0 نظر
173 بازدید

صادقی: شهرداری تهران در دوره قبل بیش از یک میلیون متر مربع زمین با تخفیف ۵۰ درصدی واگذار کرد

double-quot

تهران-جارپرس-رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس گفت: بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزارمتر مربع زمین با کاربری مختلف متعلق به اموال عمومی در مساحت های بسیار زیاد با تخفیف های ۵۰درصدی شهرداری تهران در دوره قبل به صورت غیرقانونی واگذار کرد که رقم کلی آن به بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال می رسد.

کد خبر : 24960
تاریخ انتشار : یکشنبه 13 اسفند 1396 - 10:34
صادقی: شهرداری تهران در دوره قبل بیش از یک میلیون متر مربع زمین با تخفیف ۵۰ درصدی واگذار کرد

به گزارش جارپرس از ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برای پاسخ به سوال محمود صادقی نماینده تهران و ۱۵ نماینده درباره علت تعلل وزارت کشور در بررسی موضوع واگذاری املاک در شهرداری تهران و تحقیق وتفحص از شهرداری تهران در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس حضور یافت.
محمود صادقی رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس با طرح این سوال از وزیر کشور این اقدام شهرداری تهران را در واگذاری زمین را تخلف بزرگی وغیر قانونی عنوان کرد.
وی ادامه داد: این سوال مربوط به آبان سال گذشته است که با یک سال تاخیر در مجلس مطرح می شود در همان زمان نیز وزیر کشور برای حضور در کمیسیون جهت پاسخ به سوال خودداری کرد.
رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس یادآور شد: این سوال دو بار در کمیسیون مربوطه مطرح شد ولی وزیر حضور پیدا نکرد به همین دلیل به مجلس ارجاع شد این سوال پیرو گزارش سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر وجود تخلفات متعدد در شهرداری تهران در موضوع واگذاری غیرقانونی املاک و اموال عمومی و مستغلات به اشخاص موسوم به املاک نجومی است.
صادقی گفت: مطابق گزارش سرپرست هیات بازرسی سازمان بازرسی تخلفاتی صورت گرفته و اراضی با کاربری مختلف مسکونی و تجاری، اداری و خدماتی متعلق به اموال عمومی در متراژ و مساحت‌های بسیار وسیع جمعا بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع با اعمال تخفیف‌های ۵۰ درصدی به صورت غیرقانونی ارزیابی کارشناسی و واگذار شده است یعنی با احتساب میانگین قیمت هر متر مربع ۲۰ میلیون ریال منجر به تضییع اموال عمومی شهرداری تهران بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال شده است.
وی یادآور شد: دولت در مصوبه‌ای وزارت کشور را مکلف به رسیدگی به این موضوع و ارائه گزارش کرد اما این وزارتخانه با وجود اختیارات گسترده همچون قانون تشکیلات و وظایف و اختیارات شوراها، آیین نامه شهرداری‌ها و آیین نامه نوسازی شهرداری وزارت کشور و انحناء مختلف بر شهرداری تهران می تواند نظارت داشته باشد.
وی افزود: متاسفانه حتی قبل از مصوبه هیات وزیران، وزارت کشور در بررسی این موضوع تعلل کرد، به طوری که در هیاتی که برای بررسی این موضوع تعیین شد، فردی را در این هیات گذاشتند که در لیست سازمان بازرسی کل کشور از افرادی بود که از این املاک به او زمین واگذار شده بود، ظاهرا این فرد با آقای رحمانی فضلی نیز نسبت فامیلی دارد.
رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس مدعی شد: فامیل سالاری در حوزه مدیریت رحمانی فضلی به امری پسندیده و حتی دائمی تبدیل شده است.
صادقی افزود: رحمانی فضلی سابقه خدمات طولانی در سطوح بالایی کشور از جمله ریاست دیوان محاسبات داشته است، از وی این سوال را دارم در زمان ریاست دیوان محاسبات چه کردی که اکنون فساد به روزی افتاده که اکنون رهبر معظم انقلاب از آن به اژدهای هفت سر تعبیر می کنند، آقای رحمانی فضلی شما سال ها رئیس نهادهای نظارتی مهم بودید. اما چه عملکردی داشته‌اید آیا در آنجا هم به خویشاوندان توجه داشته‌اید؟
وی یادآور شد: مسئولان مربوطه در وزارت کشور تلاش های بسیاری برای منصرف کردن بنده از طرح سوال را انجام دادند این سوال نیز در دستور مجلس قرار گرفت که متاسفانه هیات رییسه اهتمام لازم را انجام نداد و از دستور خارج شد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: این موضوع که مسئولان اجرایی کشور به جای پاسخگویی به سوال نمایندگان وارد لابی شوند و بخواهند با دادن امتیاز سوال کننده را منصرف کنند، پدیده ناپسندی است که باعث شده مجلس از صدر امور به ذیل امور برسد.
صادقی افزود: درست است که ما حامی دولت هستیم اما این به معنای این نیست که چشم بر تخلفات و کوتاهی ها ببندیم. با این وجود از من خواستند که سوال را به رای نگذارم، برایم عجیب است که با نمایندگان مذاکره می کنند که نماینده سوال کننده را از به رای گذاشتن سوالش منصرف کنند.
وی اظهارداشت: زمانی که در یکی از اتاق های هیات رییسه در حال صحبت درباره سوال بودم، سوال یکی از نمایندگان اصولگرا مطرح بود که به آقایان گفتم که به موضوع سوال آن نماینده نیز رسیدگی شود که در پاسخ گفتند که این سوال مطرح می شود اما این سوال به رای گذاشته نمی شود، یعنی مجموعه وزارت کشور مطلع بود که آن سوال به رای گذاشته نمی شود. این رویه‌ها باعث می‌شود که فساد ترویج پیدا کند.
وی تاکید کرد: در شرایطی که این همه خرج می شود و ملت با مشکلات متعدد به ما نمایندگان برای قانونگذاری و نظارت امید دارند، دستگاه اجرایی در برخورد با نمایندگان دیدگاه دیگری دارند و متاسفانه برخی از نمایندگان نیز به این رویه تن دادند.
رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس یادآور شد: وزارت کشور باید به اختیارات و وظایفش برای نظارت بر شهرداری ها عمل کند قطعا با سرپوش گذاشتن بر فساد و تخلفات کمکی به حل مشکل نمی‌شود برخی معتقدند که نباید فساد را افشا کرد.
صادقی ادامه داد: همان دوستانی که این روزها طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان را ارائه و امضا کردند زمانی که ما موضوع تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را مطرح کردیم به دلیل نگاه سیاسی با ما همکاری نکردند.
وی تصریح کرد: درخواست ما این است که موضوع نظارت بر مسئولان را جناحی و سیاسی نکنید و با ما برای مقابله با فساد همکاری کنید.
وی افزود: این که وزیر کشور به سابقه رفاقت خود با شهردار سابق تهران اشاره کردند، اشکالی ندارد، کسانی که در دوران دفاع مقدس خدمت کرده‌اند حتما باید خدماتشان ارج نهاده شود اما این به آن معنا نیست که دست اشخاص را به عنوان این که در مقطعی خدمت کردند باز بگذاریم و به اعتماد رفاقت‌های گذشته اعمال نظارت نکنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: دادستانی کل کشور گزارشی را ارائه کرده که به موجب آن ۱۵۰ نفر از افرادی که از شهرداری بودند، تخفیف‌هایی گرفته که صحیح نبوده است، ۲۹ نفر از شهرداری بودند که املاک به آنها واگذار شده که تخلفات قطعی است.
صادقی اضافه کرد: آقای توکلی فردی که از طیف آقای قالیباف نیز است گزارشی را از سازمان دیده بان شفافیت و عدالت ارائه کردند که براساس آن از فهرست ۱۸۰ نفره، ۱۰۸ واگذاری است که طی آن ۱۱۰ ملک به ۱۲۲ نفر منتقل شده است، تنها دو مورد از واگذاری‌ها صحیح بوده که یکی به مساحت ۴۶۳ متر مربع به دو نفر و دیگری به مساحت ۳۳۰ متر مربع به چهار نفر بوده است.
وی اظهار کرد: بعد از گذشت حدود دو سال از این موضوع بازهم وزیر کشور می گوید در موضعی نیست که رسیدگی کند.

**هیات رییسه مجلس در مورد سوال از وزیران جانبداری نمی کند
محمدعلی وکیلی عضو هیات رییسه مجلس نیز پس از سخنان صادقی خطاب به وی گفت: آقای صادقی اتهامی متوجه هیات رییسه کرد، با توجه به این که من مسئول سوالات در هیات رییسه هستم، توضیح می‌دهم ممکن است برنامه مجلس تغییراتی کند و طرح‌های دو فوریتی در اولویت قرار گیرد اما هیات رییسه بنای اختلال در مسیر سوالات نمایندگان از وزرا یا جابجایی آن در تقویم را نداشته است، نباید این شائبه را در اذهان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: هیات رییسه بر اساس سوگند یاد کرده حافظ آیین‌نامه داخلی مجلس است، معنای این حرف این نیست که تصلبی نسبت به آنچه در کنداتور است وجود داشته باشد، مثلا اگر امروز اصلاحات بودجه به صحن می‌رسید تغییری در برنامه ایجاد می‌شد.
وکیلی اضافه کرد: هیات رییسه اهمال و جانبداری نسبت به سوالات نمایندگان از وزرا ندارد.
پس از اظهارات رحمانی فضلی، محمود صادقی نماینده مردم تهران، پاسخ وزیر کشور را قانع کننده ندانست و آن را به رای مجلس گذاشت، ولی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۷۰ رای موافق، ۱۲۴ رای مخالف، ۱۰ رای ممتنع از ۲۱۸ نماینده حاضر، ضمن مخالفت با این سوال، پاسخ های وزیر کشور را قانع کننده دانستند

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.