0 نظر
187 بازدید

ازدواج فامیلی عاملی مهم در افزایش بیماری نقص ایمنی در ایران است

double-quot
تهران – جارپرس – عضو گروه اطفال دانشگاه واشنگتن و متخصص نقص ایمنی از کشور آمریکا با اشاره به اینکه ژنتیک عامل مهمی در بروز برخی بیماری های نقص ایمنی است، گفت: در کشورهایی مانند ایران که ازدواج فامیلی در آن زیاد است، این بیماری نیز بیشتر مشاهده می شود.

کد خبر : 14533
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 اردیبهشت 1395 - 6:46
ازدواج فامیلی عاملی مهم در افزایش بیماری نقص ایمنی در ایران است

به گفته پزشکان در بیماری نقص ایمنی، سیستم دفاعی بدن دچار نقص یا کاهش عملکرد می شود و در نتیجه دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌ نمی تواند در برابر میکروب ‌ها اعم از باکتری، ویروس‌ و قارچ‌ها و هرگونه جسم خارجی دیگر از خود محافظت کند.
در این بیماری حتی حفاظت نسبی بدن در برابر ابتلا به بیماری ها مانند سرطان‌ نیز از بین می رود؛ هنگامی که دستگاه ایمنی‌ نتواند به‌ نقش‌ خود خوب‌ عمل‌ کند، بدن‌ مستعد ابتلا به انواع عفونت‌ ها و بیماری ها می‌شود.
نقص‌ ایمنی‌ به دو دسته نقص ایمنی اولیه و نقص ایمنی ثانویه تقسیم می شود؛ معمولا نقص ایمنی اولیه ناشی از عوامل ژنتیکی است اما نقص ایمنی ثانویه در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند ایدز، سرطان و اسهال شدید به وجود می آید.
پروفسور هانس اکس روز یکشنبه در حاشیه هشتمین کنگره بین المللی نقص ایمنی به خبرنگار ایرنا گفت: در ایران علاوه بر بیماری نقص عضو، تمام بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی زیاد مشاهده می شود.
وی اظهار کرد: اقدامات لازم برای آشنایی بیشتر مردم با بیماری های ژنتیکی ناشی از ازدواج فامیلی باید صورت گیرد تا با انجام آزمایشات لازم پیش از ازدواج و پیش از بارداری، عارضه هایی مانند بیماری نقص ایمنی در ایران کاهش یابد.
اکس، به پیشرفت های ایران در این زمینه اشاره کرد و افزود: اطلاعات متخصصان ایرانی در این زمینه به روز است و از آنجایی که حضور خوبی در کنگره های بین المللی دارند، می توان از آنها مطالب علمی زیادی را فراگرفت.
عضو گروه اطفال دانشگاه واشنگتن آمریکا به فعالیت های خود در این حوزه اشاره کرد و گفت: حدود ۴۰ سال مشغول درمان بیماری های مختلف در این حوزه هستم و درحال حاضر بیشترین تلاش خود را صرف موضوعاتی نظیر ژنتیک، گاما گلوبولین و پیوند مغز استخوان، کرده ام.
ایمونوگلوبولین ها دسته‌ای از مولکول ‌های زیستی فعال در سیستم ایمنی بدن هستند. این مولکول ها به طور اختصاصی علیه آنتی ژن‌ ها یا پادگن ‌ها ترشح می‌ شوند.
پروفسور اکس، در اولین روز این کنگره تاریخچه رشته ایمونولوژی در ۱۰۰ سال گذشته را برای شرکت کنندگان بیان و سیر تحول این رشته پزشکی را به اطلاع حاضرین در این مراسم رساند.
وی تولید واکسن برای ایمنی مردم تا رسیدن به مرحله پیوند مغز استخوان را از جمله پیشرفت های این حوزه پزشکی اعلام کرد تا مردم با رفاه و آرامش بیشتری به زندگی خود ادامه دهند.
هشتمین کنگره بین المللی نقص ایمنی با حضور محققان داخلی و خارجی از روز گذشته در مرکز طبی کودکان آغاز شد و امروز یکشنبه با ارائه مقالات علمی به کار خود پایان می دهد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.