لیبی صحنه تسویه حساب کشورهای عرب حوزه خلیج فارس

تهران – جارپرس – اختلافات شعله ور شده اخیر میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باعث شدت گرفتن درگیری میان گروه های مسلح هوادار آنها در کشور لیبی شده است .

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، هم اکنون در لیبی سه دولت برای کسب مشروعیت با یکدیگر در نبرد بسر می برند که عبارتند از دولت ‘ وفاق ملی’ مورد حمایت قطر و دولت ‘ نجات ‘ و دولت ‘ پارلمان طبرق ‘ که منحل اعلام شده است.
قطر از دولت وفاق ملی در طرابلس حمایت می کند که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است در حالی که امارات و عربستان از نیروهای ‘ ارتش ملی لیبی ‘ به رهبری سپهبد ‘خلیفه حفتر’ پشتیبانی می کنند . هم اکنون درگیری میان دولت وفاق ملی از یک سو و ارتش ملی لیبی از سوی دیگر شدت گرفته و همین امر باعث شده تا لیبی به تدریج از ثبات امنیتی و ثبات اقتصادی به تدریج دور شده و وارد گردونه جنگ داخلی شود.
تنش در روابط عربستان و امارات از یک سو و قطر از سوی دیگر به سرعت در صحنه نبرد در لیبی انعکاس یافته و نمایان شد و اتاق عملیات مرکزی در وزارت بهداشت دولت وفاق ملی لیبی از افزایش شمار قربانیان درگیری های نظامی اخیر در طرابلس پایتخت این کشور خبر داد.
بر اساس بیانیه انتشار یافته از سوی وزارت بهداشت مزبور درگیری میان نیروهای دولت وفاق ملی از یک سو و افراد مسلح دولت ‘نجات’ (الانقاذ) از سوی دیگر تا کنون ۴۷ کشته و ۱۸۳ زخمی به همراه داشته است.
منابع دیپلماتیک غرب فاش کردند که کشور امارات هزینه عملیات نیروهای فرانسوی و انگلیسی در حمایت از شبه نظامیان حفتر در شرق و جنوب لیبی را تامین می کند.
منابع مزبور تاکید کردند: حضور فرانسه در شرق لیبی با حمایت لجستیکی مصر همراه است و انگلیس با قرار گرفتن در کنار شبه نظامیان حفتر بر همکاری خود با سازمان اطلاعات آمریکا افزوده است.
منابع توضیح دادند:’ پایگاه ‘بنینا’ در بنغازی نقطه تمرکز نیروهای فرانسوی و انگلیسی و نظامیان آمریکایی حامی حفتر به شمار می رود.’
مصر به بهانه پاسخ به حمله مسلحانه علیه کاروان قبطی ها در المنیا وارد صحنه درگیری نظامی در لیبی شد و در همین رابطه جنگنده های مصر بیش از هشت بار دو شهر ‘هون’ و ‘وودان’ در جنوب لیبی و شهر ‘درنه’ واقع در شمال شرق این کشور را بمباران کردند.
سامح شکری وزیر خارجه مصر به دنبال آن تاکید کرد: ‘ اطلاعات و شواهد و دلایل کافی موجود ثابت می کند که عوامل حمله تروریستی المنیا در اردوگاه های واقع در شرق لیبی آموزش دیده اند.’
از سوی دیگر مجلس شورای مجاهدین ‘دْرنه’ دست داشتن در حمله تروریستی المنیا را رد کرد . شایان ذکر است این مجلس شاخه سازمان القاعده در لیبی شمرده می شود که از سوی مصر و امارات متهم به دریافت کمک های مالی و نظامی از تشکیلات اخوان المسلمین است و در نهایت نقش داشتن قطر در حمایت از آن را به اثبات می رساند.
شورای ریاست دولت ‘ وفاق ملی ‘ لیبی حمله جنگنده های مصر به برخی از مواضع در داخل لیبی را محکوم کرده و با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ‘ حملات جنگنده های مصری به هر بهانه ای که صورت گرفته باشد، ما با هر گونه اقدامی که تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورمان را نقض کند، مخالف هستیم و آن را مردود می دانیم .’
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰