جذب هفت هزار و ۶۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل توسط راهبران آموزشی



به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، صادق صادق پور با اشاره به پراکندگی و صعب العبور بودن برخی مناطق روستایی و عشایری گفت: در کشور بیش از ۹ هزار و ۴۴۰ روستا وجود دارد که با وجود کلاس های تک پایه و چند پایه تا قبل از سال تحصیلی ۹۶-۹۵ از سوی هیچ مسئولی مورد بازدید و سرکشی قرار نگرفته بود اما در سال تحصیلی گذشته برای اولین بار توسط راهبران آموزشی و تربیتی به طور مستمر مورد بازدید قرار گرفت و در رفع برخی مشکلات آنها اقدام شد.
وی به آموزش رایگان ۲۶۵ هزار نفر از اولیای دانش آموزان روستایی در قالب ۱۰ هزار و ۴۰۴ کلاس آموزش خانواده توسط راهبران آموزشی و تربیتی اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش آمار قبولی پایه اول در خرداد ماه ۹۶ در ۲۴ استان کشور از نتایج عملکرد مناسب راهبران آموزشی و تربیتی است بنابراین تلاش می کنیم در سال تحصیلی فعلی نیز عرصه فعالیت راهبران آموزشی را توسعه دهیم.
صادق پور یادآور شد: در سال تحصیلی گذشته، ۲۶ هزار و ۳۶۸ دانش آموز با نیازهای ویژه توسط راهبران آموزشی در مناطق روستایی و عشایری شناسایی و خدمات آموزشی ویژه به آنها ارائه شد.
مدیر کل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: معلمان فعال، زحمتکش و گمنام مدارس روستایی و عشایری با هدف تقویت مقولههایی مانند ایثار، سخت کوشی و فداکاری، توسط راهبران آموزشی و تربیتی شناسایی و برای قدردانی از آنان به ادارات آموزش و پرورش مربوطه معرفی شدند.
صادق پور، نبود زیرساختهای لازم برای فعالیت راهبران، معلمان کم تجربه روستایی، وجود کلاس های چند پایه، فقدان به روز رسانی دوره های ضمن خدمت و نداشتن سامانه جامع برای نظارت و کم توجهی به استانداردهای لازم در تشکیل کلاس های چند پایه را از جمله چالش های حوزه کاری راهبران آموزشی و تربیتی عنوان کرد.
وی به فعالیت سه هزار راهبر آموزشی و تربیتی در استان های مختلف اشاره کرد و گفت: توجه به روشهای نوین تدریس، جلب مشارکتهای درون و برون سازمانی با هدف کیفیت بخشی به آموزش و پرورش، تلاش برای ایجاد پست سازمانی راهبران آموزشی و تربیتی و استفاده از روشهای نوین تدریس در کلاسهای چند پایه از جمله برنامه دفتر آموزش دبستانی در سال تحصیلی فعلی (۹۷-۹۶) است.
طرح راهبر آموزشی از سال ۹۵ در استانهای کشور به اجرا درآمد و بر اساس آن، افرادی که قرار است به عنوان راهبر آموزشی فعالیت کنند باید ضمن برخورداری از شایستگیها و صلاحیتهای دانشی و مهارتی روزآمد، هدایت و راهبری و نظارت بر فرآیندهای آموزشی و پرورشی از طریق بهرهگیری از شیوهها و روشهای مناسب با تمرکز بر فعالیت مدارس در جهت دستیابی به تعالی مدیریت مدرسه و رشد و بالندگی حرفهای کارکنان در راستای تسهیل تحقق اهداف آموزشی و پرورشی را برعهده بگیرند.
هرچند، نظارت و راهبری آموزشی یکی از اصلیترین وظایف مدیران مدارس است اما با توجه به اینکه در برخی مدارس روستایی، عشایرنشین و مناطق محروم به ویژه کلاسهای چند پایه که توسط یک یا چند معلم محدود اداره میشوند و مدیر به معنای واقعی وجود ندارد، ضروری است افرادی توانا به عنوان «راهبر آموزشی» جایگزین مدیر و معاون مجتمع شوند و فرآیند آموزش و یادگیری در مدارس را هدایت، نظارت و راهبری کنند.
طرح راهبر آموزشی با اهداف ارتقای کیفی امور آموزشی و پرورشی در مدارس مورد نظر، ارتقای سطح مهارتهای حرفهای معلمان و تبادل تجربیات آموزشی و پرورشی، جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان با ارائه خدمات مشاورهای و راهبری آموزشی و کاهش فاصله سطح علمی دانش آموزان و رسیدن به سطح میانگین منطقهای در حال اجرا است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰