ایران، سوییس و کوک همکاری های بانکی
این گزارش به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ خورشیدی در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.
** سوییس؛ تازه ترین مقصد همکاری های بانکی ایران
«محمد نهاوندیان» رییس دفتر رییسجمهوری که عصر چهارشنبه هفدهم آذرماه به منظور بررسی راهکارهای توسعه روابط بانکی و همکاریهای مالی و پولی به سوییس سفر کرده بود، طی روزهای اخیر با «یوهان اشنایدر آمان» رییسجمهوری و بانکداران این کشور گفت وگو کرد؛ موضوعی که روزنامه های امروز، آن را از دیگر نتایج مثبت برجام برشمردند.
روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «سوئیس میدان دیپلماسی بانکی ایران»، سفر، دیدار و مذاکره رییس دفتر رییس جمهوری با رییسجمهوری و مقام های بانکی سوییس را از آثار مثبت برجام عنوان کرد و نوشت: دردیپلماسی تازهای که ایران در دستور کار خود قرارداده است، برقراری و رفع موانع موجود برسر راه روابط بانکی در اولویت قرار دارد و درماههای اخیر مقامات بلندپایه ایرانی چندین سفر به کشورهای خارجی انجام دادهاند که نتایج ملموسی نیز به همراه داشته است. سفرها و مذاکراتی که نه تنها اروپا بلکه آسیا و امریکا را نیز در برمیگیرد.
در ادامه این گزارش آمده است: یکی از سفرهای مهم بانکی مقامات ایرانی به حضور محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهوری به سوئیس مربوط میشود که درروزهای اخیر رقم خورد. این سفر از آنجا اهمیت زیادی دارد که کشور سوئیس بهعنوان هاب بانکداری جهانی درکنار مزایایی که برای ایران دارد میتواند دروازهای به سوی بانکداری جهانی باشد. سوئیس با داشتن معتبرترین بانکهای جهانی بهعنوان مرکز ذخیره اموال جهانیان محسوب میشود. این سفر که مقدمات آن در دیدار رؤسای جمهوری ایران و سوئیس در مقر سازمان ملل فراهم شد، به پیشنهاد رئیس جمهوری سوئیس و به منظور عملیاتی کردن توسعه روابط بانکی و پولی دو کشور انجام شد.
«شریف نظام مافی» رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوییس در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد، آماده سازی بسترهای همکاری با بانکهای خارجی را «سوغات سفر سوئیس» عنوان کرد و نوشت: در طول حدود ۱۰ ماهی که از اجرای برجام میگذرد بیش از آنکه تهدیدهای سیاسی امریکا مانعی برای حضور گسترده بانکهای خارجی در ایران باشد، عقب بودن استانداردها و قوانین بینالمللی در شبکه بانکی ایران در این بخش اثر گذاشته است. اما با اجرایی شدن برجام مقامات بانکی ایران درصدد به روزرسانی و انطباق با این استانداردها برآمدهاند. برهمین اساس سفر مقامات دولت ایران به کشورهای خارجی بخصوص سوئیس از نگاه اعضای پارلمان بخش خصوصی اقدامی مهم و قابل توجه است چرا که این مقامات از نزدیک با مشکلات احتمالی آشنا میشوند و میتوانند درصدد رفع آنها برآیند.
به زعم نویسنده این یادداشت، علاوه براین سوییس به خاطر اینکه در قرون اخیر به دلیل ثبات و آرامشی که داشته به عنوان مرکز بانکداری جهانی شناخته میشود، میتواند نقش تاثیرگذاری در بازگشت ایران به نظام بانکی جهانی و همچنین رفع موانع حاضر داشته باشد.
روزنامه «دنیای اقتصاد» هم به «سه سناریوی سفر نهاوندیان» اشاره کرد و نوشت: سناریوی اول گسترش روابط و مبادلات بانکی و ایجاد گشایشهای جدید در این زمینه است؛ زیرا سوئیس مرکز بانکی جهان بهشمار میرود. سناریوی دوم هم حفظ و تقویت مبادلات و گشایشهایی است که تاکنون شکل گرفته است. در توصیف سناریوی سوم هم گفته میشود که نهاوندیان با توجه به اینکه سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است، تلاش میکند در روزهای باقیمانده دولت اوباما، هرچه بیشتر برجام را تقویت و تحکیم کند.
دنیای اقتصاد در بخشی دیگر از تحلیل خود آورد: نهاوندیان در شرایطی شامگاه چهارشنبه وارد سوئیس شد که این کشور طی دو سال مذاکرات هستهای ایران با اعضای گروه ۱+۵ میزبان گفتوگوهای هستهای بود و از این نظر جایگاه خاصی برای ایران دارد. این جایگاه البته مختص به میزبانی این کشور در جریان مذاکرات هستهای نیست. سوئیس از معدود کشورهایی است که طی دوران تحریمهای اقتصادی ایران، چرخش قابل توجهی در مناسبات اقتصادی خود با ایران ایجاد نکرد و حتی براساس گزارشها قراردادهای بزرگ خرید گاز نیز با ایران امضا کرد.
روزنامه اقتصادی «تعادل» زیر عنوان نخست «تور دیپلماسی اقتصادی»، سفر نهاوندیان را اقدامی با هدف پیگیری دستاوردهای اقتصادی پسابرجام و تلاش برای تسریع در توسعه روابط بانکی قلمداد کرد. در گزارش تعادل می خوانیم:گفتوگو در مورد توسعه روابط و همکاری دو جانبه ازجمله محورهای مذاکرات محمد نهاوندیان و یوهان اشنایدر آمان، رییس جمهور سوییس بود. ضمن اینکه رییس دفتر رییسجمهوری ایران دیروز در دیدار با اعضای اتاقهای بازرگانی با اشاره به اولویتهایی که در سند توسعه ۵ ساله برای توسعه سرمایهگذاری و بهبود محیطهای کسب و کار پیشبینی شده از حوزههایی چون؛ انرژی، کشاورزی، صنعت و تجارت، حمل و نقل و… به عنوان بسترهای مناسب برای سرمایهگذاری نام برد. نهاوندیان همچنین از کمپانیهای سوییسی و سوئدی خواست برنامههای خود را برای توسعه روابط بانکی با ایران با سرعت بیشتری دنبال کنند.
**ادامه بحث و نظرها درباره تغییر واحد پولی از «ریال» به «تومان»
تبدیل واحد پول ایران از ریال به تومان، موضوعی بود که هیات دولت در جلسه چهارشنبه هفدهم آذرماه آن را به تصویب رساند و به سرعت در صدر اخبار رسانه ها و شبکه های مجازی قرار گرفت و سبب گمانه زنی های بسیاری شد؛ موضوعی که در میان یادداشت های تحلیلی روزنامه های امروز هم برجسته بود.
در این پیوند، «علی قنبری» عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی با عنوان «بهترین زمان برای تومان» که در روزنامه «شرق» منتشر شد، نوشت: اصلاح و تقویت پول ملی با تبدیل آن از ریال به تومان آثار مثبت بالایی بر اقتصاد خواهد گذاشت و با توجه به رویکرد قوی دولت در مهار تورم و ساختارشکنی در پدیده تورم مزمن، این زمان بهترین شرایط برای اجرای تبدیل پول ملی از ریال به تومان است. این موضوع در کنار آثار داخلی، آثار خارجی بسیار بالایی برای اقتصاد کشور داشته و میتواند منجر به افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی و کاهش واردات شده و به تراز تجاری کشور کمک کند. از طرف دیگر، تغییر در ترکیب اجزای نقدینگی موجود، باعث بهبود ساختار نقدینگی در کشور میشود. مدتها بود که این ترکیب بهشدت به نفع شبهپول تغییر کرده و بار افزایش نقدینگی به میزان عمده برعهده شبهپول بود که موارد پیشگفته، ازجمله افزایش انگیزه نگهداری پول نقد، موجب این ترکیب بهینه میشود.
درباره بهتر اجرا شدن این تصمیم دولت در سرمقاله روزنامه «شهروند» با عنوان «مهمتر از یک یا چند صفر» هم می خوانیم: مسأله اصلی ما نه تبدیل ریال به تومان است و نه حذف ٣ یا ۴ صفر از واحد پول کشور؛ مسأله اصلی ایجاد حس اعتماد و قدرت و اعتبار داشتن نزد مردم و کارشناسان است. حتی اگر بهترین تصمیم سیاسی و اقتصادی بدون مشورت و نظر و مشارکت دیگران اتخاذ شود، درنهایت و در مرحله اجرا نیز دچار مشکل خواهد شد. ضمن آنکه حسی از بیقدرتی را نزد مردم ایجاد میکند. هنر دولتها اتخاذ تصمیمات درست و بینقص نیست، هنر اصلی آنها این باید باشد که این تصمیمات را با مشارکت آحاد مردم یا کارشناسان اتخاذ کنند؛ به طوری که همه آنان خود را در اتخاذ آن تصمیم شریک بدانند و آن را تصمیم خودشان تلقی کنند و تنها در این صورت است که هنگام اجرای آن تصمیم با کمال میل با آن همراهی و همدلی میکنند.
«فردین آقابزرگی» کارشناس بازار سرمایه هم در گفت و گو با روزنامه «تجارت» به موضوع «بورس از تومان سود می برد» اشاره کرد و گفت: تبدیل واحد پولی ایران از ریال به تومان در نهایت باعث کاهش ارزش پول ملی می شود و در نتیجه قیمت ارزهای خارجی از جمله دلار بالا خواهد رفت. بنابراین، این موضوع در کوتاه مدت سبب رونق بورس اوراق بهادار تهران خواهد شد.
** رای نمایندگان پارلمان کره جنوبی به برکناری رییس جمهوری
پارلمان کرهجنوبی، صبح روز جمعه نوزدهم آذرماه «پارک گئون های» رییسجمهوری این کشور را به اتهام تخلف از قانون اساسی، فساد مالی و سواستفاده از قدرت از منصب خود برکنار کرد. روزنامه «فرهیختگان» با عنوان قرار دادن «تاوان فساد» به سراغ چرایی استیضاح و برکناری رییسجمهوری کره جنوبی رفت و نوشت: پارک گئونهای متهم است که با دو نفر از دوستان و دستیاران پیشین خود تبانی کرده تا به شرکتهای بزرگ فشار بیاورند که به تعدادی از موسسات تحت نظارت آنها کمک مالی کنند. او همچنین اسناد محرمانه دولتی را نیز در اختیار دوستان خود قرار داده بود. با افشای این تخلفات، طی حدود دو ماه اخیر اعتراضهای گستردهای برای برکناری گئونهای در این کشور برپا شد.
به گزارش فرهیختگان، برکناری پارک گئونهای در حالی صورت میگیرد که دوره پنج ساله ریاستجمهوری او حدود یک سال دیگر پایان مییافت اما با افزایش فشارها و اعتراضها، پارلمان برای استیضاح رییسجمهوری وارد عمل شد.
روزنامه «مردم سالاری» هم «مجازات سنگین فساد سئول» را برکناری و استیضاح رییس جمهوری عنوان کرد و آورد: افشای فسادهای مالی خرد و کلان برای مردم ایران به یک پدید عادی و پایه ثابت خبرهای روزنامهها تبدیل شده است اما مردم کره جنوبی سرسوزنی فساد را بی نمی تابند. شاید همین برخورد خشن با فساد یا پولشویی ریشه توسعه یافتگی این کشور باشد.
در ادامه گزارش مردم سالاری می خوانیم: طرح استیضاح و عدم اعتماد به رئیسجمهوری که هفته گذشته به پارلمان تسلیم شده بود، در جلسه دیروز(جمعه) مورد مذاکره و رایگیری قرار گرفت و پس از شمارش آرا، اعلام شد که این طرح با ٢٣۴ رای موافق در برابر ۵۶ رای مخالف تصویب شده است. با اعلام نتیجه این رایگیری، رئیسجمهوری به طور موقت از سمت خود معلق میشود تا دادگاه قانون اساسی در مورد برکناری دایم او تصمیمگیری کند.
در گزارش روزنامه دنیای اقتصاد هم آمده است: طبق قانون اساسی کرهجنوبی، در صورت تایید برکناری رئیسجمهوری، نخستوزیر رسما به کفالت ریاستجمهوری منصوب میشود و موظف است ظرف ۶۰ روز، انتخابات ریاستجمهوری را برگزار کند. در شرایط عادی، وظیفه نخست وزیر عمدتا شامل مسائل اجرایی است و او معمولا در تصمیمگیریهای سیاسی و سیاستگذاریهای اصلی نقش چندانی ندارد.
به گزارش روزنامه تعادل، این نخستینبار از زمان استقرار دموکراسی در کرهجنوبی در اواسط دهه ١٩٨٠ است که یکی از روسای جمهوری این کشور با استیضاح و رای عدم اعتماد پارلمان مواجه میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰