یک لقمه نان به قیمت جان
![double-quot](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/double-quot.png)
![](images/stories/9714a.jpg)
![یک لقمه نان به قیمت جان یک لقمه نان به قیمت جان](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/no-thumbnail2.jpg)
بخش عمده ای از حوادث کار قابل پیشگیری است ، برنامه های پیشگیری از وقوع حوادث، همچون استفاده از وسایل حفاظت فیزیکی (برای جلوگیری از سقوط حین کار، استفاده از کلاه ایمنی در کارگاه ها)، آموزش بهداشت کار و نظارت موثر بر کارگاه ها می تواند در کاهش حوادث حین کار و مرگ و میر ناشی از آن موثر باشد.
اهمیت حوادث ناشی از کار، جدای از بار مالی فراوانی که برای افراد، خانواده ها، شرکت ها و سازمان ها به بار می آورد در سطح کلان می توان دارای ابعاد اجتماعی و سیاسی وسیعی نیز شود، نمونه های حوادث ناشی از کار که در صدر اخبار رسانه های جهان قرار گرفته اند و از یک حادثه صرف کاری به یک اتفاق اجتماعی و سیاسی تبدیل شده اند کم نبوده است که از آن جمله می توان به آتش سوزی در بازار و حادثه ساختمان پلاسکو و معدن یورت استان گلستان اشاره کرد.
خسرو ،کارگر ساده ساختمان بود و هنگام کار با دستگاه مخلوط کن سیمان در آن سقوط کرد و همین سقوط هم منجر به مرگش شد؛حادثه ای دلخراش که حتی تصورش فکر و احساسات هر انسانی را جریحه دار می کند .
علی، یکی دیگر از کارگران ساختمانی است که صبح یک روز زمستانی برای یک لقمه نان و تامین مخارج خانواده راهی محل کارش؛ یعنی یک ساختمان چند طبقه در دست احداث، شد که متاسفانه به دلیل رعایت نشدن ایمنی محل کار و ضریب ایمنی توسط کارفرما ، دچار حادثه شد.
وی هنگام جوشکاری تیر آهن ها به پایین سقوط کرد ،سقوطی در حدود ۵۰ تا ۶۰متری به محض سقوط همکارانش با پیکر نیمه جان او مواجه شدند و فوری اورژانس را خبر کردند؛ اما دیگر دیر شده بود و فوت کرد.
یکی از حوادثی که در سال گذشته بازخورد رسانه ای زیادی در سطح ملی و جهانی داشت حادثه دلخراش و تاسف برانگیز ساختمان پلاسکو بود که در آن حادثه متاسفانه چندین آتش نشان شهید و چند تن از کاسبان این ساختمان کشته شدند ، حادثه ای که شاید با پیش بینی های به موقع ایمنی و بررسی و جدی گرفتن های قوانین چه از سوی مالکان و چه مسئولان ذیربط چنیین اتفاقی نمی افتاد .
حادثه دیگر که امسال شاهد وقوع آن بودیم در معدن ذغال سنگ یورت استان گلستان به وقوع پیوست و تعدادی از کارگران و معدنچیان را به کام مرگ کشاند و شاید هم عامل اصلی آن جدی نگرفتن ایمنی کار در معدن بود.
هرچند بر اساس گزارش های اعلام شده بیشترین حادثه کار متوجه کارگران ساختمانی است، اما تمام کارگران و کارکنان دستگاه ها ، شرکت ها و ادارات هم به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی ساختمان ها و ایمنی کار در معرض خطر قرار دارند ،خطری که شاید در بسیاری از موارد جبران آن ممکن نباشد و مصدومان به جا مانده این گونه حوادث نیز علاوه بر از تحمیل فشار های روحی و روانی و اقتصادی بر خانواده بار مالی زیادی را هم بر سیستم سلامت تحمیل می کند .
بنابراین ضروری است ایمنی محیط های کار از هر حیثی مانند، ایمنی فیزیکی محل کار و ایمنی خود کار در نظر گرفته شود و شان انسانی کارگر حفظ شود و کارفرما هم با اندکی هزینه بیشتر سلامت محیط کار و کارگران خود را تضمین کند، اینجاست که باز، پیشگیری مقدم بر درمان است ومی طلبد که با آموزش های لازم محیطی امن برای کار فراهم شود و دیگر این چنین نباشد که تهیه یک لقمه نان به قیمت جان تمام شود .
**یک هزار و ۶۴۵نفر درسال گذشته به دلیل حوداث کار کشته شدند
معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به خبرنگار ایرنا گفت : در سال گذشته یکهزار و ۶۴۵ نفر در حوادث کار جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال ۱۳۹۴ که شمار تلفات حوادث کار یکهزار و ۴۹۴ نفر بود، ۱ / ۱۰ درصد افزایش داشت .
محمد صادق قریشی افزود: در سال گذشته یکهزار و ۶۲۳ مرد و ۲۲ زن بر اثر حوادث کار جان خود را از دست دادند که بیشترین آنها در تهران با ۳۹۹، فارس با ۱۱۲ و خراسان رضوی با ۱۰۹ جانباخته بودند.
وی ادامه داد: در این مدت استان های کهکیلویه و بویراحمد با ۹، خراسان شمالی با ۱۰ و خراسان جنوبی با ۱۲ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشتند.
**سقوط از بلندی بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را دارد
قریشی گفت : در سال گذشته سقوط از بلندی بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص داد که با ۵ / ۴۹ درصد تلفات در رتبه اول مرگ و میر ناشی از حوادث کار قرار می گیرد، در این سال ۶۷۵ نفر به اثر سقوط از بلندی در حین کار جان خود را از دست دادند.
وی تصریح کرد: پس از سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت با ۳۷۵ فوتی در رتبه دوم دلایل مرگ در حوادث کار قرار می گیرد که ۴ / ۲۷ درصد از تلفات حوادث کار را شامل می شود.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قاونی خاطرنشان کرد : کمبود اکسیژن (۱۰۶ فوتی)، برقگرفتگی (۲۱۸ فوتی)، سوختگی (۱۱۹ فوتی) و سایر موارد (۱۵۲ فوتی) از دیگر دلایل مرگ در حوادث کار در سال ۹۵هستند.
قریشی افزود : در سال گذشته ۲۷ هزار و ۸۹۲ مصدوم ناشی از حوادث کار برای معاینات بالینی (جسمانی)به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کردند که در مقایسه با سال قبل ازآن (۱۳۹۴) با شمار مصدومان ۲۷هزار و ۵۱۰ نفر ۴ / ۱ درصد بیشتر شده است.
**توصیه هایی برای ارتقای سطح ایمنی محیط کار
وی گفت : یکی از مهم ترین دلایل به وجود آمدن چنین حوادثی، رعایت نکردن اصول اولیه ایمنی در کارگاه است که متاسفانه به علت گسترش نیافتن فرهنگ استفاده از اصول ایمنی و محدودیتی که در اجرا برای نیروی کار ایجاد می کند، کارگران رغبتی به استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی نشان نمی دهند.
قریشی ادامه داد: به همین علت حضور کارشناسان ایمنی در انجام مراحل کار در کارگاه، امری ضروری است که چنین حساسیتی در اغلب موارد وجود ندارد.
وی تصریح کرد: نبود افراد آموزش دیده متناسب با نوع فعالیت و تجهیزات لازم و در کل نبود عوامل بازدارنده و شناخت از آن عامل مهمی در افزایش کشته شدگان و مجروحان حوادث کار است.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت : بررسی دقیق درباره تجهیزات ایمنی کارگاه و همچنین نظارت های وزارت کار در این خصوص از سوی مراجع قانونی نیز ضروری است.
وی اضافه کرد: عوامل محیطی، صفات شخصی مانند سرسختی، عصبانیت، عجله و بی باکی، شرایط ناایمن، عمل ناایمن، اشتباه فردی، ضعف مدیریت، میزان تحصیلات و استفاده نکردن یا استفاده نامناسب از وسایل حفاظت فردی و خط مشی مدیریت از موثرترین عوامل حوادث کار یه شمار می آیند.
قریشی خاطر نشان کرد: از اعمال ناایمن میتوان مواردی مانند کار بدون مجوز، استفاده از ابزار معیوب، عدم توجه به اخطارها، عدم استفاده از وسائل حفاظت فردی، سرعت زیاد ماشین آلات، بلندکردن اشتباه بار، شوخی و تعمیر ماشین حین حرکت را نام برد.
وی افزود: برای کاهش چنین حوادثی و به حداقل رساندن آسیب های ناشی از آن باید بدانیم که مسئولیت عمده وقایع نامطلوب به عهده مدیران است و سرپرستان و استادکاران افراد کلیدی در پیشگیری از حوادث به شمار می آیند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰