0 نظر
227 بازدید

اسناد مربوط به «رییسعلی دلواری» در کشورهای دیگر

double-quot
بوشهر – جارپرس – مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی بوشهر گفت: رایزنی هایی صورت گرفته تا ازطریق واسطه های رسمی، اسناد مربوط به نهضت جنوب را که در کشورهای دیگر نگهداری می شود به ایران و استان بوشهر منتقل کنیم.
کد خبر : 3835
تاریخ انتشار : یکشنبه 25 خرداد 1393 - 10:56
اسناد مربوط به «رییسعلی دلواری» در کشورهای دیگر

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، غلامحسین نظامی افزود: اسنادی درمورد شهید رییسعلی دلواری، همرزمانش و نهضت جنوب در کشورهای مختلف نگهداری می شود که انتقال این اسناد به کشور و بازنگری آنها مطالب جدیدی را درباره این نهضت بزرگ علیه استعمار مطرح می کند.

وی بیان کرد: رایزنی هایی دراین زمینه صورت گرفته است آماده ایم با همکاری وزارت امور خارجه و واسطه های رسمی از طریق قانونی این اسناد را به کشور منتقل کنیم و امیدواریم این امر در آینده ای نزدیک محقق شود.

وی در این زمینه گفت که نام کشورها مشخص است ولی رسان های کردن نام کشورها به مصلحت نیست.

نظامی با بیان این که شهید رییسعلی دلواری فقط متعلق به دلوار و استان بوشهر نیست اظهارکرد: شهید رییسعلی دلواری شخصیتی ملی و بین المللی است و نقش بسزایی در تاریخ ایران اسلامی دارد.

وی بیان کرد: آنچه در مورد شهید رییسعلی دلواری و قیام وی و همرزمانش وجود دارد باید واکاوی شود و در کنار بررسی اسنادی که به ایران منتقل خواهند شد، بدون شک به اسناد جدیدی در این زمینه دست خواهیم یافت.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی بوشهر گفت: این اسناد نویافته می تواند در قالب کتابی که حرف های جدیدی در عرصه نهضت جنوب ایران برای گفتن دارد، چاپ شود و ما آمادگی لازم را در این زمینه داریم.

نظامی بیان کرد: هم اکنون اسنادی مربوط به قیام شهید رییسعلی دلواری و همرزمانش در این مرکز نگهداری می شود اما زیاد نیستند و در تلاش هستیم اسناد بیشتر و جدیدتری در این زمینه شناسایی و جمع آوری کنیم.

وی با اشاره به برگزاری همایش بین المللی بزرگداشت یکصدمین سالروزشهادت رییسعلی دلواری در سال آینده گفت: این یک همایش در سطح بین المللی است بنابراین مطالبی که در آن ارائه می شود باید جدید و در سطح بین المللی باشد.

نظامی با تاکید بر پرهیز از تکرار دراین همایش افزود: چاپ کتاب در این همایش خوب است اما اگر قرار باشد خلاصه ای از آثار و کتاب های قبلی جمع آوری شود نمی تواند زمینه تحقق اهداف همایش را فراهم کند.

وی ادامه داد: باید به دنبال مطالب نویافته باشیم که درعرصه مقاومت نهضت جنوب پاسخگوی خوبی باشد.

جنبش جنوب ایران با قیام مردم هرمز علیه پرتغالی ها آغاز شد اما با مبارزات مردم تنگستان، دشتی و دشتستان استان بوشهر در دوره قاجار بویژه عصر ناصری درمقابله با نیروهای مهاجم بریتانیا شکل یافت.

جنوب ایران بویژه استان بوشهر در تحولات دو سدهٔ اخیر در چهار نوبت مورد هجوم نیروهای انگلیسی در سال های ۱۸۳۷، ۱۸۵۶، ۱۹۰۹ و ۱۹۱۵ میلادی قرار گرفت.

پیش از آن پرتغالی ها در قرن شانزدهم به عنوان اولین یورش کنندگان در بندر ریگ و در فاصله ماه های آوریل تا ژوئیه ۱۵۱۹م در ریشهر حضور یافتند.

سپس تصرف جزیره خارگ توسط هلندی ها در سال ۱۷۵۳م اتفاق افتاد که در هر کدام از مراحل یاد شده با مقاومت نیروهای مردمی جنوب همراه بوده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.