0 نظر
110 بازدید

اهداف پیدا وپنهان سفر نتانیاهو به جمهوری آذربایجان / روابط مستحکم تهران – باکو تداوم خواهد داشت

double-quot
تهران – جارپرس – در حالی که ‘بنیامین نتانیاهو’ نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز ( سه شنبه) به مدت ۷ ساعت به جمهوری آذربایجان خواهد رفت و با «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان دیدار و گفت وگو خواهد کرد، این دیدار نخواهد توانست تاثیری بر روابط مستحکم تهران – باکو داشته باشد.
کد خبر : 18075
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 23 آذر 1395 - 13:06
اهداف پیدا وپنهان سفر نتانیاهو به جمهوری آذربایجان / روابط مستحکم تهران – باکو تداوم خواهد داشت

سفر نتانیاهو به جمهوری آذربایجان همزمان با سفر یک روزه وی به جمهوری قزاقستان برنامه ریزی شده است. نتانیاهو امروز وارد باکو می شود و پس از ۷ ساعت اقامت در جمهوی آذربایجان ، این کشور را به مقصد قزاقستان ترک خواهد کرد. او یک روز نیز در قزاقستان خواهد ماند و بر اساس اعلام دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، پنج شنبه صبح در اسراییل خواهد بود.
در حالی که برخی مقامات سیاسی دو کشورایران و جمهوری آذربایجان و نیز نهادهای مدنی و ملی جمهوری آذربایجان همچون ‘حزب اسلامی’ و ‘مجلس روحانیون’ جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه های جداگانه به سفر ‘بنیامین نتانیاهو’ نخست وزیر رژیم صهیونیستی به این کشور اعتراض کرده اند، اما، ‌این سفر ۷ ساعته موجب نگرانی شماری ازکشورهای اسلامی منطقه نسبت به نفوذ سیاسی واقتصادی این رژیم شده است.
امضای چند تفاهم نامه همکاری، تسریع در روند استفاده نهادهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از پایگاه های نظامی جمهوری آذربایجان به منظور نفوذ اطلاعاتی با هدف حمله به تاسیسات هسته ای ایران و اخلال در روند رو به رشد توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی تهران – باکو از جمله اهداف آشکار و پنهان نتانیاهو به جمهوری آذربایجان مطرح شده است.
در حالی که رژیم صهیونیستی یکی از مشتریان اصلی نفت جمهوری آذربایجان است و حدود یک چهارم نفت صادراتی این کشور روانه تل آویو می شود، بر اساس قراردهای موجود، این رژیم بخش زیادی از تسلیحات و لجستیک نظامی مورد استفاده ارتش آذربایجان را به طور کامل تامین می کند.
از سوی دیگر،‌ سفر نتانیاهو به آذربایجان از معدود سفرهای دیپلماتیک این مقام رژیم صهیونیستی به یک کشور همسایه و نزدیک ایران محسوب می شود که موجب خشم شمار زیادی از شهروندان این کشور شده است.
بر اساس اعلام منابع آگاه، نخستین هدف نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سفر به آذربایجان و قزاقستان، تلاش برای تخریب جایگاه دینی مسلمانان بویژه شیعیان ساکن این کشور از یک طرف، و اخلال در روند رو به رشد روابط اقتصادی و سیاسی تهران – باکو، قابل تحلیل و ارزیابی است.
روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به دلایل پیشینه تاریخی و اشتراکات فرهنگی و دینی و نیز وجود ظرفیت های بسیار زیاد تجاری، زیرساخت های ارتباطی و تزانزیت کالا و نفت و گاز همواره از چشم اندازی مثبت برخوردار بوده است.
این در حالی است که باکو همواره بر نقش و جایگاه رو به رشد جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان تاکید کرده است و توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی با ایران در زمینه های گوناگون منطقه ای را به نفع استقرار صلح و امنیت در منطقه و حراست از تمامیت ارضی خود دانسته و بدان تاکید کرده است.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی که به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی جهان اسلام شناخته می شود، می کوشد تا ضمن سرپوش گذاشتن بر اقدامات غیرقانونی خود در کشورهای اسلامی،‌ جایگاه از دست رفته خود را نزد نهادهای مذهبی و دولتی جمهوری آذربایجان بهبود بخشد، که البته واضح و مبرهن است این تلاش، با هوشیاری و آگاهی دولت جمهوری آذربایجان به شکست منتهی خواهد شد.
با وجودی که روابط تهران – باکو همواره در مسیر رو به رشدی قرار داشته است و دو کشور همسایه ضمن تاکید بر اشتراکات و استفاده از فرصت های پیش رو بر تحکیم بیش از پیش مناسبات فی ما بین و نیز توسعه مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تاکید کرده اند، سفر کوتاه نتانیاهو با هدف نفوذ اقتصادی و سیاسی و نیز اخلال در روند گسترش همکاری های فزاینده تهران – باکو صورت می گیرد.
حقیقت آن است که جمهوری اسلامی ایران نیز جمهوری آذربایجان را کشوری مهم و تاثیرگذار در منطقه و دریچه ای به سوی منطقه راهبردی قفقاز تلقی می کند و علاقه مند به توسعه روزافزون مناسبات اقتصادی و سیاسی با این کشور است.
به هر روی، سفر کوتاه ‘بنیامین نتانیاهو’ نخست وزیر رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان کوچکترین تاثیری بر روایط تهران و باکو نخواهد داشت و جمهوری آذربایجان همچنان جایگاه ویژه و راهبردی خود را در سیاست خارجی ایران حفظ خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت تلاش های رژیم صهیونیستی برای برهم زدن روابط دوستانه کشورهای اسلامی و ضمن تاکید بر آمادگی خود برای توسعه روز افزون مناسبات اقتصادی و سیاسی با جمهوری آذربایجان، بر جایگاه ویژه و راهبردی جمهوری آذربایجان در منطقه تاکید می ورزد.

 

ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.