ایران کمترین بودجه نظامی را در منطقه دارد/ نهادهای حقوق بشری به نقش عربستان در گسترش افراط گرایی و خشونت توجه کنند



به گزارش جارپرس از ایرنا، بهرام قاسمی امروز – دوشنبه – در ادامه نشست خبری و در پاسخ به سوال دیگری درباره گپ موشکی که به نقل از سیدعباس عراقچی در یکی از نشست های دانشگاهی مطرح شده است، اظهارداشت: من صحبت های آقای عراقچی را نشنیدم ، ایشان مثل سایر معاونین می توانند مذاکراتی داشته باشند.
وی افزود: اما در مورد بحث موشکی موضع ما کاملا روشن است، ما در مورد مسائل موشکی به هیچ کشور و هیچ کس گفت و گو نخواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد:مباحث موشکی بخشی از مسائل دفاعی جمهوری اسلامی ایران است؛ تجربه تاریخی، جنگ تحمیلی ، شرایط منطقه، بدعهدی های و شیطنت های دیگران به ما آموخته که باید در دفاع از کیان مردم و جمهوری اسلامی بر توان خود بایستیم.
قاسمی با تاکید براین که موضوع موشکی کاملا دفاعی است و ما خودمان درباره آن تصمیم می گیریم، افزود: بحث موشکی منافاتی باقطعنامه ۲۲۳۱ ندارد و سیاست های موشکی ایران کماکان ادامه خواهد داشت چرا که سیاست های ما دفاعی است و تهاجمی نیست.
وی با یادآوری این که ما باید بتوانیم در شرایط لازم از خودمان دفاع کنیم، یادآور شد: کشورهایی که در این مورد صحبت می کنند بودجه های سالیانه خود را ببینند چه مقدار تسلیحات مخرب کشتار جمعی به منطقه ما صادر می کنند، بودجه نظامی کشورهای منطقه و ایران را مقایسه کنند و ببینند که ایران کمترین بودجه نظامی منطقه را دارد.
وی همچنین گفت: به صراحت اعلام می کنم که در مورد مباحث موشکی سوء تفاهمی در یک نشست ایجاد شده اما مواضع اساسی ما همان است که اعلام کردم.
به گزارش ایرنا سفر هفته گذشته محمد جواد ظریف به افریقا و ارتباط این سفر با مسائل بانکی و عدم گشایش در این زمینه با کشورهای اروپایی سوال دیگری بود که از قاسمی سوال شد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال گفت: سفر آفریقا هیچ ربطی به اروپا ندارد، آفریقا برای ما فی نفسه مجموعه ای از کشورهاست که به صورت مستقل با آنها روابط داریم و باید داشته باشیم و تلاش کنیم همکاریهای همه جانبه و بیشتری با آفریقا داشته باشیم.
قاسمی ادامه داد: سفر آقای دکتر ظریف به آفریقا ارتباطی با مسائل مبتلا به دیگر ندارد و آفریقا به تنهایی برای ما هدف بزرگ و مشخصی است.
وی با بیان این که این سفر سومین سفر منطقه ای وزیر امور خارجه به آفریقا است، اظهار کرد در جریان این سفر اسنادی امضا شد و کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی برگزار شد و بیمارستانی که از محل کمک های توسعه ای در اوگاندا ساخته شده بود افتتاح شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به اهتمام وزارت امور خارجه بر توسعه مناسبات با آفریقا اشاره کرد وگفت صحبتهایی که دراین زمینه مطرح می شود تا حدی از ناآگاهی است.
قاسمی خاطرنشان کرد: روابط ما با اروپا هم پیش می رود و پروژه های متعددی در حال مذاکره است و امیدواریم بتوانیم در نهایت این پروژه ها را تا مرحله نهایی به پیش ببریم.
سخنان اخیر محمد بن سلمان درباره سیاست های فوق محافظه کارانه و سختگیرانه عربستان در دهه های گذشته و این که این سیاست ها واکنشی به انقلاب اسلامی در ایران بوده و قرار است از این به بعد عربستان به سیاست های معتدل و میانه رو برگردد سوالی بود که خبرنگار ایرنا از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال گفت: اقرار به خشونت طی چند دهه گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران و سیاست های خصمانه ای که عربستان طی چند دهه گذشته نسبت به ایران داشته در این سخنان دیده می شود.
قاسمی تصریح کرد: مجامع جهانی و حقوق بشری باید حتما به نقش عربستان در گسترش افراط گرایی و تولید خشونت و ترور در منطقه و جهان توجه داشته باشند که جان انسانهای بسیاری را گرفته است.
وی افزود: این سخنان همچنین اعتراف دیگری است که عربستان در این مدت از سیاست خصمانه و افراط گرایانه پیروی کرده است وباعث وضعیت سال های اخیر است
وی خاطرنشان کرد:اگر جدیتی در عربستان باشد و این کشور بتواند در عمل و نه در عرصه تبلیغاتی به صورت اساسی به اعتدال و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان و مردم خود برسد و از کشتار مردم یمن دست بردارد، صحبت مهمی است که باید از زوایای مختلف به آن توجه کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره درخواست بحرین برای تعلیق عضویت قطر در شورای همکاری خلیج فارس هم گفت این مسئله داخلی شورای همکاری خلیج فارس است بین این کشورها مشکلاتی از گذشته وجود داشته است.
قاسمی ادامه داد: برخی سعی کردند با ایجاد دشمن فرضی نوعی وحدت نظر را در مجموعه خود نشان دهند ولی آنچه امروز در وضعیت این شورا دیده می شود، بحران عظیمی است که این کشورها با آن روبرو هستند که به دلایل مختلف این مشکلات دیده نمی شود.
به گفته قاسمی باید در آینده شاهد تحولات عمده در این مجموعه پیچیده و شاید تصنعی ایجاد شده در مقابله با کشورهای خارجی را شاهد باشیم.
** از هر تلاشی برای کاهش نزاع و درگیری در قره باغ کوتاهی نمی کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در نشست سه جانبه تهران درباره قره باغ هم بحثی خواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از فروپاشی شوروی اولین کشوری بود که وارد میانجی گری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد.
وی افزود: شاید این اولین موفقیتی بود که در اجرای آتش بس و زمانی که تنش ها در قره باغ بالا گرفته بود، به دست آمد و موفق شد یک سری آتش بس را در آنجا اجرا کند.
قاسمی ابراز امیدواری کرد در منطقه قفقاز هیچ گونه درگیری و نگرانی وجود نداشته باشد و تاکید کرد: ما بارها اعلام کرده ایم از هر تلاشی که بتوانیم در کاهش نزاع و درگیری انجام دهیم، کوتاهی نخواهیم کرد و امیدواریم روزی تمام اختلافات در کشورهای همسایه برچیده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اعزام هیات های دیپلماتیک ایران و عربستان اظهار داشت: دو هیاتی که قرار بود برای بازدید از اماکن دیپلماتیک دو کشور اقدام کنند، روادید خود را دریافت کردند اما هنوز سفر انجام نشده است.
وی ادامه داد: سوییس به عنوان حافظ منافع انتخاب شده، سندی بین ما و این کشور و سند دیگری بین عربستان و این کشور امضا شده و قرار است در آینده دفاتر منافع حفاظت ما در جده گشایش یابد.
به گفته قاسمی زمان گشایش و اعزام دیپلمات های ایران به جده روشن نیست و هنگامی که موضوع قطعی شود در این خصوص اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر آمانو به تهران اظهار داشت: ما این سفرها را داشته ایم و باز هم خواهیم داشت، ارتباط بسیار خوبی بین ایران و آژانس وجود دارد.
قاسمی گفت: آژانس به عنوان یک سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل از وظایف ذاتی مشخصی برخوردار است و روند مسائل برجام را بر اساس آنچه به آژانس محول شده دنبال می کند.
وی ادامه داد: رییس سازمان انرژی اتمی در همین اواخر در وین دیداری با آمانو داشت و در سطوح دیگر هم تماس ها وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در مورد بازدید از سایت های غیرهسته ای، موضوع در دستور کار نبوده و نیست و در این سفر در مورد همکاری های جاری مذاکرات موفقی انجام شد.
ادامه خبر سخنگو
قاسمی در پاسخ به سوال که در پی سفر العبادی به تهران برخی رسانه های منطقه عنوان کردند این سفر در راستای میانجی گری بین ایران و عربستان صورت گرفته است، آیا چنین بحثی مطرح شده است؟، گفت: سفرها و آمد و شدهای ما با عراق زیاد است و هر لحظه احساس کنیم باید گفت و گو شود، این سفرها انجام می شود و رابطه بسیار پرباری را در حوزه دیدارها و گفت و گوها داشتیم و خواهیم داشت.
وی افزود: عمده موضوعات مطرح شده در دیدارهایی العبادی مسایل دوجانبه و منطقه ای است و فکر نمی کنم در خصوص میانجی گری بحث روشنی صورت گرفته باشد البته صداها همواره از ریاض متفاوت است، ما مشکلی برای حل و فصل برخی از مسایل با کشورهای همسایه و پیرامونی اگر وجود داشته باشد ندارم و آماده ایم بتوانیم در محیط آرام تر و با ثبات تر زندگی کنیم و یک وضعیت جدیدتری برای مردم منطقه رقم بزنیم.
وی ادامه داد: ولی آنچه در عربستان و ریاض قابل مشاهده است علائمی مغایر با این روند است و هنوز ناهمواری ها و اختلاف سلیقه ها در درون عربستان وجود دارد و تا حد زیادی از واقعیات منطقه به دور هستند و بیشتر نگاه آن ها به کشورهای فرامنطقه ای است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که رویکرد ایران در قبال تحولات در منطقه اقلیم کردستان دارد و آیا برنامه جدیدی برای میانجی گری ایران بین اربیل و بغداد وجود دارد گفت: مواضع ایران روشن است و ما تمامیت ارضی عراق را می خواهیم و مجموعه مسایل عراق را از این زاویه به آن نگاه می کنیم.
قاسمی افزود: مساله اقلیم یک مساله داخلی در درون عراق است و ما هماهنگی های خود را با دولت عراق داشتیم، به رغم توصیه های دوستانه که توسط کشورهای منطقه صورت گرفت کاری نابجا و اشتباه بود و ما با توجه با نوع روابط با مردم اقلیم در طول دهه های گذشته علاقه مند بودیم آن ها از ورود به راه هایی که می تواند منجر به تضعیف و شکست و مشکلات برای مردم اقلیم شود جلوگیری کنیم اما متاسفانه هوس های احزاب مشخصی که شاید بر مسایل کامل منطقه اشراف نداشتند و تحلیل دیگری داشتند، باعث شد این همه پرسی انجام شود و مشکلاتی در درون خود اقلیم و بین گروه ها و احزاب ایجاد شود که امیدوارم این مشکلات کم شود و بتوانند در چارچوب عراق زندگی مناسبی را داشته باشند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آمریکایی هایی ها ادعا کردند در رقه سوریه باعث آزادسازی این شهر از دست تروریست ها شده است آیا صحت این موضوع را تایید می کنید؟، گفت: من در این زمینه اطلاعات دقیقی ندارم چون تحولات طی روزهای گذشته سرعت بالایی داشته است.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در پاسخ به این سوالی درباره چشم انداز همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و عراق گفت: همکاری ما با عراق رو به جلو است و سعی داریم روابط گسترده تری در حوزه اقتصادی داشته باشیم و فکر می کنم مسایل اخیر تاثیری در روابط ما با دولت مرکزی نخواهد داشت.
قاسمی در ادامه در پاسخ به این سوال که نمایندگان معلوم الحال در پارلمان جمهوری آذربایجان همچنان به سخن پراکنی علیه ایران اقدام می کنند این رفتارها چه معنایی می تواند داشته باشد، افزود: این افراد کار خوبی نمی کنند و نباید حرف های نامربوط بزنند ولی پارلمان است و نظرات افراد مختلف مطرح می شود اما آنچه برای ما ملاک است رفتار دولت آذربایجان است.
وی ادامه داد: ما سعی خواهیم کرد از فرصت های مناسب برخی از این ناهنجاری ها یا ناملایماتی که ممکن است در پارلمان یا جاهای دیگر وجود داشته باشد را از کانال مشخص به اطلاع طرف آذری برسانیم و گلایه ما به اطلاع آن ها خواهد رسید.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در پاسخ به این سوال همزمان با سفر العبادی به ریاض منابع خبری اعلام کردند که عربستان سعودی برای برخی از قوانین شیعه عراق دعوت نامه هایی ارسال کرده و آنها را به اتحاد علیه ایران دعوت کرده است، آیا ایران در ارتباط با گروه های غیررسمی اما صاحب نفوذ بر روند سیاسی عراق کاری کرده است؟، خاطرنشان کرد: عربستان با توجه به نوع سیاست و عدم شناخت و عدم توجه به واقعیت های منطقه سعی می کنند در روابط سایر کشورها با ایران اخلال ایجاد کند و ما رفتار عربستان را دقیق رصد می کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار داریم.
وی ادامه داد: در رابطه با عراق با توجه با پیشینه رابطه و ارتباطاتی که با همه گروه ها در این کشور داریم یک ارتباط خوبی با مجموعه بسیاری از اقوام و گروه ها و شیعه و اهل سنت داشته و داریم و این پابرجاست و این ارتباطات در چارچوب روابط ما با دولت عراق تعریف می شود و این یک یک بحث تاریخی است که ادامه خواهد داشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰