نفوذ عمودی و نفوذ افقی امریکا در ایران/تاکتیک های متفاوت و استراتژی های یکسان دولتمردان امریکایی



ابراهیم کارخانه ای در گفتگو با خبرنگار پارلمانی جارپرس پیرامون تهدیدات نامزدهای جمهوریخواه ایالات متحده مبنی بر عدم اجرای برجام درصورت پیروزی در انتخابات، اظهار داشت: در طول ۳۷ سال گذشته روسای جمهور مختلفی در امریکا آمدند و رفتند و هر بار مطرح شده که این تند است و این کند است و این رئیس جمهور با جمهوری اسلامی ایران خیلی سخت برخورد می کند؛ کما اینکه همین حرف در رابطه با دولت ریگان و بوش مطرح بود، هم اکنون نیز این سخنان مطرح است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در این رابطه سیاست اصلی خود را پیگیری می کند، ما شک نداریم که امریکا دشمن شماره یک ملت ایران است و هر کسی در راس دولت امریکا قرار بگیرد دشمن ماست و سعی می کند به هر طریق ممکن علیه ملت ما فشار وارد کند.
رئیس کمیته هسته ای مجلس با بیان اینکه تاکتیک های آن ها با هم متفاوت است اما استراتژی ها یکی است، عنوان داشت: در دولت جرج بوش نفوذ عمودی وجود داشت یعنی از طریق نفوذ عمودی و جنگ، سیاست های خود را در منطقه اعمال می کردند؛ اما سیاست دولت اوباما از طریق نفوذ افقی است یعنی از راه تعامل، مذاکره، فشار و مهار سیاست خود را پیش می برد و در عین حال مسئله خدعه و فریب هم در این حرکت ها وجود دارد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه همه این نامزدها یک هدف را در رابطه با جمهوری اسلامی پیگیری می کنند، گفت: هدف همه آن ها تضعیف جایگاه کشور ما در منطقه و جلوگیری از پیشرفت ما است و تلاش دارند جمهوری اسلامی به یک الگو در منطقه تبدیل نشود و تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید فرمودند در منطقه شکل نگیرد.
وی تصریح کرد: ما باید در این رابطه تا می توانیم بر عزت و اقتدار و قدرت خود بیفزاییم و راه ها و معبرهای نفوذ آن ها را در عرصه های مختلف علمی ، صنعتی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و امنیتی شناسایی و با آن ها مقابله کنیم و فرقی نمی کند که چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد.
کارخانه ای پیرامون خارج ساختن قلب رآکتور اراک اظهار کرد: در این رابطه عجولانه عمل شد، ما می توانستیم با هوشمندی و صبر بیشتر تضمین های بسیار محکم تری را از طرف غربی بگیریم که متاسفانه با شتاب عمل شد و حتی کار به جایی رسید که آمریکایی ها بلافاصله روز بعد از برجام یک مصوبه را در رابطه با تحریم ۱۵ شخص حقیقی و حقوقی که معلق نگه داشته بودند تصویب کردند.
وی در همین خصوص تاکید کرد: ما می توانستیم در رابطه با این مصوبه، پیش از خارج کردن قلب رآکتور اراک و مبادله اورانیوم غنی شده، از مصوباتی که آن ها در دست اجرا دارند و بصورت زنجیره ای پیگیری می کنند، جلوگیری کنیم؛ همچنین می توانستیم از آن ها برای این کار تضمین های لازم بین المللی را بگیریم که حالا دائما ۳۲ طرح در دستور کار خود علیه جمهوری اسلامی را مطرح نکنند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰