۱۸ هزار پرنده آبزی و کنارآبزی در کردستان سرشماری شد

double-quot
سنندج – جارپرس – مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: ۱۸هزار و ۲۰۰ پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در منابع آبی و تالاب های استان سرشماری شد.
کد خبر : 18910
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 بهمن 1395 - 6:51
۱۸ هزار پرنده آبزی و کنارآبزی در کردستان سرشماری شد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، عبدالوحید ریاضی فر افزود: در سرشماری زمستانه پرندگان که از ۱۲ تا ۲۶ دیماه در ۱۳ منبع آبی استان انجام شد در مجموع ۱۸ هزار و ۲۰۰قطعه در ۲۲تیره و ۶۳ گونه سرشماری شد.
وی اضافه کرد: در این سرشماری بیشترین پرندگان در تالاب زریبار مریوان با ۱۰ هزار و ۵۲۰ قطعه و سد شهید کاظمی سقز با سه هزار و ۳۰۰ قطعه سرشماری شد.
وی اظهار کرد: در این سرشماری چنگر معمولی با پنج هزار و ۵۹۸ قطعه، خوتکا با ۲ هزار و ۹۰۰ قطعه و اردک سرسبز با ۲هزار و ۷۰۰ قطعه بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند.
ریاضی اضافه کرد: این سرشماری در منبع آبی طبیعی و مصنوعی و رودخانه های استان مانند پناهگاه حیات وحش زریبار، سدهای شهیدکاظمی سقز، گاوشان، وحدت، سورال، سنگ سیاه، تلوار، گلبلاغ، سیاه زاخ، آزاد و گاران انجام شد.
او گفت: در این سرشماری کارشناسان محیط طبیعی و محیط بانان این اداره کل و پرنده شناسان خبره محلی با استفاده از تجهیزات سرشماری مانند تلسکوپ، دوربین چشمی، دوربین عکاسی و چکمه اقدام به شمارش پرندگان کردند.
وی اضافه کرد: همزمان با پایش جمعیت پرندگان، منابع آبی استان از لحاظ بیماری آنفلوآنزای پرندگان نیز مورد بررسی قرار گرفت و مورد مشکوک و تلفاتی مشاهده نشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: با توجه به وضعیت هوایی و دمایی ملایم هوا، عدم یخبندان منابع آبی و وجود امنیت کامل در زیستگاه ها، دسته های پرجمعیتی از پرندگان مهاجر در منابع آبی استان و به ویژه تالاب زریبار برای ماندگاری و زمستان گذرانی پرندگان آبزی فرود آمدند.
به گفته وی بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاه های آنها و همچنین سنجش تاثیرگذاری اقدامات اداره حفاظت محیط زیست در خصوص یگان حفاظت، زهکشی و احیای تالاب ها در این منطقه در خصوص افزایش و تنوع گونه ها از اهداف برگزاری این سرشماری است.
وی اضافه کرد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در ۲ مرحله سرشماری تابستانه و زمستانه در زیستگاه ها انجام می شود.
به گفته وی پس از جمع بندی و تکمیل فرم های مربوطه نتایج این سرشماری به منظور آنالیز و جمع بندی نهایی به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می شود.
سال گذشته در این سرشماری بیش از ۱۶ هزار قطعه پرنده در بیش از ۴۰ گونه آبزی و کنارآبزی سرشماری شده بود که ۱۴ هزار قطعه آن در تالاب زریبار مریوان بود.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر بوده و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون ۹۷ نوع پرنده، ۳۱ گونه پستاندار، ۱۳ گونه خزنده، ۱۱ نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.