پنجم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۵ مهر ۱۳۶۳
آیتاللّه سید عبداللّه شیرازی مرجع و فقیه عالیقدر حوزه ی علمیه ی مشهد و صاحب آثار عمده الوسایل، الامامه و الشیعه و ذخیره الصّالحین در ۹۲ سالگی درگذشت.
۵ مهر ۱۳۶۰
عملیات ثامن الائمه با رمز «نصر من الله و فتح قریب» در جبهه ی جنوب و شمال آبادان در شرق رود کارون آغاز شد. این عملیات پس از ۲ روز با پیروزی رزمندگان اسلام و شکست حصر آبادان به پایان رسید.
۵ مهر ۱۳۵۹
عملیات ریجاب در منطقه ی سرپل ذهاب به وسیله ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اجرا درآمد. در این عملیات ابتدا رزمندگان، شمال پاتاق تا ریجاب را پاکسازی و امنیت را در شهرهای دالاهو، چناره و گاره برقرار کردند.
۵ مهر ۱۳۵۷
موج اعتصاب ها و تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی در شهرهای مختلف کشور، ابعاد گسترده تری یافت.
۵ مهر ۱۳۴۵
پنجاه و پنجمین اجلاسیه کنفرانس بین المجالس در تهران گشایش یافت. در این کنفرانس ۴۶۰ تن از نمایندگان ۶۳ کشور جهان شرکت کردند، این کنفرانس سیاست جهانی اعمال زور را محکوم کرد.
۵ مهر ۱۳۳۳
علی امینی نخست وزیر وقت ایران لایحه ی قرارداد کنسرسیوم را برای تصویب، تسلیم مجلس شورای ملی کرد. طرف این قرارداد پنج شرکت بزرگ آمریکایی و ۹ شرکت مستقل بودند و محل قرارداد جزایر خلیج فارس، عنوان و مدت آن نیز در اختیار کنسرسیوم بود. برپایه این پیمان در صورت درخواست تمدید از طرف شرکت های یادشده، دولت ایران مجبور به قبول این درخواست بود.
۵ مهر ۱۳۱۶
نخستین موسسه ی انحصار دخانیات و کارخانه ی توتون و سیگار در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در جاده ی قزوین گشایش یافت.
۵ مهر ۱۳۰۰
تعدادی از مسوولان کشور از جمله ظهیر الاسلام، ضیاء السلطان، میرزا احمدخان و عون السطنه به اتهام سوء قصد به رضاخان و قوام السلطنه دستگیر شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰