وزیر کشور انگلیس متهم به کارشکنی در بازگشایی سفارت لندن در تهران



تایمز نوشت: برنامه بازگشایی سفارت انگلیس در تهران ( که در سال ۲۰۱۱ میلادی بدنبال حمله دانشجویان بسته شد)، توسط ویلیام هیگ در سال گذشته به عنوان یک گام مهم به طرف روابط دو ملت بیان شد اما این مساله در همان زمان متوقف شد.
این روزنامه، با بیان اینکه ترزا می ‘ از بازگشایی بخش خدمات ویزای سفارت انگلیس در تهران که خواسته کلیدی ایران می باشد ‘ امتتاع می کند، افزود: وزیر کشور انگلیس گفته است تا زمانی که ۴ هزار ایرانی ( که فاقد ویزا اقامت هستند) به کشورشان بازگردانده نشوند، اقدامی دراین زمینه صورت نخواهد گرفت.
روزنامه تایمز نوشت: این چهار هزار ایرانی شامل افراد جویای پناهندگی و کسانی است که ویزای آنها در طی سال های اخیر خاتمه یافته است، و تهران نیز از بازگرداندن این افراد امتناع می کند.
تایمز با اشاره به تلاش کارمندان وزارت خارجه انگلیس برای از سرگیری مناسبات با تهران افزود: برخی بر این باور هستند که دیدگاه سرسختانه ‘تراز می’ تهدیدی برای دیپلماسی بشمار می آید.
این روزنامه به نقل از یک مقام رسمی وزارت خارجه انگلیس نوشت: وزارت کشور ارایه خدمات وزیر در تهران را منوط به تعیین وضعیت ایرانی هایی کرده که بدون داشتن مدارک قانونی در انگلیس حضور دارند و این دخالت ها ‘تراز می’ ، سبب سرخوردگی شدید در وزارت خارجه انگلیس شده است.
تایمز با اشاره به فشارهای وارد شده به دولت انگلیس از جمله وزارت کشور در ارتباط با حضور مهاجران غیرقانونی نوشت: ترزا می که احتمالا وارد گود رقابت برای کسب مقام رهبری حزب محافظه کار خواهد شد، به نظر می رسد تمایل ندارد که خودش را در معرض حملات بیشتر در این ارتباط قرار دهد.
این روزنامه در بخش دیگری به نقل از ‘ریچارد بیکن’ نماینده حزب محافظه کار در مجلس عوام و نایب رییس گروه دوستی انگلیس و ایران نوشت که تاخیر در بازگشایی سفارت انگلیس بسیار ‘خسته کننده ‘ شده است.
تایمز با اشاره به سفر اخیر بیکن به تهران افزود: وی می گوید که خیلی از مسایل منطقه ای احتمالا بدون حمایت ایرانی ها بعید است به صورت رضایت بخشی حل و فصل شوند.
این روزنامه همچنین به نقل از مقامات وزارت کشور انگلیس نوشت که گفت وگوها در ارتباط با ویزا همچنان میان لندن و انگلیس در جریان است.
‘ریچارد بیکن’، نماینده مجلس عوام و عضو گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران، اخیرا در گفت وگویی خبرنگار ایرنا در لندن، ضمن ابراز تاسف از تاخیر در بازگشایی سفارت انگلیس گفته بود:’ برداشت من این است که در این رابطه نزاعی داخلی میان دو وزارتخانه کشور و خارجه انگلیس در جریان است و در این میان هم افرادی مثل من هستند که معتقدند این وظیفه وزارت خارجه است تا سیاست های خارجی را اتخاذ نماید و نه وزارت کشور!.’
بیکن همچنین درخصوص موانع پیش رو در بازگشایی سفارت انگلیس در تهران، از نظر لندن گفت: دو موضوعی که در رابطه با بازگشایی سفارت در حال حاضر مطرح است؛ نخست تعیین وضعیت ایرانیانی است که در انگلیس حضور دارند اما بیش از موعد اقامتشان مانده اند و اجازه اقامت قانونی ندارند و دوم تعیین وضعیت تجهیزات سفارت است که بعد از صدماتی که چهار سال پیش و پس از اشغال سفارتخانه بوجود آمد، می بایست به منظور تجهیز آن منظور شود.
وی در خصوص موضوع اول اظهار کرد: برای من فهم آن سخت است، با وصف اینکه کشورهای زیادی هستند که اتباع آنها از موعد اقامت خود عدول کرده اند، اما ما به خاطر این مساله سفارتخانه هایمان را نبستیم و یا ارتباط دیپلماتیک مان را با آنها قطع نکردیم.
بیکن افزود: حتی به نظر من دقیقا برخورداری از سفارتخانه و حضور دیپلمات ها نیز به همین منظور است که در راستای رفع این گونه مشکلات گام برداریم.
نماینده منطقه ساوت نورفولک گفت: از طرف دیگر ایران بزرگترین کشوری نیست که در رابطه با مساله اقامت مشکل ساز باشد،چه بسا کشورهای بسیاری هستند که اتباع آنها از موعد اقامت خود تجاوز کرده اند. در حالی که ایران حتی جزو ۱۰ کشور نخست نیز به حساب نمی آید!.
این نماینده مجلس گفت: من فکر می کنم که این موضوعی نیست که نتوان بر آن فائق آمد و ما می توانیم راهی پیدا کنیم که سفارت را باز کنیم. و نظر شخصی من این است که باید از این مساله عبور کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰