شانزدهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
![double-quot](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/double-quot.png)
تهران – جارپرس -امروز شنبه برابر با شانزدهم آبان ۱۳۹۴هجری خورشیدی، بیست و چهارم محرم ۱۴۳۷ هجری قمری و هفتم نوامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۲۶ سال پیش در چنین روزی، جیمی کارتر رییس جمهوری وقت آمریکا به همکاری عربستان با آن کشور در جریان حمله نظامی آمریکا به ایران(واقعه طبس) اعتراف کرد.
![شانزدهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران شانزدهم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران](https://jaarpress.ir/wp-content/themes/tabankhabar/images/no-thumbnail2.jpg)
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۱۶ آبان ۱۳۷۷
استاد علی اکبر مالک سخنور، مدیحهسرای معاصر و صاحب آثاری چون «وادی عشق»، «ترانه دل» و «سفرنامه حج» در ۸۷ سالگی درگذشت.
۱۶ آبان ۱۳۶۸
جیمی کارتر رییس جمهوری پیشین آمریکا به همکاری عربستان با آن کشور در جریان حمله نظامی آمریکا به ایران در سال ۱۳۵۹خورشیدی (واقعه طبس) اعتراف کرد.
۱۶ آبان ۱۳۵۸
امام خمینی با انتشار اطلاعیه ای تأکید فرمودند که با فرستادگان جیمی کارتر رییس جمهوری وقت آمریکا که روز قبل آمریکا را به قصد تهران ترک کرده بود، دیدار نخواهند کرد. ایشان همچنین اجازه ملاقات اعضای شورای انقلاب را با آنان ندادند، در نتیجه نمایندگان اعزامی آمریکا در میانه راه از کشور ترکیه به کشورشان بازگشتند.
۱۶ آبان ۱۳۵۸
شورای امنیت سازمان ملل خواستار آزادی گروگان های آمریکایی شد.
۱۶ آبان ۱۳۵۷
سه روز پس از روی کارآمدن دولت نظامی غلامرضا ازهاری، آمریکا حمایت کشورش را از این دولت اعلام کرد، در سند به جا مانده از آن زمان می خوانیم: ما از شاه در تصمیماتش حمایت می کنیم. شاه یک دولت نظامی زیر نظر خود منصوب کرده است، زیرا دولت غیرنظامی نمی توانست نظم را اعاده کرده و زمینه برگزاری انتخابات آزاد را فراهم سازد.
۱۶ آبان ۱۳۵۷
مردم انقلابی ایران علیه روی کارآمدن دولت نظامی غلامرضا ازهاری، در سراسر کشور راهپیمایی های گستردهای برگزار کردند.
۱۶ آبان ۱۳۵۷
به مناسبت آغاز به کار دولت نظامی غلامرضا ازهاری و کشتار ۱۳ آبان در دانشگاه تهران، امام خمینی در پیامی فرمودند: «من از جنایاتی که اخیراً در حق فرزندان اسلام در دانشگاه ها کردهاند، درسوگم؛ من از دانشجویان عزیز که در راه اسلام و کشور فدایی دادهاند و در مقابل شاه با مشتی گره کرده ایستاده و او را محکوم کردهاند تشکر می کنم.»
۱۶ آبان ۱۳۵۷
دولت نظامی ارتشبد ازهاری به بهانه راضی کردن مردم انقلابی و در واقع برای عوام فریبی، تعدادی از شخصیتهای سیاسی کشور را دستگیر و زندانی کرد. ارتشبد نعمت الله نصیری، منوچهر آزمون و داریوش همایون از جمله دستگیر شدگان بودند.
۱۶ آبان ۱۳۵۷
در پی اظهار پشیمانی ظاهری محمدرضا پهلوی از اقدام ۱۳ آبان و دستگیری تعدادی از مقام های دولتی، امام خمینی در سخنانی این اظهارها و اقدام ها را مردود و بی اساس دانست و تصریح کرد اشتباه های محمدرضا پهلوی بیشتر از آن است که با این گونه توبه ها نادیده گرفته شود.
۱۶ آبان ۱۳۵۷
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا حمایت کشورش را از دولت نظامی غلامرضا ازهاری اعلام کرد.
۱۶ آبان ۱۳۵۵
زلزله شدیدی جنوب خراسان را به لرزه درآورد. موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که این زلزله می توانست تهران را با خاک یکسان کند. در اثر این زلزله در دو روستای قائن ۱۶ تن کشته و بیش از ۱۰۰ تن مجروح شدند.
۱۶ آبان ۱۳۵۲
امام خمینی(ره) در پیامی ویژه، جهان اسلام را به اتحاد در برابر رژیم صهیونیستی دعوت کرد.
۱۶ آبان ۱۳۴۳
امام خمینی(ره) نگارش کتاب مهم فقهی شیعه با عنوان «تحریرالوسیله» را هنگام گذراندن دوران تبعید خود در ترکیه آغاز کردند.
۱۶ آبان ۱۳۰۴
دولت آمریکا حکومت رضاخان را به رسمیت شناخت به شرط آن که تمام قراردادهای منعقد شده میان ایران و آمریکا از طرف حکومت جدید تهران محترم شمرده شود.
۱۶ آبان ۱۳۰۲
منصورالسلطنه، معاون وزارت عدلیه از سمت خود استعفا کرد.
۱۶ آبان۱۳۰۰
رضاخان وزیر جنگ در حکم نظامی، علاوه بر صادر کردن دستورها و حکم های نظامی درباره برخی صاحب منصبان، استفاده از بعضی واژه های نظامی که تا آن زمان به کار می رفت، باطل اعلام کرد.
۱۶آبان ۱۳۰۰
عهدنامه مودت میان ایران و چین در جلسه مجلس شورای ملی به تصویب رسید.
۱۶ آبان ۱۳۰۰
عزت الله خان فرزند صنیع الدوله به حکم وزارت فلاحت و تجارت و فواید عامه به مدیریت کل فلاحت در آن وزارتخانه منصوب شد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد ۱ و ۳)
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰