نماینده زرتشتیان: مجلس درمورد حضور اقلیت های دینی در شوراها تصمیم بگیرد



به گزارش جارپرس از ایرنا، نمایندگان مجلس امروز – یکشنبه – به دو فوریت طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایت و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران رای مثبت دادند.
براساس این طرح و درصورت تصویب نهایی، اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور می توانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند، اقلیت های دین شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
اسفندیار اختیاری در ادامه جلسه علنی امروز مجلس به عنوان طراح دو فوریت طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایت و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که در مورد عضویت اقلیت های دینی و پیروان ادیان الهی در شوراهای اسلامی شهر و روستا است، اظهارکرد: امروز من به نمایندگی از سوی ۲۰۰ نماینده مجلس سخن می گویم.
وی ادامه داد: در چارچوب قانون اساسی پیش از این به همه ایرانیان اجازه داده می شد در انتخابات شوراهای شهر و روستا شرکت کنند ولی متاسفانه در فروردین ماه امسال شورای نگهبان تبصره ای از قانون را حذف کرد که بر این اساس نمایندگان اقلیت های دینی دیگر نمی توانند در انتخابات شوراهای شهر و روستا حضور یابند.
اختیاری تصریح کرد: در سال ۵۸ موبد موبدان شهرزادی نماینده زرتشتیان در مجلس خبرگان رهبری که پدر شهید نیز بود گفت تاکید ورود اقلیت ها به شوراها چگونه است که شهید بهشتی بیان کرد منظور این نیست که شوراها متشکل از مسلمین باشد، منظور ما این است که سیستم اسلامی باشد.
نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: عده ای در مورد حذف تبصره مربوط به حضور اقلیت های دینی در شوراهای شهر و روستا آن را به سخن امام راحل منتسب می کنند و می گویند به دلیل صحبت امام ما این تبصره را حذف کردیم، این برای ما بسیار دردآور است که عده ای این گونه می گویند در حالی که امام خمینی (ره) برای وحدت اقلیت های دینی جملات زیادی دارد.
اختیاری تصریح کرد: امام بزرگوار در ۲۷ آبان ۶۱ در دیدار با اقلیت های دینی گفت ایران برای همه است، توحید مذهب همه است و ما ملت واحد هستیم، ما این جمله امام را سربرگ خود قرار داده ایم، درست نیست که از کلام امام راحل آنگونه استفاده شود.
وی تاکید کرد اگر قرار است کلمه ای از قانون اساسی حذف شود باید راهکار آن از سوی مجلس باشد.
وی از تمامی ۲۰۰ نماینده ای که طرح دو فوریتی قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران را امضا کردند تشکر کرد و گفت: این یک پیام دارد و پیام این است ما ایرانیان از هر دین و نژاد و قومی در کنار هم زندگی می کنیم و از حق خود همواره دفاع می کنیم.
**ایرانیت و اسلامیت غیرقابل تفکیک است
در ادامه عبدالکریم حسین زاده نماینده مردم نقده در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: مشارکت در شورای شهر، حاکمت غیرمسلمان بر مسلمان نیست.
وی افزود: امروز در خاورمیانه و کشورهای اسلامی که در آتش جنگ می سوزند، شاهدیم که موضوع همبستگی ملی را به آنان گوشزد می کنند. چرا نباید ما این وحدت و همدلی را در ایران داشته باشیم.
عضو فراکسیون اهل سنت مجلس ادامه داد: با توجه به وضعیت خاورمیانه و نیاز به همزیستی مسالمت آمیز که روش سلوک و مسلک امام راحل بوده، تصویب دو فوریت این طرح نیاز ضروری است.
حسین زاده تاکید کرد نباید اتفاقاتی ایجاد شود که عده ای سوءاستفاده کنند. ایرانیت و اسلامیت غیرقابل تفکیک است.
** ادیان الهی به عنوان مرکز ثقل و تصمیم گیری نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند
علی ادیانی راد نماینده قائم شهر نیز در مخالفت با دو فوریت طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایت و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران گفت: برادران ادیان الهی به عنوان مرکز ثقل و تصمیم گیری نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند که این نشان می دهد رویکرد جمهوری اسلامی ایران توجه و احترام به ادیان الهی است.
وی افزود: ارایه این طرح با قید دو فوریت ضرورت ندارد و نیازی نیست که به صورت دو فوریتی در مجلس بررسی شود.
نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس با ۱۵۴ رای موافق، ۲۳ رای مخالف، ۱۰ رای ممتنع از ۲۰۴ نماینده حاضر دوفوریت طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران را تصویب کردند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰