صنعت پهپاد در کشور باید توسعه یابد

تهران – جارپرس – دبیر کارگروه پهپاد اتحادیه صنایع هوایی ایران با اشاره به سرعت پیشرفت محققان در صنعت پرنده های بدون سرنشین گفت: نباید دراین زمینه نگاه محدود کننده داشت زیرا صنعت پهبهاد نقش مهمی در توسعه علمی اقتصادی کشورها تا یک دهه آینده دارد. به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، حامد


به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، حامد سعیدی با تاکید بر اینکه باید با افق توسعه علمی صنعتی به این صنعت نگاه کرد گفت: پیش بینی ها حاکی از آن است که گردش مالی در صنعت پهپاد بدون احتساب نرم افزار و اسباب بازی در سال ۲۰۲۵ در جهان حدود هفت میلیارد دلار است.
سعیدی تاکید کرد: ایران از بسیاری کشور های دارای صنایع هوایی مانند ایتالیا، مالزی و اندونزی در این صنعت پیشرفت بیشتری داشته است.
به گفته وی، در حال حاضر تعداد زیادی از نخبگان، اساتید، دانشجویان و بیش از ۱۵ شرکت دانش بنیان در این زمینه فعالیت می کنند.
دبیر کارگروه پهپاد اتحادیه صنایع هوایی با اشاره به این که رویکرد محدود به این فناوری در روند پژوهشی و دانشگاهی لطمه وارد می کند، گفت: نباید به این صنعت نگاه تک بعدی داشت و باید اجازه داد تا خلاقیت ها دراین حوزه در عرصه های تجاری و اقتصادی رشد یابد.
سعیدی با اشاره به خطر زیرزمینی شدن این صنعت و از بین رفتن امکان نظارت و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی در این حوزه گفت: با توجه به رشد روز افزون این فناوری نباید کشور را با ایجاد و اعمال محدودیت از این عرصه پرسود فناوری محروم کرد.
وی تصریح کرد: با محدودیت ها و ممنوعیت های غیر منطقی به وارد کننده محصولات و خدمات آن تبدیل می شویم.
سعیدی با ذکر تاریخچه روبات های بدون سرنشین گفت: در زمان جنگ جهانی اول یعنی حدود سال ۱۹۲۰ نمونه هایی از این سیستم ها با چند موتور ( کوادروتور) ساخته شدند، هرچند پروازهای آنها بسیار کوتاه بود، ولی کار بزرگی را در در آن زمان انجام دادند.
سعیدی تصریح کرد که در بحث روبات های پرنده تمام اصول مهندسی هوافضا و پرواز را می توان در یک محیط کوچک مشاهده کرد.
وی استفاده از دینامیک پرواز، کنترل و اصول آیرودینامیک، الکترونیک، مخابرات و تمام مسایل مربوط به این حوزه ها در یک وسیله کوچک را باعث رشد سریع این صنعت عنوان کرد و گفت: در گذشته برای آموزش این فناوری نیاز به باند و سایت پروازی مجهزی بود، ولی اینک این امر در فضای کوچکی مانند مدرسه ، دانشگاه و یا حتی حیاط منزل امکان پذیر است.
وی نقشه برداری هوایی، ساختمان سازی، تهیه تصویر و فیلم هوایی از پروژه ها و سایت های عظیم، امکان گزارش دهی مصور از پیشرفت پروژه ها، مستندسازی پروژه های صنعتی و عمرانی را به عنوان ساده ترین کارهای پرنده های بدون سرنشین نام برد.
به عقیده سعیدی با رشد و توسعه تکنولوژی و نیز کوچکتر شدن حجم دوربین، افزایش کیفیت دوربین ها، کوچکتر شدن سنسور های مولتی اسپکترال یا طیف سنج ها – طیف های نامریی را برای کاربردهای کشاورزی و سنجش از دور سلامتی آب و خاک را تصویر سازی می کنند- ، کوچکتر شدن سنسور های ماورای بنفش و نیز کوچکتر شدن دوربین هایی که برای نقشه برداری استفاده می شوند، عملا حوزه های کاری جدیدی در این عرصه بوجود آمده است.
سعیدی گفت: پیش از این برای نقشه برداری هوایی زمین های با مقیاس های کوچک با صرف هزینه های زیاد ازهواپیماهای سنگین سرنشین داراستفاده می شد،اما اکنون با جایگزین کردن روبات های پرنده با دقت بسیار زیاد نقشه هایی با دقت ۴ الی ۵ سانت رزولوشن در تصویر و نیز تا مقیاس یک پانصدم در کشور تهیه می شود.
دبیر کارگروه پهپاد اتحادیه صنایع هوایی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بومی سازی این صنعت نیز گفت: انواع وسایل پرنده بدون سرنشین سبک و نیمه سبک شامل هواپیما و هلی کوپتر، کوادروتور و سیست مهای جانبی آنها شامل سیستم های مخابراتی هوایی، انتقال تصویر و اطلاعات، سیستم های رادیوکنترل، هدایت از راه دور، تجهیزات و ایستگاه های زمینی کنترل و مانیتورینگ، سیستمهای اپتیکی، سامانه خلبان خودکار و کنترل اتوماتیک از تولیدات ومحصولات شرکت های دانش بنیان در صنایع هوافضایی کشور هستند.
وی در خصوص کاربرد های این تولیدات گفت: محصولات این شرکت ها علاوه بر استفاده تفریحی، در حوزه عمرانی و اکتشاف جهت نقشه برداری هوایی، در حوزه پست جهت حمل محموله های خاص سبک، در حوزه زیست محیطی برای دیده بانی از جنگلها و مراتع، در حوزه انتظامی و گمرک برای بازرسی سواحل دریایی مورد استفاده قرار می گیرند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰