساد در ایران) در نامه ای به رییس ساواک از وی خواست در طرح انتقال یهودیان عراق که قرار است در عملیاتی از بصره به داخل ایران و از ایران به سرزمین اشغالی فلسطین انتقال داده شوند، با موساد همکاری کند.

۱۳ اسفند ۱۳۴۲

پس از سفر وزیر امور خارجه ی عراق به تهران، دولت ایران حکومت تازه ی آن کشور را به رسمیت شناخت.

۱۳ اسفند ۱۳۲۴

علی سهیلی نخست وزیر پیشین به اتهام دخالت در انتخابات بندرعباس و شهرضا، توقیف روزنامه ها قیام علیه حکومت ملی و سرانجام خرید ابزار و مصالح ساختمانی از وزارت امور خارجه مورد تعقیب قرار گرفت و پرونده ی وی به دیوان کشور فرستاده شد.

۱۳ اسفند ۱۳۲۴

نماینده ی ایران به منظور شرکت در نهمین اجلاس بین المللی تعلیمات عمومی در ژنو انتخاب شد.

۱۳ اسفند ۱۳۲۳

رونوشت تصویب نامه هیات وزیران، درباره ی مالیات سینماهای تهران ابلاغ شد. هیات وزیران، مالیات های مختلفی را برای سینماهای تهران تصویب کرد.

۱۳ اسفند ۱۳۰۲

حسین علاء وزیر مختار ایران نتیجه ی رایزنی های خود را با مقام های آمریکایی درباره ی خرید هواپیماهای جنگی به وزارت امور خارجه فرستاد.

۱۳ اسفند ۱۲۹۹

هیات وزیران به صورت رسمی لغو قرارداد ۱۹۱۹ را اعلام و یک سال بعد دولت انگلیس با لغو این قرارداد موافقت کرد. این قرارداد در پایان حکومت احمدشاه قاجار میان وثوق الدوله نخست وزیر وقت ایران و سرپرسی کاکس، وزیر مختار انگلیس امضا شد.

۱۳ اسفند ۱۲۹۴

محمد ولی خان سپهدار تنکابنی با دریافت لقب سپهسالار اعظم از طرف احمد شاه به نخست وزیری (رییس الوزرایی) انتخاب شد. این سومین دوره از رییس الوزرایی وی بود.

۱۳ اسفند ۱۲۳۵

پیمان پاریس میان ایران و انگلیس پس از جنگ این کشورها بر سر منطقه ی هرات، در فرانسه بسته شد. به دلیل این پیمان، دولت ایران قول داد که هرات و تمام خاک افغانستان را تخلیه کند و انگلیسی‏ها نیز پذیرفتند که نیروهای خود را از کشور خارج و اسیرهای جنگی ایران را آزاد کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.