بدلیل وجود هوای گرم
کاهش قابل ملاحظه محصول انجیر و انار در استهبان


مهدی عیان منش در گفتگو با جارپرس با اشاره به اینکه شهرستان استهبان با دارا بودن حدود ۲۶هزار هکتار باغ انجیر، مقام نخست از نظر میزان سطح زیر کشت انجیر دیم را در جهان به خود اختصاص داده گفت: انجیر استهبان نسبت به سال گذشته ۱۷٫۶درصد رشد وزنی و ۲۱درصد رشد ارزشی داشته و پیش بینی می شود در سال جاری حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار گردد. مدیر جهاد کشاورزی استهبان عنوان کرد: در سال جاری وزش باد در زمان گرده افشانی، افزایش دما، تداوم گرما و تنش دمایی پس از تشکیل میوه موجب کاهش قابل ملاحظه محصول انجیر شده است که بخشی از آن با توصیه های کارشناسی از قبیل: اجرای مالچ سنگی، سایبان، هرس اصولی، آبیاری کمکی به موقع باغات، سفید کردن تنه درختان وکاهش میزان بردهی قابل کنترل است.
وی ادامه داد:سال گذشته حدود یک هزار و ۹۶۵هکتار از باغات انار این شهرستان به دلیل گرمای شدید و تدوام آن دچار سوختگی و ترکیدگی میوه شدند و این اتفاق موجبات خسارت ۹میلیارد تومانی به باغداران در این شهرستان را فراهم کرد. وی تاکید کرد:بدون شک عدم آیندهنگری و بیتوجهی به تغییرات اقلیمی در برنامهریزیهای مربوط به تولید این محصول، گاه این میوه بهشتی را با خطرات جدی مواجه میکند، لذا ضرورت دارد تنها با پرداختن جدی به نصب و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری ضمن مدیریت مصرف آب و در عین حال مقابله با آفات متعددی نظیر گرمازدگی در حفظ و تولید هر چه بیشتر این میوه پاییزی و رُشد اقتصاد کشاورزی فارس اهتمام ورزید.اعیان منش گفت: حدود ۷۵ درصد از انجیر خشک این شهرستان به کشورهای چین، ژاپن، هنگ کنک، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و مابقی در داخل کشور مصرف می شودکه این در حالیست که ۹۵ درصد باغهای انار این شهرستان در منطقه ایج قرار دارد و رقم فاروق ایج شهرت کشوری و جهانی دارد و به کشورهای ازبکستان،آذربایجان، بلاروس، ارمنستان، روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰