0 نظر
193 بازدید

دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر آغاز به کار کرد

double-quot
تهران – جارپرس – دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران صبح امروز(پنج شنبه) همزمان با سال جهانی نور با حضور علی اکبر صالحی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی و حجت الاسلام ‘محمدحسن ابوترابی فرد’ نایب رییس مجلس شورای اسلامی آغازبه کار کرد.
کد خبر : 7620
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 دی 1393 - 7:13
دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر آغاز به کار کرد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، این نمایشگاه تا ۲۸ دی ماه در سالن خلیج فارس نمایشگاه های بین المللی تهران دایر خواهد بود.

هدف از ایجاد این نمایشگاه ارایه دستاوردهای اخیر کشور در فناوری لیزر، نمایش قدرت و فناوری جمهوری اسلامی ایران، اطلاع رسانی به جامعه دانشگاهی، پزشکی و صنعتی، ایجاد زمینه های توسعه و ترویج فناوری لیزر در کشور و تقویت غرور ملی و دلگرمی ملت شریف ایران است.

در این نمایشگاه آخرین یافته های لیزرهای راهبردی دیسک، فیبر ، نیمه هادی را به همراه مجموعه فناوری های زیرساختی برای این لیزرها در بخش های رشد بلور، اپتیک، لایه نشانی، مکانیک، برق و الکترونیک، متالوژی و خنک سازی و ساخت اتاق تمیز به نمایش عمومی گذاشته شده است.

در بخشی از این نمایشگاه کاربردهای لیزر در فناوری نانو، بیوفوتونیک، اسپکتروسکوپی و فرآوری مواد در معرض دید قرار گرفته است. همچنین مجموعه لیزرهای پزشکی، صنعتی و منابع لیزری تحقیقاتی به عنوان دستاوردهای جانبی حاصل از تحقیقات راهبردی مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در این نمایشگاه ارایه شده است.

از دیگر بخش های نمایشگاه می توان از نشریات و مجلات، نرم افزارهای تخصصی، اسناد و فناوری اطلاعات، مدیریت پروژه و سیستم های یکپارچه و منابع علمی، جذب و آموزش و دفتر ارتباط با صنعت، دانشگاه و بازرگانی نام برد.

این نمایشگاه در متراژ ۱۵۰۰ متر مربع در قالب ۲۸ غرفه است که در آنها ۴۰ نوع لیزر از توان میلی وات تا کیلووات به نمایش گذاشته شده است.

مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران به عنوان یک مرکز تحقیقاتی در سال ۱۳۸۵ برای اجرای طرح های ملی که برای کشور از نظر زمانی و اجرایی اهمیت دارد، ایجاد شد. هدف از ایجاد این مرکز که دارای آزمایشگاه های پیشرفته است، علاوه بر پیگیری طرح های ملی، توجه به فناوری لیزر در برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه اقتصادی و صنعتی کشور است. این طرح ها معمولاً به دلیل گستردگی عملیات و حساسیت های فرآیند اجرایی، توسط دیگر مراکز قابل اجرا نیست.

لیزر نور تقویت شده پرانرژی است که در شرایط عادی در طبیعت وجود ندارد ولی با فناوری و وسایل خاص می توان آن را ایجاد کرد. لیزر با نور معمولی تفاوت هایی دارد که باعث توانایی و کاربردهای خاص لیزر می شود.

با اینکه ۶۰ سال از عمر فنآوری لیزری در جهان می گذرد، این فنآوری در سال های اخیر جایگاه ویژه ای در کشور پیدا کرده است به گونه ای که بسیاری از زمینه های اصلی رشد فناوری و توسعه صنعتی به آن مرتبط شده است.

لیزر در پژوهش و تولید علم و فناوری یکی از ابزارهای اصلی بوده و انجام بسیاری از پژوهش های حساس و راهبردی که امروزه در مراکز علمی و پژوهشی جهان صورت می گیرد بدون این وسیله امکان پذیر نیست.

در زمینه پزشکی در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها ، در زمینه صنعتی در ساخت بسیاری از قطعات حساس و دقیق در صنایع مختلف که ساخت آنها با روش های دیگر مقدور نیست، در شکافت اتم و مطالعه اندرکنش اتم ها، بررسی واکنش های شیمیایی و بسیاری از موارد دیگر، لیزر کاربرد دارد.

افتتاح اولین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر در سال ۸۸ بازتاب ملی و بین المللی گسترده ای به همراه داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.