0 نظر
157 بازدید

طرح’تیم ب’ تاکتیکی هوشمند برای تعمیق شکاف در کاخ سفید بود

double-quot
نیویورک – جارپرس – تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران گفت: اظهارات دکتر ‘محمد جواد ظریف’ وزیر امور خارجه ایران درباره ‘تیم ب’، تاکتیک هوشمندی بود تا شکاف در داخل کاخ سفید را عمیق تر کند.‬
کد خبر : 29510
تاریخ انتشار : شنبه 14 اردیبهشت 1398 - 6:14
طرح’تیم ب’ تاکتیکی هوشمند برای تعمیق شکاف در کاخ سفید بود

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ‘علی واعظ’ روز شنبه درباره سخنان وزیر امور خارجه ایران در آمریکا پیرامون جریان جنگ طلب ‘تیم ب’ و سیاست های ترامپ افزود: به نظر می رسد صحبت های آقای ظریف تاکتیک حساب شده ای به منظور تعمیق شکاف درون دولت ایالات متحده است. شکافی که بین رئیس جمهوری ترامپ که واقعا علاقه مند به معامله بهتر و گسترده تر با ایران است با تیم امنیت ملی و متحدان منطقه ای وی که بدنبال تغییر نظام (ایران) هستند.
واعظ تاکید کرد: رئیس جمهوری آمریکا نیز تمایلی به درگیر کردن کشورش در جنگ دیگری در خاورمیانه ندارد. برای همین، افشاگری ظریف درباره نیت و اهداف مشاوران و متحدان ترامپ، تلاشی بود تا رئیس جمهوری آمریکا را متوجه این مساله کرده و دست مشاورانش را ببندد.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: به نظر می رسد هدف ظریف ایجاد شکاف در دولت ترامپ بود اما این استراتژی می توانست در ماه های اولیه ریاست جمهوری وی بسیار موثرتر باشد.
واعظ توضیح داد: در این مرحله، آدم حسابی هایی که در کاخ سفید بودند، از مقام های خود کنار رفته اند و این احتمال وجود دارد که صبر رئیس جمهوری آمریکا نیز بزودی به دلیل عدم تاثیر استراتژی فشار حداکثر در ایجاد نتایج مورد نظر، پایان یابد.

** خطر برخورد ناخواسته
وی در پاسخ به اینکه روابط ترامپ و مشاوران جنگ طلبش را چگونه پیش بینی می کند، گفت: احتمالا رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که در نهایت، او به دام نخواهد افتاد و آنها را در مشت خود دارد. با این حال، سابقه تاریخی نشان می دهد که رؤسای جمهوری بی صلاحیت، به راحتی توسط اطرافیان با تجربه خود مورد سوءاستفاده قرار می گیرند.
این کارشناس سیاسی هشدار داد: علاوه بر این، بین ایران و ایالات متحده و متحدان آنها در منطقه اصطکاک بسیار زیاد است و این یعنی برخورد ناخواسته ممکن است در هر لحظه اتفاق بیافتد.

** تبادل زندانیان
تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران در پاسخ به سئوالی درباره تبادل زندانی ها میان ایران و آمریکا و تاثیر آن بر تنش های میان دو کشور گفت: طرح این موضوع به نظر می رسد که پیام مستقیم دیگری به رئیس جمهوری آمریکا بود. این یک پیشنهاد جذاب برای رییس جمهوری آمریکا است که افتخار شخصی خود را در بازگرداندن آمریکایی ها به کشورش می داند.
واعظ تصریح کرد: با این حال، نگرانم که برای مذاکرات به دلیل زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، ممکن است دیر باشد. احتمالا ترامپ تمایل ندارد درگیر معامله ای بحث انگیز با مخالفان ایالات متحده باشد. شگفت آور این است که به عنوان ملتی باستانی، ایرانی ها اغلب این واقعیت را نادیده می گیرند که در جهان سیاست، زمان بندی اساسی ترین موضوع است.
وی با بیان اینکه شک دارد این پیشنهاد توسط دولت ترامپ پذیرفته شود، اظهار کرد: اما حتی اگر آنها آن را در نظر بگیرند، بعید به نظر می رسد به مذاکره و گفت وگوی وسیع تری منجر شود. زیرا واشنگتن متقاعد شده که استراتژی فشار حداکثری آن کار کرده و ایران دیر یا زود تسلیم خواهد شد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفیر اخیر خود به نیویورک به معرفی ‘تیم ب’ متشکل از جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بن سلمان ولیعهد سعودی و بن زاید ولیعهد ابوظبی پرداخت که بر خلاف وعده انتخاباتی ترامپ برای پرهیز از جنگ دیگر، او را به سوی درگیری سوق می دهند.
ترامپ با خروج از برجام، تحریم های شدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا در آورد که در آخرین مرحله، از روز گذشته به تمام معافیت ها برای خریداران نفت از ایران پایان داد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.