0 نظر
205 بازدید

رقابت چین و آمریکا، سران ۱۰ کشور آ.سه.آن را به کالیفرنیا کشاند

double-quot
کوالالامپور – جارپرس – در اقدامی بی سابقه رهبران کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) برای حضور در جلسه سران این اتحادیه که از روز سه شنبه آغاز می شود، عازم آمریکا شده اند.

کد خبر : 13655
تاریخ انتشار : شنبه 24 بهمن 1394 - 5:00
رقابت چین و آمریکا، سران ۱۰ کشور آ.سه.آن را به کالیفرنیا کشاند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ‘باراک اوباما’ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است این نشست دو روزه با هدف متعادل سازی مجدد سیاست خارجی آمریکا در قبال آسیا در کالیفرنیا برگزار می شود.
این نشست روز دوشنبه به وقت آمریکا و سه شنبه به وقت جنوب شرق آسیا آغاز می شود.
‘باراک اوباما’ در سفر نوامبر سال گذشته خود به مالزی در سخنانی، گفت که این نشست فرصتی برای رهبران این اتحادیه ایجاد می کند تا همکاری های خود را تحت توافق جدید استراتژیک آمریکا – آ.سه.آن تقویت کنند.
اوباما که در دوران ریاست جمهوری خود توجه خاصی به منطقه آسیا و اقیانوس آرام داشته، در تلاش برای حضور پررنگ تر در منطقه جنوب شرق آسیا است. کشورهای عضو آ.سه.آن به ویژه پس از دوره دوم ریاست جمهوری اوباما همواره میزبان مقامات ارشد آمریکا بوده اند.
در آخرین دور از این سفرها، حدود سه هفته پیش ‘جان کری’ وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای لائوس و کامبوج سفر کرد و با رهبران این دو کشور دیدار و به رایزنی پرداخت.
افزایش همکاری های دوجانبه و توسعه ارتباطات، محافظت از حقوق دریاها و پرهیز از نظامی گری در دریای جنوبی چین از جمله موضوعاتی بود که سکاندار وزارت امور خارجه آمریکا در دیدار با رهبران کشورهای کامبوج و لائوس آنها را مورد تاکید قرار داد.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن شامل ۱۰ کشور اندونزی، برونئی، مالزی، میانمار، کامبوج، ویتنام، تایلند، سنگاپور، لائوس و ویتنام است که به عنوان یک اتحادیه از اهمیت خاصی در شرق آسیا برخوردار است.
آمریکا با نزدیکی بیشتر با اعضای این اتحادیه در تلاش برای تحقق هدف حضور خود در منطقه آسیا و اقیانوسیه است و ویژگی های هر یک از این کشورها فرصت همراهی با آمریکا را فراهم کرده است.
ضعف نظامی فیلیپین، حضور ویتنام، مالزی، سنگاپور و برونئی در پیمان اقتصادی دو سوی اقیانوس آرام ، برگزاری رزمایش های مشترک نظامی با حضور آمریکا و گشت زنی های مشترک در دریای جنوبی چین از جمله مولفه های هستند که روابط آمریکا را با کشورهای عضو آ.سه.آن تقویت می کند.
هدف اصلی آمریکا از حضور در منطقه شرق آسیا را می توان افزایش توان این کشور برای مقابله با قدرت روز افزون چین دانست.
با توجه به افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی چین در جنوب شرق آسیا، روابط آمریکا و آ.سه.آن به رقابت اقتصادی واشنگتن در منطقه و مسائل امنیتی از جمله مناقشات دریای جنوبی چین، قاچاق انسان و تروریسم کشیده شده تا کاخ سفید از این راه فشار بر کشورهای منطقه را افزایش دهد.
از لحاظ اقتصادی، بلوک منطقه ای ۱۰ کشوری آ.سه.آن برای شرکت های آمریکایی بسیار مهم است. این بلوک هفتمین اقتصاد بزرگ جهان را تشکیل می دهد و ۶۲۵ میلیون نفر از جمعیت مصرف کننده جهان را در خود جای داده و چهارمین بازار بزرگ صادرات امریکا محسوی می شود.
امنیت دریایی و چالش های چین و چند کشور منطقه در دریای جنوبی چین نیز انتظار می رود از اصلی ترین محورها و دستور کار اجلاس سران باشد.
نخست وزیران مالزی و سنگاپور پیش از ۸ تن از دیگر سران این منطقه عازم آمریکا شدند و ‘تین سین’ رئیس جمهور میانمار نیز سفر خود به کالیفرنیا را در آخرین لحظه ها لغو کرد تا معاون خود را عازم این نشست کند.
‘جوکو ویدودو’ رئیس جمهور اندونزی قرار است در نشست آ.سه.آن – آمریکا ریاست یکی از نشست ها با موضوع مبارزه با تروریسم را در اختیار گیرد.
‘دیری آمان’ مدیر بخش همکاری های منطقه ای وزارت امور خارجه اندونزی اعلام کرد که درخواست ریاست این جلسه توسط جوکو ویدودو، به طور مستقیم توسط باراک اوباما و به دلیل تجربه اندونزی در مقابله با تروریسم و افراطی گری انجام شده است.
ویدودو رئیس جمهوری اندونزی قرار است در این دیدار بر نقش جاکارتا در افزایش امنیت و تشخیص پیش از وقوع حملات تروریستی تاکید و همچنین پیشنهاد ابتکار رسانه اجتماعی برای مقابله با تروریسم و افراطی را نیز ارائه کند.
مفاد پشنهاد این ابتکار که قرار است از سوی ریئس جمهوری اندونزی مطرح شود، تاکنون آماده نشده است و قرار است در ۴۸ ساعت آینده مفاد آن نهایی شود.
نشست سران آ.سه.آن که به میزبانی آمریکا در کالیفرنیا برگزار می شود، قرار است در دو بخش جداگانه بر افزایش نوآروی در شرکت های کار آفرینی جامعه آ.سه.آن و مسائل اقتصادی در بخش اول و حفاظت از صلح، امنیت و کامیابی در بخش دوم برگزار شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.