0 نظر
1164 بازدید

اجرای طرح مدرسه پیش از بارداری تاتولددردانشگاه آزاد اسلامی بجنورد

double-quot خرآسان شمالی - جارپرس- یک عضوهئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت :باارائه طرح یک مبتکر مازندرانی بنام طاهر صالحیان طرح مدرسه پیش از بارداری تا تولددردانشگاه اسلامی بجنورد به اجرا درآمد.
کد خبر : 140019
| خبرنگار : محمدمهربان اوجائی
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 فروردین 1403 - 15:23
اجرای طرح  مدرسه پیش از بارداری تاتولددردانشگاه آزاد اسلامی بجنورد

به گزارش جارپرس دکتر میترامهدویان عضوهئیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی بجنورد از اجرا و راه اندازی مدرسه پیش از بارداری تا تولد برای دانشجویان وفارغ تحصیلان رشته مامایی دانشگاه ازاد اسلامی در این شهرستان خبر داد.

وی گفت: ﻓﺮزﻧﺪآوری ﯾکی از ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻫﺎی ﻣﻬﻢ ﺟﻤﻌﯿتی اﺳﺖ و از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﻮﺿﻮﻋﺎتی اﺳﺖ که در ﺣﻮزه ﻣﺴﺎﺋل اﺟﺘﻤﺎعی اﻫﻤﯿﺖ زیادی دارد. وی خاطر نشان کرد:ازدواج و تشکیل ﺧﺎﻧﻮاده شروع ﺑﺎروری و ﻣﻨﺸﺄ ﺗﻮﻟﺪ اﺳـﺖ و از دﯾﺪگاه ﺟﻤﻌﯿﺖﺷﻨﺎسی ،ﺑﺎروری ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ پدﯾﺪه ﺗﻌﯿﯿﻦ کننده ﻧﻮﺳﺎﻧﺎت ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷـﺪه و ﻣﻄﺎﻟﻌﺎتﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ آن ﻧﺴﺒﺖ ﺑـﻪﺳـﺎﯾﺮ پدیده های ﺟﻤﻌﯿﺘـی از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮردار می باشد.از اﯾـﻦرو ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی جمعیتی دراﻏﻠﺐ کشور ها ﻋﻤﺪتا ﺣﻮل ﻣﺤﻮر کاﻫﺶ ﯾﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﺑﺎروری اﻋﻤﺎل میﺷﻮد .
این عضوهئیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی بجنورد افزود: اکثر کشور ﻫﺎی ﺟﻬﺎن ﺑﻪ ﻧﻮعی درﺣﺎﻟﺖ ﻋﺪمﺗﻌﺎدل ﺟﻤﻌﯿیتی ﻗﺮاردارﻧﺪ و ﺑﺎ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻧﺎشی از آن ﻣﻮاﺟﻬﻨﺪ. ﺑﺮخیﺟﻮاﻣﻊ از ﻧﺘﺎﯾﺞ منفی کاﻫﺶ رﺷﺪﺟﻤﻌﯿﺖ رﻧﺞ می ﺑﺮﻧﺪ و ﺑﺮخی ﺑﺎ مشکلات و ﻣﺴﺎﯾﻞرﺷﺪ بی روﯾﻪ ﺟﻤﻌﯿﺖ دﺳﺖ و پنجه ﻧﺮم می کنند.
وی با اشاره به اینکه در ﻃﻮل ﺳﻪ دﻫﻪ گذﺷﺘﻪ، ﺑﻪ وﯾژه دوره۱۳۷۵-۱۳۶۵ﺑﺎروری در اﯾﺮانﺑﻪ گونه ای بی ﺳﺎﺑﻘﻪ کاﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ  خاطر نشان کرد:طی ﺳﺎل ﻫﺎی۱۳۸۵-۱۳۸۲ﺑﻪ کﺸﻮرﻫﺎی دارای ﺑﺎروری در ﺳﻄﺢ ﯾﺎ زﯾﺮ ﺳﻄﺢ جایگزینی پیوست. مهدویان تأکید کرد: اﻣﺮوزه کاﻫﺶگراﯾﺶﺑﻪ ﻓﺮزﻧﺪآوری ﺑﻪ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺟﻤﻌﯿتی و اﺟﺘﻤﺎعی پیوﺳﺘﻪ اﺳﺖ که ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻮرد ﺑﺮرسی ﻗﺮارگرﻓﺘﻪ و راه حلی ﺑﺮای آن پیدا ﺷﻮد؛ زﯾﺮا ﺑﺎﻋﻨﺎﯾﺖ ﺑﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮات گﺴﺘﺮده ﺟﻤﻌﯿتی درطی ﺳﻪ دﻫﻪ گذﺷﺘﻪ و ﻣﺴﺎﺋﻞ وچاﻟﺶﻫﺎی جمعیتی ﻧﺎﺷی ازآن،کاﻫﺶﺳﻄﺢ ﺑﺎروری ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻗﺎطعی ﺑﺮﻣﯿﺰان رﺷﺪ، ﺗﺮکیب و ﺳﺎﺧﺘﺎر جمعیتی و ﺗﻌﺪﯾﻞ ﺷﺘﺎب اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻌﺪاد ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ.درﻧﺘﯿﺠﻪ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ پدیده وپاﯾﺶو ﺗﺒﯿﯿﻦآن ﺑﯿﺶ از پیش ،از اﻫﻤﯿﺖ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟهی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.
وی افزود:طی ﺳﻪدﻫﻪ گذﺷﺘﻪ ﻣﯿﺰان ﺑﺎروری دراﯾﺮان ﺑﻪ ﻃﺮز ﺣﯿﺮت آوری کاﻫﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ.ﺑﺎروری کل (ﺗﻌﺪادﻓﺮزﻧﺪان زﻧﺪه ای که ﻫﺮزن درﻃﻮل دورانﺑﺎروریﺧﻮدﺑﻪدﻧﯿﺎ می آورد) از ﺣﺪود ۳/۶ در ﺳﺎل۱۳۶۵، ﺑﻪ۶/۲ در ﺳﺎل رﺳﯿﺪ ،که ﻧﺸﺎن دﻫﻨﺪه ﺑﯿﺶ از۵۰ درﺻﺪ کاﻫﺶ اﺳﺖ.در ﺳﺎل۱۳۹۰ ﻧﺮخ رﺷﺪ ﺟﻤﻌﯿﺖ از۲ /۶ در ﺳﺎل۱۳۸۵ ،ﺑﻪ۲۹ /۱ درﺳﺎل ۱۳۹۰رﺳﯿﺪ.در واﻗﻊ از ﺳﺎل ۱۳۸۵ﺑﻪ ﺑﻌﺪ، ﻣﯿﺰانﺑﺎروری کل ﺑﻪ زﯾﺮ ﺳﻄﺢ ﺟﺎیگزینی ﻧﺴﻞ ﻧﺰول ﯾﺎﻓﺖ.

وی همچنین  اضافه کرد:درهمین راستا ما در موسسه شوق مادری به همراه مبتکر طرح مدرسه بارداری آقای صالحیان با طراحی مدرسه پیش از بارداری تا تولد می‌توانیم بازوی خوبی برای افزایش جمعیت در کشور باشیم زیرا این مدرسه ها بصورت جدی وتخصصی بصورت مدون قرارست برای افزایش وکیفیت جمعیت تلاش کنند .
دکتر مهدویان با اشاره به موضوع ناباروری در کشور تصریح کرد: شاید اغلب ناباروری ها بخاطر عدم آگاهی زوجین برای روابط زناشویی جهت باوری میباشد که می تواند باتاخیر در بارداری همراه گردد. و استرس ناشی از آن امر باعث پائین آمدن سیستم دفاعی بدن و تشدید ناباروری می‌شود . وی تغذیه  را از موضوعات مهم در شکل گیری باروری دانست و گفت :در بهترین حالت باید قبل از اقدام به بارداری باید به روابط زناشویی  توجه کرد. این عضوهئیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی بجنورد اضافه کرد: هم چنین بسیاری از موضوعات مهم که زوجین از آن آگاهی ندارند و این مدرسه می‌تواند تکیه گاه خوبی برای آگاهی از این دوران برای مادران باشد . پس از بارداری هم مراقبت‌ها و آمادگی‌های مهمی باید انجام دهند تا در طول بارداری بهترین دوران را تجربه کنند و در پایان زایمانی با بهترین کیفیت و نوزادی آموزش داده شده از دوران جنینی داشته باشیم.
دکتر مهدویان  ادامه داد:مواردی مانند انجام معاینات پیش از بارداری ، مصرف ویتامین‌ها و فولیک اسید،پرهیز از محصولات دخانی و الکل،اصلاح عادت‌های غذایی و رسیدن به وزن مناسب و تغییرات در رژیم غذایی ،تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات و کاهش استرس‌ها و تنش‌های محیطی از جمله کارهایی است که در این دوران برای سلامت مادر و جنین انجام می شود.
وی در پایان افزود: درهمین راستا ما در دانشگاه آزاد درحال پرورش دانشجویان وفارغ تحصیلان مامایی هستیم تا در توسعه آین طرح بتوانند مادران بیشتری رو در مدرسه شوق مادری آموزش دهند و مادران باروری با کیفیت تری تجربه کنند.

طاهر صالحیان مبتکر طرح  مدرسه پیش از بارداری تا تولد

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.