محتوای برخی کتابهای درسی به دلیل گسیختگی کمتر قابل اعتماد است



به گزارش جارپرس از ایرنا،مهدی چوبینه اظهار داشت: مساله حائز اهمیت دیگر اینکه دست اندرکاران شاید واجد شرایط لازم برای تولید محتوای معتبر نیستند که البته این موضوع امری طبیعی است و در گذشته نیز اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: در گذشته نیز هنگامی که محتوای کتابهای درسی تولید می شد نسبت به گذشتگان کمتر ادای وظیفه می شد اما در هر صورت، نقشه برای تولید هر کتاب درسی وجود داشت در حالی که اکنون دست اندرکاران تولید کتابهای درسی خود را متصل به سند برنامه درسی ملی می دانند، سندی که به جای دارا بودن ابعاد چند وجهی، بیشتر به یک مانفیست (بیانیه) شباهت دارد.
کارشناس کتاب های درسی ادامه داد: آنچه که تاکنون به همت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در رابطه با تغییر محتوای کتابهای درسی انجام شده بخشی از کار است و عمده مطالب عمدتا تغییرات روبنایی بوده است این در حالیست که انتظار می رفت بعد از یک دوره، کتابهای درسی با تحولات بنیادین و بر اساس اسناد بالادستی تدوین شود.
چوبینه با بیان اینکه محتوای کتابهای درسی به شدت رقیق شده و آنچه را که باید به عنوان نقش خود در صحنه نظام آموزشی به عهده بگیرد کمتر ایفا می کند، تصریح کرد: جامعه مخاطب و در راس آنها معلمان نیز بر این مساله اتفاق نظر دارند.
وی با تاکید بر اینکه در راس موضوع کتابهای درسی جای «اخلاق» خالی است، گفت: جامعه ما به شدت نیازمند تربیت نسل آینده با اخلاق است و بررسی نظام های آموزشی مختلف نشان می دهد موضوع های اخلاقی به شکل های مختلف در برنامه درسی گنجانده شده است.
این مولف کتابهای درسی اضافه کرد: اگر چه بحث های مختلفی با عناوین متفاوت در کتابهای درسی درباره اخلاق وجود دارد اما آنچه اهمیت دارد حاصل این کار است و به صرف داشتن کتاب درسی با عنوان خاص معلوم نیست که تا چه حد نیاز نسل آینده تامین شود.
چوبینه با بیان اینکه یکی از مشکلات در تالیف کتابهای درسی آن است که عده ای تصور می کنند نوشتن کتاب ساده است حال آنکه تولید کتاب درسی بسیار مشکل است، اظهار کرد: باید مطالبی به نگارش درآید که مورد استفاده مخاطبان به شکل واقعی قرار گیرد و بازخورد آن نیز قابل مشاهده باشد.
این کارشناس تالیف کتابهای درسی یادآور شد: کتاب درسی مجله و روزنامه نیست که نگران بازخورد آن باشیم بلکه یک سند محسوب می شود و باید به قدری در مطالب این سند دقت شود که کوچکترین سوء برداشت و کج فهمی را بر نتابد.
به گزارش ایرنا، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در مراسم آغاز سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ با انتقاد از محتوای قدیمی کتابهای درسی گفت: «کتابهای درسی ما، دانش آموز را برای دیروز تربیت می کند، فردا هیچ، و نحوه تدریس و سوال و اداره کلاس توسط معلمان نیازمند تحول جدید است و در پایان کار معلوم می شود که من معلم، وزیر و دولت چقدر کار کرده است و در پایان ۱۲ سال معلوم می شود که انسان جوان، مسئول، خلاق و علاقه مند تحویل جامعه دادیم یا دانش آموز حفظیات را حفظ کرده و بعد از مدتی از یادش می رود.
در دهه ۳۰ و ۴۰، کتابهای درسی ما با امروز به غیر از آنکه جلد آن عکس و فونت آن عوض شده یا برخی عبارات آن تغییرکرده، چقدر تغییر کرده است.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰