0 نظر
185 بازدید

۹۰درصد مردم بیش از حد نمک می خورند/۲۸درصد ایرانیان در معرض فشار خون بالا

double-quot

تهران-جارپرس-معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۹۰ درصد ایرانیان بیش از حد مجاز ۵ گرم در روز نمک می خورند و حدود ۲۸ درصد ایرانیان یا فشار خون بالا دارند یا در معرض ابتلا به این عارضه هستند.

کد خبر : 24618
تاریخ انتشار : شنبه 14 بهمن 1396 - 13:12
۹۰درصد مردم بیش از حد نمک می خورند/۲۸درصد ایرانیان در معرض فشار خون بالا

 

به گزارش جارپرس از ایرنا، علیرضا رئیسی روز شنبه در همایش تغذیه سالم با مشارکت زنان روستایی و عشایر افزود: بیماری های غیر واگیر در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۷٫۲ درصد علت مرگ و میر ایرانیان بود و ۲۶٫۸ درصد ایرانیان بر اثر بیماری های واگیر جان می باختند این معادله اکنون با کنترل بیماری های واگیر تغییر کرده و اکنون حدود ۷۶٫۴درصد ایرانیان بر اثر بیماری های غیر واگیر و ۱۴٫۴درصد بر اثر بیماری های واگیر جان می بازند و بقیه نیز در تصادفات و حوادث جان خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: ۱۰ عامل خطر برای بیماری های غیر واگیر وجود دارد که اولین و مهمترین عامل تغذیه نامناسب است و فشار خون، چاقی، کم تحرکی، استعمال دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول خون، حوادث شغلی و اعتیاد عوامل بعدی بروز این بیماری ها هستند.
رئیسی گفت: ایرانیان حدود ۳٫۵ برابر متوسط دنیا شکر و ۲٫۵ برابر متوسط دنیا نمک مصرف می کنند و میزان چربی مصرفی ایرانیان نیز بسیار بالاست، کم تحرکی نیز در ایران بسیار بالاست، ۵۲درصد روستائیان و ۵۸ درصد شهرنشینان کم تحرک هستند و هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش نمی کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ناامنی غذایی به معنای مصرف کم کالری در ایران بالا نیست و حدود ۴٫۵ درصد ایرانیان گرسنگی و فقر کالری دارند اما مهم سیری سلولی و دریافت کافی مواد ریزمغذی است. یک تحقیق که حدود ۲۹ هزار نمونه داشت، نشان داد که ۷۳۰۰ نفر آنها دچار ناامنی تغذیه ای و گرسنگی سلولی بودند.
وی گفت: مهمترین راه کاهش بیماری های غیر واگیر و مرگ و میرهای آن، افزایش سواد سلامت مردم و بهبود تغذیه ایرانیان است و در این راه مهم، زنان که فرماندهان تغذیه خانواده ها هستند، نقش اساسی را ایفا می کنند.
رئیسی افزود: باید به این سمت برویم که میزان نمک و شکر محصولات غذایی و نوشیدنی ها کاهش یابد، از طریق افزایش مصرف میوه و سبزی و غنی سازی محصولات غذایی با ویتامین ها از جمله ویتامین D که کمبود آن در بین ایرانیان بسیار بالاست یا غنی سازی غذاها با آهن و نیز کاهش سموم محصولات کشاورزی، سبد مصرف غذایی ایرانیان را سالم تر کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.