0 نظر
108 بازدید

آلودگی صوتی، ارمغان مدرنیته و وصله ناجور شهرنشینی

double-quot
خرم آباد – جارپرس – علاوه بر آلودگی هوا که این روزها شهروندان شهرهای بزرگ را کلافه کرده ، معضل دیگری بنام آلودگی صوتی در زندگی شهرنشینی مردم خودنمایی می کند.

کد خبر : 18093
تاریخ انتشار : یکشنبه 28 آذر 1395 - 6:19
آلودگی صوتی، ارمغان مدرنیته و وصله ناجور شهرنشینی

به گزارش جارپرس از ایرنا، سال های بسیاری می گذرد از آن زمانی که برای اولین بار صدای دهها وسیله از جمله صدای بوق خودرو ، سوت قطار ، هواپیما ، بلندگوها، دستگاه پرس و دستگاه جوشکاری، خوشایند به گوش می رسید.
صدایی که از آغاز فصول جدید شهرنشینی و توسعه صنعتی خبر می داد امروز آنچنان بیش از حد و نابهنجار شده که کمتر کسی توان شنیدن آن را دارد.
آلودگی هایی که هر روز بیشتر می شود و انگار خیال پاک شدن ندارد، صداهای گوش خراشی که با زندگی شهرنشینی خو گرفته و همچنان در آسمان شهرها طنین انداز است.
و اما شهروندانی که علیرغم مقاومت های اولیه سرانجام به این وضعیت عادت کرده و در هر صورت به سختی و یا راحتی آن را به عنوان جزیی از زندگی شهری قبول می کنند.
فرقی ندارد شهر صنعتی باشد یا نه ، به هر حال هر شهری به قدر وسعتش در مدرنیته، سهمی از آلودگی های صوتی نصیبش شده است.
امروز سال ها می گذرد از صبح هایی که طلوع خورشید و آواز پرندگان با هم یکی می شد و یک روز پرکار با ذهنی آزاد و آرام آغاز می شد.
یکی از اصلی ترین دلایل آلودگی صوتی در شهرها، برخی مشاغل خاص هستند که همچنان دیوار به دیوار منازل مسکونی بوده و علیرغم برخی اقدامات انجام شده، همواره باعث آزار همسایه خود می شوند.
صنوفی از قبیل جوشکاران، مکانیک‌ها، آهنگران ، باتری‌سازان ، سنگ تراشان ، صافکارها، قطعه سازان و نجار‌ها که باید برای انتقال آنها به خارج از محدوده شهری راهکار اساسی تدوین شود چرا که بی شک در درازمدت تاثیر منفی بر ذهن و روان شهروندان خواهند گذاشت.
در لرستان نیز عموما این گونه مشاغل در دل شهرها جای گرفته اند و انگار که قصد دل کندن از محیط شهری را ندارند.
تنها خرم آباد به عنوان مرکز استان دارای شهرک صنوف است و مابقی شهرها از این مهم بی نصیب مانده اند که این خود عاملی برای تثبیت صنوف آلاینده در شهرها محسوب می شود.
البته برخی از صاحبان این مشاغل معتقدند شرایط و زیرساخت های لازم برای انتقال آنان فراهم نشده ، مساله ای که مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری خرم آباد بر آن صحه می گذارد.

***زیرساخت لازم برای انتقال صنوف آلاینده صوتی به طور کامل فراهم نیست
به گفته علیرضا رشید فرد مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاعل شهری خرم آباد ۲ شهرک برای انتقال صنوف در نظر گرفته شده که شهرک ‘ زاگرس’ مربوط به صنف جوشکار وصافکار است که تاکنون تمامی زیرساخت های لازم در آن ایجاد نشده است.
وی اظهار داشت: شهرک قاضی نیز با هدف پذیرش صنوف مختلف ایجاد شده که با توجه به امکانات مطلوب زیرساختی در این شهرک، برخی از صنوف آلاینده برای انتقال به آن استقبال کرده اند.
وی عدم مدیریت پایدار شهری را از عوامل تکمیل نشدن شهرک زاگرس برشمرد و گفت: در حال حاضر کار تغییر پیمانکار شهرک در دست اقدام است که پس از ان آسفالت شهرک آغاز شود.
رشید فرد وجود زیرساخت و غرفه های مناسب را لازمه اجبار و انتقال صنوف از شهر دانست و افزود: نمی شود بدون فراهم شدن زیرساخت ها، صنوف را برای رفتن به خارج از شهر مجبور کرد.
وی تعداد واحدهای جوشکاری در خرم آباد را حدود ۲۵۰ مورد برشمرد و گفت: از این تعداد صاحبان ۱۸۰ واحد در شهرک قاضی غرفه خریداری کرده اند.
مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری خرم آباد اضافه کرد: در برخی مواقع نیز علیرغم اخطار جابجایی و پلمپ مغازه ها، فک پلمپ صورت گرفته و فرد به مراجع قضایی معرفی شده است.

***مجوز پروانه جدید در محدوده شهرها صادر نمی شود
معاون خدمات شهری شهرداری خرم آباد نیز به ایرنا گفت: با مجمع امور صنفی هماهنگ شده هیچگونه مجوز جدیدی برای صنوف آلاینده صوتی و یا زیست محیطی در سطح شهر صادر نشود.
علی محمدخانی افزود: صنوف جوشکار، صافکار، عمده فروشان و نمایشگاههای اتومبیل در اولویت نخست جابجایی به شهرک های محدوده شهر هستند.
وی با بیان اینکه بسیاری از صافکاران به شهرک قاضی منتقل شده اند، ادامه داد: با افرادی که برای انتقال مقاومت می کنند به شدت برخورد و در صورت عدم تمکین، نسبت به پلمپ واحد اقدام می شود.
محمدخانی اظهار کرد: در برخی موارد نیز شهروندان به عنوان شاکی صاحبان این اصناف بوده اند که این پرونده ها به همراه پرونده های فک پلمپ در مراجع قضایی پیگیری می شود.

***وضعیت ساماندهی صنوف آلاینده صوتی در لرستان رضایت بخش نیست
مدیر کل امور شهری و شوراهای اسلامی لرستان نیز گفت: وضعیت ساماندهی صنوف آلاینده صوتی در استان رضایت بخش نیست چراکه این صنوف همکاری مطلوبی با مسئولان ندارند.
هرمز نصیری افزود: بند ۲۰ ماده ۵۵ به صراحت اعلام کرده شهرداری باید با این صنوف در محدوده شهری برخورد کند اما با توجه به شرایط اقتصادی مردم و بافت سنتی استان، برخورد با صاحبان صنوف تبعات خاص خود را دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲ شهرک صنفی در خرم آباد ایجاد شده و احداث شهرک های صنوف در بروجرد، دورود و ازنا نیز آغاز شده است.
نصیری با بیان اینکه برای ایجاد شهرک صنوف کوهدشت نیز اقداماتی با همکاری بخش خصوصی در دست اجرا است، گفت: برای انتقال صنوف باید زیرساخت های لازم از جمله آب و برق و پاسگاه انتظامی تامین و سپس جابجایی واحدها اجبار شود.
وی واحدهای آلاینده شهرهای بزرگ استان را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مورد تخمین زد و افزود: دولت توانایی احداث شهرک صنوف برای این تعداد را ندارد که باید برای این مهم بخش خصوصی توانمند اعلام آمادگی کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.