پسرعلی عبدالله صالح گزینه احتمالی هدایت حزب کنگره یمن



به گزارش جارپرس از ایرنا، عبدالله صالح روز گذشته در حالی که با رهبران حزب متبوع خود «کنگره مردمی» از صنعا عازم استان مارب بود، به همراه شماری از آنها کشته شد.
شبکه خبری العربیه اعلام کرد: احمد علی عبدالله صالح برای رهبری حزب کنگره که پدرش در سال ۱۹۸۲ تاسیس و تا لحظه مرگ آن را رهبری و هدایت کرد، از شانس بیشتری برخوردار است. در شرایط موجود رهبری حزب کنگره عامل اصلی برای تضمین بقا و اتحاد حزب و ادامه وفاداری های قبیله ای، نظامی و سیاسی به شمار می رود.
پسر عبدالله صالح از ۲۰۱۳ برای دو سال سفیر یمن در امارات متحده عربی و از سال ۲۰۰۴ نیز برای ۸ سال فرمانده گارد ریاست جمهوری یمن بوده است.
رئیس جمهوری پیشین یمن قبل از آغاز قیام های مردمی در جهان عرب موسوم به بهار عربی در تلاش و تدارک برای ریاست جمهوری پسرش احمد بود.
عبدالله صالح روز دوشنبه ۴ دسامبر ٢٠١٧ ( ۱۳ آذر) در حالی که با رهبران حزب متبوع خود «کنگره مردمی» از صنعا عازم استان مأرب بود، به همراه شماری از آنها کشته شد.
آگاهان سیاسی چرخش عبدالله صالح به سمت متجاوزان سعودی و متحدانش در تضاد با منافع مردم یمن را از عوامل مرگ وی عنوان می کنند.
عربستان و متحدانش بیش از دو سال است که کشور فقیر یمن را آماج تجاوز نظامی قرار داده و حاصل این رویکرد تجاوزکارانه جز نابودی این کشورو قربانی شدن مردمان آن هیچ دستاوردی نداشته است.
علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن ۲۱ مارس ۱۹۴۲ در روستای بیت الاحمر استان صنعا به دنیا آمد و دوران ابتدایی را در روستای زادگاهش گذراند.
او در سال ۱۹۵۸ برای تحصیل در رشته نظامی وارد ارتش شد و در سال ۱۹۶۰ با درجه افسری به ارتش یمن پیوست.
عبدالله صالح از سال ١٩٧٨ تا ۲۷ فوریه ۲۰۱۲ به عنوان رئیس جمهور بر یمن حکومت کرد.
وی از سال ۱۹۷۸ تا سال ۱۹۹۰ و پیش از اتحاد دو یمن(شمالی و جنوبی)، رئیس جمهوری یمن شمالی بود و پس از آن نیز به عنوان رئیس جمهوری یمن باقی ماند.
عبدالله صالح توانست در درگیری با نیروهای هوادار سالم البیض معاون خود، تلاش آنها را برای جدایی یمن جنوبی در سال ۱۹۹۴ خنثی کند.
وی نهایتا در سال ۲۰۱۲ در پی اعتراض های مردمی در جهان عرب موسوم به «بهار عربی» ناگزیر به کناره گیری شد و به موجب طرح شورای همکاری خلیج فارس، عبد ربه منصور هادی به عنوان جانشین وی قدرت را به دست گرفت که او نیز در پی اختلاف و درگیری با جنبش مردمی انصارالله استعفا کرد و به عربستان گریخت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰