0 نظر
181 بازدید

۲۲۰ فرد مسموم با قارچ بستری شدند

double-quot
تهران – جارپرس – رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: استفاده از قارچ مسموم تاکنون ۸۰۰ نفر از هموطنان را مسموم کرده است. از این تعداد ۲۲۰ تا ۲۳۰ بیمار در بیمارستان بستری شدند و ۱۱ نفر فوت کردند.
کد خبر : 25728
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1 خرداد 1397 - 8:18
۲۲۰ فرد مسموم با قارچ بستری شدند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، محمد مهدی گویا روز دوشنبه در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت افزود: علاوه بر ۱۱ فوتی ناشی از مصرف قارچ سمی در روزهای گذشته، سه نفر نیز دچار نارسایی کبد شدند که با پیوند کبد جان آنان نجات یافت.

گویا مراحل مسمومیت با قارچ را سه مرحله بیان کرد و اظهار داشت: علایم مسمومیت با قارچ در مرحله اول ظرف ۶ ساعت تا سه روز بروز می کند که تهوع، استفراغ و گاهی اسهال عجیب از علایم این مرحله است.
وی درمان مسمومیت با قارچ را در مرحله ساده بیان کرد و گفت: اغلب افراد در این مرحله درمان می شوند اما بعد از ۲۴ ساعت، ۴۸ ساعت و در نهایت چهار روز مرحله دوم بیماری شروع می شود که در این مرحله علایم تهوع ادامه می یابد، علایم زردی پوست بیمار بروز می کند و فعالیت کبد تا حدودی مختل می شود که حتما فرد در این مرحله باید بستری بشود.
گویا اضافه کرد: مرحله دوم بعد از مسمومیت با قارچ سه تا چهار روز طول می کشد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت مرحله سوم را مرحله ای بیان کرد که در آن فرد مسموم دچار نارسایی شدید کبد می‌شود؛ برخی از این نارسایی های شدید به نارسایی کلیه منجر می‌شود و ممکن است بیمار در این مرحله نیازمند پیوند کلیه شود.
وی امکان فوت بیمار در مرحله سوم مسمومیت با قارچ را محتمل دانست.
به گفته مقام مسئول در وزارت بهداشت، در زمان حاضر پروتکل درمان قارچ سمی تهیه و به مراکز بهداشتی کشور ابلاغ شده است.
گویا گفت: همواره در فصل بهار و پاییز، شاهد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در کشور هستیم که افزایش میزان بارندگی ها و بیشتر شدن رطوبت خاک ازجمله علل بیشتر شدن مسمومیت با قارچ در این فصول به شمار می‌آید.
وی استان کرمانشاه، کردستان، آذربایجان های غربی و شرقی و همدان را به ترتیب از استان هایی بیان کرد که در سال جاری بیشترین میزان بارندگی در کشور را داشته اند.

‌** مسمومیت ها فقط با قارچ سمی بوده است
گویا مسمومیت ناشی از قارچ در روزهای اخیر را تنها با قارچ سمی خودرو در جاهایی مانند جنگل اعلام کرد و گفت: این مسمومیت ها ربطی به قارچ های بسته بندی شده در فروشگاه ها ندارد.
به گفته وی، قارچ های سمی را مردم به قصد تفریح جمع آوری یا به صورت فله ای خریداری کرده اند و مهم این است که به هیچ قارچ جنگلی و شکل ظاهری آنها نمی شود اطمینان کرد.
به گفته مقام مسئول در وزارت بهداشت، حتی متخصصان نیز نمی توانند قارچ سمی را از غیر سمی به خوبی تشخیص دهند؛ اگر محلی ها هم قارچ را می شناسند نباید به گفته های آنان اطمینان کرد.

‌** شناسایی ۹۰ درصد مبتلایان به ایدز تا سال ۲۰۲۰
گویا در بخش دیگری از سخنانش به شمار مبتلایان به ایدز (اچ آی وی) اشاره کرد و گفت: قرار است بر اساس برنامه چهارم استراتژیک کشور تا سال ۲۰۲۰ ، ۹۰ درصد مبتلایان به این بیماری شناسایی و درمان شوند؛ ضمن اینکه اطمینان حاصل کنیم درمان ها روی این بیماران کاملاً موثر بوده است.
وی به عنوان نمونه به افزایش ۴۰ درصدی موارد تحت درمان ایدز طی سال گذشته نسبت به سال قبل از آن اشاره کرد که از اقدامات وزارت بهداشت برای اهداف خود تا سال ۲۰۲۰ به شمار می آید.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: سیاست ما این است که مبتلایان به ایدز را بلافاصله بعد از شناسایی درمان کنیم؛ این در حالی است که قبلا چنین نبود و موارد شناسایی شده تا زمان تضعیف شدن سیستم دفاعی بدن آنها، درمان نمی شدند.
گویا ادامه داد: در زمان حاضر ۱۳ هزار بیمار مبتلا به ایدز با همین سیستم، شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند. حدود ۴۰ درصد هم آزمایش هایی انجام داده اند تا سیستم بهداشتی اطمینان حاصل کند که درمان در این افراد موثر است.

** پیشگیری از عفونت اچ آی وی از مادر به نوزاد
گویا همچنین تاکید کرد که سیستم مراقبتی وزارت بهداشت، درصدد شناسایی مادران مبتلا به عفونت اچ آی وی است تا این مادران در شرایط ویژه، زایمان کنند و کودکان متولدشده از آنها نیز تحت مراقبت قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی برای داروهای ضد ایدز نداریم، اظهار داشت: تاکنون ۹۳٫۵ درصد کودکانی که از این مادران متولد شده اند، بعد از مراقبت های لازم به عفونت اچ آی وی مبتلا نشده اند.
گویا درخصوص اتوبوس ایدز که گفته می شود فعالیت آن متوقف شده است، اظهار داشت: این اتوبوس، کماکان به فعالیت خود در شهرستان ها ادامه می دهد، مانعی برای فعالیت آن نداریم و اگر مانعی عنوان شده است، اظهارنظر شخصی است.
اتوبوس ایدز اتوبوسی است که شهروندان با ورود به آن در خصوص ایدز (اچ آی وی) توسط کارشناسان اطلاع رسانی می شوند.

** جمع آوری فاضلاب های روان در مناطق زلزله زده کرمانشاه
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اقدامات وزارت بهداشت در مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: جمع آوری فاضلاب های روان و آب های سطحی با حمایت استانداری ازجمله اقدامات این وزارتخانه در مناطق یادشده است.
گویا اظهار داشت: در برخی مناطق سرپل ذهاب، این مشکل به صورت جزئی وجود دارد اما میزان خطر به صورت قابل توجهی نسبت به بعد از زمان زلزله کاهش داشته است.
وی خاطرنشان کرد که برای بیماری های ناشی از آب و غذا چندین جلسه در سطح استان کرمانشاه با حضور استاندار برگزار شده است و تا زمان حاضر شاهد بیماری منتقله از آب و غذا در منطقه نبوده ایم.

** پیشرفت حدود ۸۰ درصدی آواربرداری ها در منطقه زلزله زده کرمانشاه
گویا با بیان اینکه نخاله های ساختمانی از عوامل مهم بروز سالک است، ادامه داد: هر چند، چندین سال کار آواربرداری ناشی از زلزله بم طول کشید اما در منطقه کرمانشاه، آواربرداری بین ۷۵ تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی همچنین به برنامه جونده کشی به عنوان مخزن سالک اشاره کرد که از قبل از سال نو شروع شده و در کنار آن سمپاشی برای غلبه بر حشرات هم اجرا شده است و گفت: موردی از سالک در حد انگشتان دست نیز در سرپل ذهاب گزارش نشده است.
گویا اضافه کرد: مورد فوت ناشی از عقرب گزیدگی در منطقه زلزله زده کرمانشاه نداشتیم و سرم ضدعقرب و مارگزیدگی هم توزیع شده است؛ ضمن اینکه سگ های ولگرد نیز جمع آوری شده است که البته مسئولیت آن برعهده شهرداری است.
رئیس مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، این اطمینان را داد که تا این لحظه گزارشی از شیوع بیماری های واگیر در منطقه کرمانشاه نداشته ایم.
وی به زمان وقوع زلزله کرمانشاه در فصل سرما و نگرانی ناشی از بروز و شیوع آنفلوآنزا اشاره کرد و گفت: در این خصوص ساکنان این مناطق واکسینه شدند؛ به طوری که مورد فوتی یا واگیری شدید گزارش نشد.
گویا درخصوص مشکلات احتمالی زلزله زدگان در فصل گرما نیز اظهار داشت: وبا، اسهال خونی، سالک، مارگزیدگی و حیوان گزیدگی از مواردی است که در این فصل شیوع می یابد اما در منطقه کرمانشاه موردی از شیوع بیماری های واگیردار گزارش نشده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.